Menüpontok

Híreink

Sajtó megjelenéseink - 2018.12.-2019.02.
2019-02-15
Sajtó megjelenéseink - 2018.12.-2019.02.
Kutatás-fejlesztés, innováció, innovációmenedzsment témakörben számos sajtó megjelenéssel büszkélkedhetünk a terület iránt érdeklődő TV-k, újságok, online magazinok területéről. Az alábbiakban a legfrisebb sajtómegjelenéseinket soroltuk fel, a kivonatban található linkre kattintva tudja a teljes cikket elolvasni.
|kutatás-fejlesztés, innováció, innováció menedzsment Tovább »
Szoftverfejlesztés és adókedvezmények
2019-01-26
Szoftverfejlesztés és adókedvezmények
Szoftverfejlesztéssel foglalkozó vállalkozások számára jelenthet komoly segítséget, hogy a szoftverfejlesztést részben vagy egészben kutatás-fejlesztés tevékenységként végezve akár a teljes fejlesztési költség 10-12 százalékának megfelelő adókedvezmény is elérhető, amit a társasági (TAO) és a helyi iparűzési adó (HIPA) rendszerében lehet érvényesíteni.
|adókedvezmény, szoftverfejlesztés, kutatás-fejlesztés Tovább »
Innováció vagy kutatás-fejlesztés?
2019-01-16
Innováció vagy kutatás-fejlesztés?
Az innováció és a kutatás-fejlesztés viszonylag gyakran használt fogalmak, naponta találkozunk velük, mégsem egyszerű eligazodni közöttük, ha adott környezetben próbáljuk alkalmazni őket. Az innováció illetve a kutatás fejlesztés némileg mást jelent egy egyetemi kutató számára és a gazdaság szereplői számára, ahol alapvetően elsődleges cél a versenyképesség és az eredményesség.
|kutatás-fejlesztés, innováció Tovább »
Innováció, az innováció jelentése
2019-01-12
Innováció, az innováció jelentése
Az innováció szó eredete mint azt a szó hangzása is sejteti a latin nyelv, pontosabban az in-novare latin kifejezés, amelynek jelentése újulásban, megújulásban. A szó által megjelölt fogalom már megszületése pillanatában is széles jelentéssel bírt, de az elmúlt évszázadban, különösen az utóbbi évtizedekben további jelentéstartalmakkal öltöztették fel a terület művelői, közgazdászok, újságírók.
|innováció, az innováció jelentése Tovább »
K+F tanúsítás gyorsan
2019-01-08
K+F tanúsítás gyorsan
Ugyan nem annyira közismert, de tény, hogy a megfelelő K+F minősítés kézzelfogható pénzügyi előnyöket nyújthat: mind a pályázati forrásszerzés területén komoly előnyt biztosít és még adókedvezmény igénybevételére is jogosít a társasági adó, az iparűzési adó és innovációs járulék esetében.
|K+F minősítés, K+F tanúsítvány Tovább »
A kutatás-fejlesztési tevékenység adóhatása, adókedvezményei
2019-01-04
A kutatás-fejlesztési tevékenység adóhatása, adókedvezményei
Minden hírportál azt harsogja, hogy a magyar vállalkozásoknak a kutatás-fejlesztés és az innováció felé kell fordulnia, a Kormány megfelelő pályázati keretet különít el a kutatás-fejlesztési projektek támogatására. De mi van azokkal a vállalatokkal, akik nem tudnak ezeken a pályázatokon részt venni?
|kuatás-fejlesztés, K+F, adó Tovább »
Szoftverfejlesztés és kutatás-fejlesztés
2018-12-07
Szoftverfejlesztés és kutatás-fejlesztés
Egyre gyakrabban merül fel a szoftverfejlesztéssel foglalkozó informatikai vállalkozások részéről az igény, hogy fejlesztéseikhez igénybe vegyék a kutatás-fejlesztési tevékenységhez kapcsolódó adókedvezményeket és támogatási lehetőségeket. Ennek feltétele, hogy az általuk tervezett szoftverfejlesztést kutatás-fejlesztésként tudják megfogalmazni és végrehajtani.
|szoftverfejlesztés. kutatás-fejlesztés Tovább »
Kutatás-fejlesztési adókedvezmény igénybevételének kockázat csökkentése
2018-12-04
Kutatás-fejlesztési adókedvezmény igénybevételének kockázat csökkentése
A hazai adótörvények már régóta lehetőséget biztosítanak a vállalkozások számára, hogy a saját tevékenységi körben végzett kutatás-fejlesztési projektjeikhez kapcsolódóan adókedvezményeket vegyenek igénybe. Ezek a kedvezmények jelenleg három adónemet is érintenek: közvetlenül a társasági és a helyi iparűzési adót, közvetetten pedig az innovációs járulékot.
|kutatás-fejlesztés, adókedvezmény Tovább »
Az innovációmenedzsment szabvány - MSZ CEN/TS 16555-1:2013
2018-12-02
Az innovációmenedzsment szabvány - MSZ CEN/TS 16555-1:2013
Az elmúlt években a kutatás-fejlesztés és az innováció nélkülözhetetlen eszköz lett az Európai Unióban is a vállalatok versenyképességének javításához. Az Unió egészében ezért egyre erősebb igény fogalmazódott meg egy olyan eszköztár kialakítása iránt, amely európai szinten egyeztetett megoldást kínál a vállalatok részére a kutatás-fejlesztés és az innováció értelmezéséhez, pontos és egyértelmű meghatározásához, a rendszeres és a hatékony alkalmazásához szükséges eszközök és feltételek felállításához és működtetéséhez.
|innováció menedzsment szabvány Tovább »
Prototípusfejlesztés kísérleti fejlesztésként
2018-11-29
Prototípusfejlesztés kísérleti fejlesztésként
A kétkomponensű habok(pl.: PUR hab) tárolására és adagolására szolgáló palackrendszerek lényegesen összetettebb megoldást kívánnak, mint az egy komponensű habok palackjai. A két komponens tárolását végző 2K palackok drágábbak, összetettebbek és Európában csak két vállalat foglalkozik gyártásukkal. Tehát a verseny is korlátozott ezen a piacon.
|prototípus, K+F minősítés Tovább »
Most induló tanfolyamok

Tekintse meg rövidesen induló innováció menedzsment tanfolyamainkat!

A tanfolyamokhoz

Hírlevél feliratkozás
Kérjük adja meg az e-mail címét, hogy értesülhessen az új lehetőségekről, a legfrissebb tartalmakról!
Segíthetünk?
Kérdése van?
Visszahívjuk
Adja meg telefonszámát és kollégánk hamarosan visszahívja Önt!
Rólunk mondták

„Többször pályáztunk és többször nyertünk. Ebben jelentős szerepe volt a Glósz és Társának, aki biztos kézzel vezetett keresztül bennünket a buktatókon. Sok éve működünk már együtt, ezért jól ismerjük és hasznosítjuk egymás lehetőségeit és adottságait!”

Pavlova Olga ügyvezető,
Detki Keksz Kft.

„Kis és nagy fejlesztések megvalósításában is működtünk már együtt. Mindig jelentős terhet vettek le a vállunkról. Ennek során tapasztaltuk, hogy milyen könnyebbséget jelent egy szakértő pénzügyi projektmenedzsment! ”

Ertl Ferenc ügyvezető,
ER-FA 2000 Kft.

Prezentációink letöltése

Az alábbi linkre kattintva megtekintheti, illetve, letöltheti az elmúlt időszakban megtartott prezentációink ppt anyagát:

Prezentációk

K+F és iparjogvédelmi tanácsadás

Az alábbi linkről letölthető díjtáblázatunk K+F és iparjogvédelmi tanácsadási feladatokhoz. Kérdés esetén kérje tanácsadóink segítségét a kapcsolat menüpontban.

Letöltés

Glósz és Társa Kft. · 1051 Budapest, Arany János u. 15. III. lph III./5. · Telefon: (+36 1) 302 4443 · E-mail: glosz@glosz.hu · www.glosz.hu