Menüpontok
Híreink
2017-03-30

Cerbona energia müzliszelet kifejlesztése

A sporttevékenységet folytatók egyedi fogyasztói igényének kiszolgálásához a Naponta Kft. Cerbona márkanév alatt futó müzliszelet termékkínálatát bővítette, a jelenlegi kínálatában lévő termékeitől eltérő, de az adott termékkörébe jól illeszkedő, új termékcsoporttal. Ebbe a termékcsoportba tartoznak az energia müzliszeletek.

 

A piacon viszonylag nagy számban vannak olyan termékek, amelyeket energiatartalmuk alapján energiaszeletnek, vagy gabona- illetve gabonapehely-tartalmuk alapján tévesen müzli szeletnek tekintenek, de kifejezetten energia müzliszelet nincs a választékban, és a konkurens termékek ragasztóanyagának és szárazanyagának összetételében, felszívódással és minőségmegőrzéssel kapcsolatos jellemzőiben is lényeges eltérés van a tervezett termékhez viszonyítva. Az új fejlesztéssel elsősorban a sporttevékenységet, aktív életmódot folytató célcsoport igényeit szeretnék kiszolgálni.

A Cerbona eddigi müzliszelet kínálatában nem voltak olyan termékek, amelyek kifejezetten a sporttevékenységet / aktív életmódot folytatók egyedi igényeit szolgálták ki, pedig a piacon határozott igény lenne a müzliszelet termékkategóriában is ilyen speciális termékek iránt. A gyártó a piaci igényekre válaszolva olyan sportolást segítő termékcsalád kifejlesztését tűzte ki célul, melynek tápanyag-összetétele kielégíti a sportolás előtti-, közbeni-, és utáni igényeket. Ennek megfelelően a projekt célja egy magas energiatartalommal rendelkező müzli szelet kifejlesztése volt. 

A Naponta Kft. kutatás-fejlesztési projektjében megfogalmazott alapvető célkitűzései:

• A termék fő tömegét lassan felszívó szénhidrátok kell, hogy adják, melyeket magas rosttartalmú, teljes kiőrlésű gabonapelyhek és lassan felszívódó cukrok felhasználásával kell biztosítani
• A szeletnek olyan ásványi anyagot is tartalmaznia kell megfelelő mennyiségben, amely megakadályozza a sportolás utáni izomgörcs kialakulását 
• A fő tömeget adó extrudált gabonapelyheknek a minőség-megőrzési idő végéig ropogósnak kell maradnia, vagyis a termékeket összetartó ragasztószirup nem nedvesítheti át az extrudált pelyheket 
• A termék összes cukortartalmának legalább 30%-a lassú felszívódású cukorból kell, hogy álljon, és a cukor-tartalom 100%-ban a ragasztóanyaggal kerüljön a termékbe
• A termék minőség-megőrzési ideje nem lehet rövidebb 12 hónapnál, azaz tárolása közben az élvezeti értéket csökkentő avasodás nem indulhat el

A fentiek betartásával a terméknek meg kell őriznie kedvező élvezeti értékét is, külleme, ízvilága és állaga terén.

A Naponta Kft. által indított projektet a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala (SZTNH) K+F, kutatás-fejlesztési tevékenységnek minősítette. Az SZTNH állásfoglalása szerint a gyártó által összefoglalt feladatok 100% kísérleti fejlesztésnek minősülnek. A projekt szakszerű lebonyolításában társaságunk nyújtott segítséget a Naponta Kft.-nek.

Olvassa el cikkünket a Cerbona Slim szeletről is. (link)

 

Cerbona energia müzliszelet

Kapcsolódó szolgáltatásaink
K+F tanúsítvány
K+F, Kutatás-fejlesztési hivatalos minősítés megszerzése
A hivatalos kutatás-fejlesztési minősítés vagy szakértői vélemény megszerzése. Ez a szolgáltatásunk segíti a vállalkozásokat a jogszabályi feltételek fennállását igazoló kutatás-fejlesztési minősítés(K+F minősítés) megszerzésében, ezért a kutatás-fejlesztéshez kapcsolódó adókedvezmények kockázatmentes igénybevételének fontos eszköze.
Innovációs projekt finanszírozása
Kutatás-fejlesztési projekt finanszírozásának megszerzése
Az innováció projekt megvalósításához szükséges pénzügyi források biztosítása.  A szolgáltatás a projekt megvalósításához szükséges pénzügyi források felkutatása mellett az igénylés teljes folyamatában is segítséget nyújt, végig kíséri a megrendelőt a szerződéskötésig.
Iparjogvédelmi szerződések
Iparjogvédelmi szerződések és jogi feltételek kialakítása
A hasznosításhoz szükséges és megfelelő jogi feltételek kialakítása. Segítünk a hasznosítás és a megfelelő jogi feltételek kialakításában. A megfelelő jogi szakértelemmel elkészült dokumentumok bíztosítják, hogy a cég hasznára hasznosul a szellemi tulajdon.
Hírlevél feliratkozás
Kérjük adja meg az e-mail címét, hogy értesülhessen az új lehetőségekről, a legfrissebb tartalmakról!
Segíthetünk?
Kérdése van?
Visszahívjuk
Adja meg telefonszámát és kollégánk hamarosan visszahívja Önt!
KFI projektek sajátosságai

Innovációs projektek menedzsment sajátosságai a hazai KKV-k esetében

Töltse le a 20. Projektmenedzsment Fórumra készült prezentációnkat, amely rávilágít a hazai KKV-k esetében felmerülő olyan jellegű problémákra, mint az üzleti hasznosulás kérdése, vagy a projekt megvalósítása közben felmerülő kockázatok. Az előadás anyagából azt is kiderül, hogy milyen hatékony megoldások léteznek a problémák kezelésére, és hogy érdemes szakszerűen felépíteni egy innovációs projektet.

Letöltés

Friss innovációs híreink
Vállalati innováció menedzsment? Szükséges ez nekünk?
Amikor innováció menedzsment szolgáltatás igénybevételét javasoljuk vállalatoknak kutatás-fejlesztési vagy innovációs projektjeik sikeres megvalósításához, gyakran kételyüknek adnak hangot. Pedig a vállalatok nagy része rendszeres jelleggel kutatás-fejlesztési és/vagy innovációs tevékenységet végez, csak nincs vele tisztában. Ez pedig üzleti hátrányt jelent.
A kutatás-fejlesztés helyzete Magyarországon
Egy vállalkozás, vállalat, régió, vagy ország aktuális és várható jövőbeni versenyképességének megítéléséhez az egyik legjobb támpont a kutatás-fejlesztés, az innováció helyzetének vizsgálata és megértése. Hazánk ezen a területen a középmezőnyben szerepel európai összehasonlításban, de a jelenlegi kormányzat deklarált célja, hogy 2030-ra a jelentős innovátorok közé emelkedjen Magyarország.
Sajtó megjelenéseink - 2018.12.-2019.02.
Kutatás-fejlesztés, innováció, innovációmenedzsment témakörben számos sajtó megjelenéssel büszkélkedhetünk a terület iránt érdeklődő TV-k, újságok, online magazinok területéről. Az alábbiakban a legfrisebb sajtómegjelenéseinket soroltuk fel, a kivonatban található linkre kattintva tudja a teljes cikket elolvasni.
Innovációmenedzsment tanácsadás

Az alábbi linkről letölthető díjtáblázatunk K+F és iparjogvédelmi tanácsadási feladatokhoz. Kérdés esetén kérje tanácsadóink segítségét a kapcsolat menüpontban.

Letöltés

Glósz és Társa Kft. · 1051 Budapest, Arany János u. 15. III. lph III./5. · Telefon: (+36 1) 302 4443 · E-mail: glosz@glosz.hu · www.glosz.hu