Menüpontok
Híreink
2019-02-15

Sajtó megjelenéseink - 2018.12.-2019.02.

Kutatás-fejlesztés, innováció, innovációmenedzsment témakörben számos sajtó megjelenéssel büszkélkedhetünk a terület iránt érdeklődő TV-k, újságok, online magazinok területéről. Az alábbiakban a legfrisebb sajtómegjelenéseinket soroltuk fel, a kivonatban található linkre kattintva tudja a teljes cikket elolvasni.

 

2019.02.08 - Eger televízió

Csarnokbővítésről szóló megállapodást vehetett át a Mátrametál Kft., Sirokon. A Pénzügyminisztérium 1,8 milliárd forint vissza nem térítendő támogatással segíti a kft.-t a 3,6 milliárdos kapacitásbővítő fejlesztésében. A Glósz és Tsa végezte a projekt összeállítását, a K+F szemléletű előkészítését, majd bonyolítottuk a K+F minősítését is a fejlesztésnek, illetve aktívan részt vettünk a projekt finanszírozásának megteremtésébeen. Az eszközök beszerzésére saját termék- és technológiafejlesztés keretében került sor. 

2018.12.14. - M1 televízió - Ma délelőtt

Kiss János az M1 televízióbanKiss János József a Glósz és Társa szakértője az M1 televizió vendégeként beszélt arról, hogy megítélése szerint Magyarország EU-n belüli helyzete lényegesen, akár 25 százalékkal is kedvezőbb lehet a hivatalos statisztika által kimutatottnál a kutatás-fejlesztési tevékenység területén. Elemzésük szerint számos vállalati innováció nem jelenik meg a Magyarországról készült statisztikákban, mivel a hazai cégek gyakran nincsenek tudatában, hogy üzleti tevékenységük során kutatás-fejlesztési "tevékenységet folytathatnak.

 

2018.12.26. - Computerworls online informatikai újság

"Magyarország 2000 óta az uniós tagországok k+f-célú GDP-arányos ráfordításairól készült lista végén áll, a nagy hozzáadott értékű termékek részaránya kicsi. A statisztikák azonban torzítanak." - Tovább a cikkre »

2018.12.26. - Origó, Üzletrész online gazdasági újság

"Bár Magyarország 2008 óta GDP-je egyre nagyobb hányadát fordítja K+F tevékenységre, európai összehasonlításban még mindig a lista végén állunk a tavalyi 1,22 százalékot kitevő 427 milliárd forinttal. Az európai innovációs teljesítményeket vizsgálva Dánia, Finnország, Németország, Hollandia és Svédország vezeti a sort, az európai uniós átlagot is jelentősen meghaladva. Idei adatok szerint hazánk az EU 28-as rangsorában a 23. helyet foglalja el." - Tovább a cikkre »

2018.12.07. - ProfitLine online gazdasági újság

"Egy új, szakértői elemzés szerint számos vállalati innováció azért nem jelenik meg a Magyarországról készült statisztikákban, mivel a hazai cégek gyakran nincsenek tudatában, hogy üzleti tevékenységük során kutatás-fejlesztési tevékenységet folytathatnak. Az Eurostat szerint hazánk évek óta a 20-26. helyen áll 33 vizsgált ország közül. A K+F statisztikák azonban akár 25 %-ot is torzíthatnak." - Tovább a cikkre »

2018.12.07. - DigitalHungary online gazdasági újság

"Zsombók András innovációs szakértő tájékoztatása szerint a kutatásról, fejlesztésről és az innovációs tevékenységről szóló 2014. évi LXXVI. törvény a nemzetközi gyakorlatnak megfelelően három csoportba sorolja a K+F tevékenység lehetséges formáit. Ez az alapkutatás, az alkalmazott kutatás (a köznyelvben ipari kutatás), valamint a kísérleti fejlesztés. Ez utóbbi a vállalati kutatás-fejlesztés leggyakoribb formája, amely minden termék, szolgáltatás vagy eljárás fejlesztésekor előfordulhat." - Tovább a cikkre »

2018.12.06. - Piac & Profit online gazdasági újság

"Sokak szerint Magyarországon nincs érdemi kutatás-fejlesztés és innováció, a magas hozzáadott értékű termékek részaránya túl alacsony. Ha a statisztikákat nézzük, akkor akár még megalapozottnak is tűnhetnek ezek a vélemények, mivel Magyarország az uniós tagországok K+F célú GDP arányos ráfordításairól készült lista végén áll 2000 óta." - Tovább a cikkre »

2018.11.20. - Világgazdaság online gazdasági újság

"A kutatásfejlesztés és az innováció kiemelt makrogazdasági jelentőséggel bírnak, hiszen egy ország gazdasági fejlődésének fontos szintmérői és egyben előrejelzői, szerepük nemzetközi versenyképességünk szempontjából is meghatározó. Noha hazánk 2008 óta GDP-je növekvő hányadát – 2016-ban nemzetgazdasági szinten több mint 427 milliárd forintot, a GDP 1,22 százalékát – fordítja kutatásfejlesztési és innovációs tevékenységekre, az eredményességet tekintve európai összehasonlításban mégis hátul kullogunk." - Tovább a cikkre »

2018.11.16. - Tőzsdefórum online gazdasági újság

"Bár hazánk 2008 óta GDP-je egyre nagyobb hányadát fordítja K+F tevékenységre, európai összehasonlításban még mindig a lista végén állunk. A legtöbb cég azt sem tudja, mi az a K+F audit, mi az út a minősítésig, és mit lehet nyerni vele." - Tovább a cikkre »

kutatás-fejlesztés

innováció

innováció menedzsment

sajtószemle

Kapcsolódó szolgáltatásaink
Innovációs projektgenerálás
Kutatás-fejlesztési vagy innovációs projekt előkészítése
Az innovációs, K+F projektek üzleti célú megvalósítának előkészítése. Az innovációs projektgenerálás szolgáltatásban az innovációs projekt üzleti célú hasznosításának előkészítése valósul meg, elkészül a kiválasztott elképzelések részletes projektterve.
K+F tanúsítvány
K+F, Kutatás-fejlesztési hivatalos minősítés megszerzése
A hivatalos kutatás-fejlesztési minősítés vagy szakértői vélemény megszerzése. Ez a szolgáltatásunk segíti a vállalkozásokat a jogszabályi feltételek fennállását igazoló kutatás-fejlesztési minősítés(K+F minősítés) megszerzésében, ezért a kutatás-fejlesztéshez kapcsolódó adókedvezmények kockázatmentes igénybevételének fontos eszköze.
K+F projektek megtérülése
Kutatás-fejlesztési projektek gazdasági racionalitásának ellenőrzése
A kutatás-fejlesztési projekt gazdasági racionalitásának ellenőrzése Ez a szolgáltatás segít, hogy az innovációs projektek folytatólagosan megőrizzék gazdasági racionalitásukat: megtérülési számítások, elemzések, javaslatokat készülnek.
Segíthetünk?
Kérdése van?
Visszahívjuk
Adja meg telefonszámát és kollégánk hamarosan visszahívja Önt!
Hírlevél feliratkozás
Kérjük adja meg az e-mail címét, hogy értesülhessen az új lehetőségekről, a legfrissebb tartalmakról!
Kérjen ajánlatot!

Adatai megadásával Ön egyszerűen és gyorsan kérhet ajánlatot!

Glósz és Társa Kft. · 1051 Budapest, Arany János u. 15. III. lph III./5. · Telefon: (+36 1) 302 4443 · E-mail: glosz@glosz.hu · www.glosz.hu