Menüpontok

Technológia fejlesztés

Üzemi zajcsökkentés kutatás-fejlesztése
2023-02-22
Üzemi zajcsökkentés kutatás-fejlesztése
Merőben új, egyedi műszaki felméréseken alapuló berendezés kifejlesztésébe fogott partnerünk, amikor a piaci igényekre reagálva alacsonyabb bekerülési költségű és nagyobb hatásfokú ipari hangtompító előállítására vállalkozott. A társaság üzleti tevékenysége során kiemelt figyelmet fordít robbanómotorokhoz csatlakoztatható ipari, nagyüzemi hangcsökkentő szerkezetek gyártására és értékesítésére. Jelenleg az ovális alakú hangfogók terjedtek el, az általuk gyártott berendezés is hasonló formát követett az innovációt megelőzően. Felépítését tekintve a kevert működésű, a reaktív és az elnyeléses (abszorberes) hangtompítók kombinációja volt. Saját egyedi műszaki felismeréseire alapozva azonban merőben új koncepcióval kezdett kutatás-fejlesztésbe (K+F) a magyar vállalat.
|zajcsökkentés, hangtompító, K+F Tovább »
Propoliszos fogkrém kísérleti fejlesztése
2023-02-21
Propoliszos fogkrém kísérleti fejlesztése
A propolisz, más néven a méhszurok egy különleges gyantás állagú keverék, amelyet a rügyekről és egyéb növényi nedvekben gazdag helyekről gyűjtenek össze a méhek. Több mint 300 alkotóeleme között vannak gyulladáscsökkentő, antiallergén, antioxidáns hatóanyagok és antibiotikus vegyületek. A szorgos kis állatok kaptárokat fertőtlenítenek vele, de a propolisz az emberek számára is nagyon hasznos. A különböző bakteriális fertőzések esetén a fogászatban is jól alkalmazható helyi kezelésre fogínygyulladás és szájnyálkahártya-gyulladás esetén.
|fogkrém, propolisz, kísérleti fejlesztés Tovább »
Automatizált kábelkonfekcionálás
2022-12-01
Automatizált kábelkonfekcionálás
Meglepő, ha csak a lakásunkban és a kocsinkban nézünk körül és belegondolunk, hogy milyen sokféle vezetéknek mennyire különböző végződéseivel, csatlakozóival találkozunk. Egy géphez, berendezéshez szükséges különböző típusú, hosszúságú kábelek kötegelését, a csatlakozó végződésekkel való ellátását (érvéghüvely, saru, csatlakozó stb.) jelenti a kábelkonfekcionálás.
|kábelgyártás, kábelkonfekcionálás, kutatás-fejlesztés Tovább »
Új jód, jódvegyület gyártástechnológia kifejlesztése másodlagos nyersanyagokból
2021-06-03
Új jód, jódvegyület gyártástechnológia kifejlesztése másodlagos nyersanyagokból
Nem valósul meg a vállalati K+F+I pályázatokkal támogatott projektek 40%-a, mert ugyan van a vállalkozásban műszaki/technikai szakember, könyvelő és pályázati tanácsadó is, de nincs a kutatás-fejlesztési (K+F) projektek sajátosságait ismerő és kezelni tudó innovációs projektmenedzser. Mi több, a vállalkozások többnyire nincsenek is tisztában azzal, hogy termékkörük bővítésekor, vagy technológiájuk fejlesztésekor, egy új vevői igényre reagálva valójában kutatás-fejlesztést folytatnak. Így elszalasztják azokkal az előnyöket, amelyek megilletnék őket adókedvezmények vagy pályázati lehetőségek formájában. A legegyszerűbben egy vegyipari vállalkozás példáján keresztül mutatható be, hogy hogyan is kell ezt profin csinálni. Igazi lombikos innováció következik laikusok számára, amelyben egyszerre fejlesztették a meglévő technológiát és az infrastruktúrát. Nem merülünk el a kémiai képletekbe, reakciókba és egyéb komplikált részletekbe, a K+F kötelező alkotórészei mentén mutatjuk be a projektet.
|kísérleti fejlesztés, K+F, gyártástechnológia fejlesztés Tovább »
Magyar tudás mélytengerben - csőhegesztő robottechnológia
2021-05-11
Magyar tudás mélytengerben - csőhegesztő robottechnológia
Sokszáz kilométeres gázvezetékek szállítják a kitermelt természeti kincset a tengerek alatti gigantikus lelőhelyekről, már átszelik a csövek és kábelek a vízalatti világot is. Ezeket a vezetékeket nem lehet csak úgy javítgatni, foltozgatni, mint a nagykörúti csatornát. Tökéletes minőségben kell elkészíteni, az alapanyagoknak, az illesztéseknek és a hegesztéseknek kiemelkedő minőségűnek kell lenniük. Micsoda tudást és precizitást igényel mindez! Hát még ha ezeket a rendszereket automatikus gépsorokkal, robotokkal szeretnénk legyártani! Magyar kutatás-fejlesztésben zajlott a kísérletsorozat.
|automatizált hegesztés, csőhegesztő robot, kutatás-fejlesztés Tovább »
Uszodatechnika pontyoknak - halastavi gazdálkodás
2021-04-15
Uszodatechnika pontyoknak - halastavi gazdálkodás
Aki járt már örvényfürdőben kipróbálhatta, hogy nem csak élvezetes átadni magunkat a sebes vízáramnak, de lazítja a kötőszöveteket és javítja a szöveti vérkeringést a víz sodró hatása. Mesterséges örvényképzéssel kiválóan lehet uszodai medencék vizét megfelelő kémiai állapotban tartani és jóideje használják ezt a technológiát szennyvíztisztításra is. Partnerünk egyik kutatás-fejlesztési projektjében a pontyok lélegzetét és az örvény áramoltatás előnyeit vizsgálta.
|k+f, halastó, levegőztetés Tovább »
Sajtó megjelenéseink - 2018.12.-2019.02.
2019-02-15
Sajtó megjelenéseink - 2018.12.-2019.02.
Kutatás-fejlesztés, innováció, innovációmenedzsment témakörben számos sajtó megjelenéssel büszkélkedhetünk a terület iránt érdeklődő TV-k, újságok, online magazinok területéről. Az alábbiakban a legfrisebb sajtómegjelenéseinket soroltuk fel, a kivonatban található linkre kattintva tudja a teljes cikket elolvasni.
|kutatás-fejlesztés, innováció, innováció menedzsment Tovább »

Glósz és Társa Kft. · 1051 Budapest, Arany János u. 15. III. lph III./5. · Telefon: (+36 1) 302 4443 · E-mail: glosz@glosz.hu · www.glosz.hu