Menüpontok
Híreink - innováció, kutatás-fejlesztés

K+F tanúsítás gyorsan

Ugyan nem annyira közismert, de tény, hogy a megfelelő K+F minősítés kézzelfogható pénzügyi előnyöket nyújthat: mind a pályázati forrásszerzés területén komoly előnyt biztosít és még adókedvezmény igénybevételére is jogosít a társasági adó, az iparűzési adó és innovációs járulék esetében.

 

k+f minősítés - haltenyésztés

Mivel a társaságok nagy része végez valamilyen kutatás-fejlesztés, innovációs tevékenységet elvileg számos cég élhetne ezzel a lehetőséggel, ha felismerné a helyzet kínálta előnyöket. De ehhez fel kell ismerni ezt a "gazdasági mintázatot" és szakértő bevonásával az adott tevékenységre az innováció menedzsment megfelelő elemeit alkalmazva minimálisan a K+F minősítést meg kell szerezni. Az sem baj, ha az adott fejlesztési projekt valamilyen szinten már előkészített, vagy éppen a fejlesztés előkészítése valamelyik fázisában tart. A projekt átminősíthető hivatalosan is elismert kutatás-fejlesztés tevékenységgé.

A minősítés folyamata, ha megfelelően előkészített és dokumentált a kérelem viszonylag rövid időn belül lezárható a kézhez kapott határozattal:

"A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala a minősítési kérelemben megjelölt projektet a tudományos kutatásról, fejlesztésről és innovációról szóló 2014. évi LXXVI. törvény 36. §-a (1) bekezdésében foglaltak alapján kutatás-fejlesztési tevékenységnek minősíti."

Partnerünk az Agro Marketing 95 Kft esetében az augusztus végi kérelem benyújtást követően szeptember végén már meg is jött a pozitív határozat.

Kutatás-fejlesztés minősítés határozat

Az Agro Marketing ’95 Kft. 1995 óta nyereségesen működő, dinamikusan fejlődő társaság, mezőgazdasági termékek nagykereskedelmével foglalkozik. A társaság nemrég a kínálatának bővítését tűzte ki célul, ezért  egy új, intenzív haltermelési technológiákban alkalmazható, saját fejlesztésű vízlevegőztetési  technológia kifejlesztését határozta el.
A megcélzott haltenyésztéshez kapcsolódó kutatás-fejlesztés esetén a  fejlesztés célja az intenzív haltermelési technológiákban alkalmazható, örvény áramoltatási elven alapuló új innovatív vízlevegőztetési technológia létrehozása volt. Az új eljárás lényegesen hatékonyabbnak tűnik most papíon és kevesebb energiafelasználással is kecsegtet, tehát minden adott a jó és értelmes kutatás-fejlesztés megvalósításához.

Az Agro Marketing csapata nyár végén kereste meg cégünket a fejlesztési elképzeléssel, amiből a tevékenység és az elképzelések áttekintését követően össze állítottuk a k+f stratégiát és kutatás-fejlesztés projektet, majd azonnal beadtuk a kérelmet a hivatalos k+f minősítés megszerzésére. A pozitív határozat, a hivatalos k+f minősítés szeptember végén datálódott így nyitva van az út a hamarosan megjelenő k+f pályázatokhoz és az adókedvezmények igénybe vételére.

Kapcsolódó szolgáltatásaink
Innovációs stratégia kialakítása
A cég adottságainak és lehetőségeinek megfelelő fejlesztési koncepció és stratégia kialakítása. A pontos stratégia segít a cég adottságainak és lehetőségeinek megfelelő fejlesztési koncepció kialakításában, elkészül a stratégiai döntéshozatalt támogató dokumentum.
Innovációs projektgenerálás
Az innovációs, K+F projektek üzleti célú megvalósítának előkészítése. Az innovációs projektgenerálás szolgáltatásban az innovációs projekt üzleti célú hasznosításának előkészítése valósul meg, elkészül a kiválasztott elképzelések részletes projektterve.
K+F tanúsítvány
A hivatalos kutatás-fejlesztési minősítés vagy szakértői vélemény megszerzése. Ez a szolgáltatásunk segíti a vállalkozásokat a jogszabályi feltételek fennállását igazoló kutatás-fejlesztési minősítés(K+F minősítés) megszerzésében, ezért a kutatás-fejlesztéshez kapcsolódó adókedvezmények kockázatmentes igénybevételének fontos eszköze.
Segíthetünk?
Kérdése van?
Visszahívjuk
Adja meg telefonszámát és kollégánk hamarosan visszahívja Önt!
Rendezvény ajánló

Innovációval, innováció menedzsmenttel, kutatás-fejlesztéssel, innováció és k+f finanszírozással, pályázatokkal kapcsolatos rendezvények, konferenciák:

December 3., Budapest
K+F, Innováció
a 21. századi Európában

Az innováció, innováció menedzsment, és a K+F+I források
» a konferencia programja

December 10., Budapest
Pénz, de honnan? 
Fókuszban az EU pályázatok.
Innováció, innováció menedzsment, K+F+I pályázatok konferencia.
» a konferencia programja

Aktuális pályázatok

GINOP 1.2.1-15, Mikro-, kis- és középvállalkozások kapacitás bővítő beruházásainak támogatása 5 - 50 millió Ft közötti vissza nem térítendő támogatással!

Letöltés »

GINOP 1.2.2-15, Mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése 50 – 500 millió Ft közötti támogatással!

Letöltés »

GINOP 2.1.1-15, Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása 50 és 1000 millió Ft közötti vissza nem térítendő támogatással!

Letöltés »

GINOP 2.1.7-15, Vállalatok prototípus, termék-fejlesztésének támogatása 10 és 130 millió Ft közötti vissza nem térítendő támogatással!

Letöltés »

VEKOP 2.1.7-15, Vállalatok prototípus, termék-fejlesztésének támogatása 10 és 130 millió Ft közötti vissza nem térítendő támogatással!

Letöltés »

Glósz és Társa Kft. · 1051 Budapest, Arany János u. 15. III. lph III./5. · Telefon: (+36 1) 302 4443 · E-mail: glosz@glosz.hu · www.glosz.hu