Menüpontok
Híreink - innováció, kutatás-fejlesztés

Cerbona energia müzliszelet kifejlesztése

A sporttevékenységet folytatók egyedi fogyasztói igényének kiszolgálásához a Naponta Kft. Cerbona márkanév alatt futó müzliszelet termékkínálatát bővítette, a jelenlegi kínálatában lévő termékeitől eltérő, de az adott termékkörébe jól illeszkedő, új termékcsoporttal. Ebbe a termékcsoportba tartoznak az energia müzliszeletek. | 17-03-30

 

A piacon viszonylag nagy számban vannak olyan termékek, amelyeket energiatartalmuk alapján energiaszeletnek, vagy gabona- illetve gabonapehely-tartalmuk alapján tévesen müzli szeletnek tekintenek, de kifejezetten energia müzliszelet nincs a választékban, és a konkurens termékek ragasztóanyagának és szárazanyagának összetételében, felszívódással és minőségmegőrzéssel kapcsolatos jellemzőiben is lényeges eltérés van a tervezett termékhez viszonyítva. Az új fejlesztéssel elsősorban a sporttevékenységet, aktív életmódot folytató célcsoport igényeit szeretnék kiszolgálni.

A Cerbona eddigi müzliszelet kínálatában nem voltak olyan termékek, amelyek kifejezetten a sporttevékenységet / aktív életmódot folytatók egyedi igényeit szolgálták ki, pedig a piacon határozott igény lenne a müzliszelet termékkategóriában is ilyen speciális termékek iránt. A gyártó a piaci igényekre válaszolva olyan sportolást segítő termékcsalád kifejlesztését tűzte ki célul, melynek tápanyag-összetétele kielégíti a sportolás előtti-, közbeni-, és utáni igényeket. Ennek megfelelően a projekt célja egy magas energiatartalommal rendelkező müzli szelet kifejlesztése volt. 

Energia müzliszelet kifejlesztése

A Naponta Kft. kutatás-fejlesztési projektjében megfogalmazott alapvető célkitűzései:

• A termék fő tömegét lassan felszívó szénhidrátok kell, hogy adják, melyeket magas rosttartalmú, teljes kiőrlésű gabonapelyhek és lassan felszívódó cukrok felhasználásával kell biztosítani
• A szeletnek olyan ásványi anyagot is tartalmaznia kell megfelelő mennyiségben, amely megakadályozza a sportolás utáni izomgörcs kialakulását 
• A fő tömeget adó extrudált gabonapelyheknek a minőség-megőrzési idő végéig ropogósnak kell maradnia, vagyis a termékeket összetartó ragasztószirup nem nedvesítheti át az extrudált pelyheket 
• A termék összes cukortartalmának legalább 30%-a lassú felszívódású cukorból kell, hogy álljon, és a cukor-tartalom 100%-ban a ragasztóanyaggal kerüljön a termékbe
• A termék minőség-megőrzési ideje nem lehet rövidebb 12 hónapnál, azaz tárolása közben az élvezeti értéket csökkentő avasodás nem indulhat el

A fentiek betartásával a terméknek meg kell őriznie kedvező élvezeti értékét is, külleme, ízvilága és állaga terén.

A Naponta Kft. által indított projektet a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala (SZTNH) K+F, kutatás-fejlesztési tevékenységnek minősítette. Az SZTNH állásfoglalása szerint a gyártó által összefoglalt feladatok 100% kísérleti fejlesztésnek minősülnek. A projekt szakszerű lebonyolításában társaságunk nyújtott segítséget a Naponta Kft.-nek.

A témához kapcsolódó cikkünk » Cerbona Slim szelet kísérleti fejlesztés

Kapcsolódó szolgáltatásaink
K+F tanúsítvány
A hivatalos kutatás-fejlesztési minősítés vagy szakértői vélemény megszerzése. Ez a szolgáltatásunk segíti a vállalkozásokat a jogszabályi feltételek fennállását igazoló kutatás-fejlesztési minősítés(K+F minősítés) megszerzésében, ezért a kutatás-fejlesztéshez kapcsolódó adókedvezmények kockázatmentes igénybevételének fontos eszköze.
Innovációs projekt finanszírozása
Az innováció projekt megvalósításához szükséges pénzügyi források biztosítása.  A szolgáltatás a projekt megvalósításához szükséges pénzügyi források felkutatása mellett az igénylés teljes folyamatában is segítséget nyújt, végig kíséri a megrendelőt a szerződéskötésig.
Iparjogvédelmi szerződések
A hasznosításhoz szükséges és megfelelő jogi feltételek kialakítása. Segítünk a hasznosítás és a megfelelő jogi feltételek kialakításában. A megfelelő jogi szakértelemmel elkészült dokumentumok bíztosítják, hogy a cég hasznára hasznosul a szellemi tulajdon.
Segíthetünk?
Kérdése van?
Visszahívjuk
Adja meg telefonszámát és kollégánk hamarosan visszahívja Önt!
Hírlevél feliratkozás
Kérjük adja meg az e-mail címét, hogy értesülhessen az új lehetőségekről, a legfrissebb tartalmakról!
Kérjen ajánlatot!

Adatai megadásával Ön egyszerűen és gyorsan kérhet ajánlatot!

Friss innovációs híreink
Üveg hulladékból építőanyag kísérleti fejlesztés keretében
Az üveghulladék káros, környezetterhelő, ha csupán a szeméttelepen végzi. Partnerünk azt tűzte ki célul, hogy feldolgozza, újra hasznosítja, hogy komplett hő- és hangszigetelő rendszert alakít ki belőle az építőipar számára az épületek minden létező felületére. Az üveghabgyártás nagy múltra tekint vissza, de csak napjaink technológiai fejlődése miatt került a hétköznapi felhasználást célzó fejlesztések fókuszába. Az üveghabot előállító üzemek a megoldásaikat részben ipari titokként, részben szabadalom formájában védik. Ezért saját utat jár ki magának partnerünk és már a harmadik kutatás-fejlesztési (K+F) projektet bonyolítják le e témában új termékcsaládot hozva létre és folyamatosan kihasználva a K+F projektek minden gazdasági előnyét.
Orvosi 3D vizualizáció(AR) kutatás-fejlesztés
Az augmented reality, azaz a kiterjesztett valóság azt jelenti, hogy a tárgyi világ kontextusába a virtuális tárgyak valós időben épülnek be. Rendkívül gyorsan fejlődő terület, mind szélesebb körben használjuk. Tipikus példája a Terminátor 2 című film, amikor a robot szemén keresztül látja a néző a film világát. A hétköznapi életben ilyen rendszerrel működnek például az okostelefonok egyes szoftverei, vagy a személyautókban a digitális kijelzőre vetített sebességmérő.
Horkolásgátló okos ágy fejlesztése
Minden harmadik ember horkol és legalább ennyien kénytelenek elviselni azt. A lakosság túlnyomó többsége nem is tudja, hogy a nappali fáradtságának, álmosságának, vagy akár túlsúlyának, magas vérnyomásának, sőt akár cukorbetegségének okozója valójában egy olyan alvászavar tünetei lehetnek, amely kezelhető.

Glósz és Társa Kft. · 1051 Budapest, Arany János u. 15. III. lph III./5. · Telefon: (+36 1) 302 4443 · E-mail: glosz@glosz.hu · www.glosz.hu