Menüpontok
Híreink - innováció, kutatás-fejlesztés

Cerbona energia müzliszelet kifejlesztése

A sporttevékenységet folytatók egyedi fogyasztói igényének kiszolgálásához a Naponta Kft. Cerbona márkanév alatt futó müzliszelet termékkínálatát bővítette, a jelenlegi kínálatában lévő termékeitől eltérő, de az adott termékkörébe jól illeszkedő, új termékcsoporttal. Ebbe a termékcsoportba tartoznak az energia müzliszeletek. | 17-03-30

 

A piacon viszonylag nagy számban vannak olyan termékek, amelyeket energiatartalmuk alapján energiaszeletnek, vagy gabona- illetve gabonapehely-tartalmuk alapján tévesen müzli szeletnek tekintenek, de kifejezetten energia müzliszelet nincs a választékban, és a konkurens termékek ragasztóanyagának és szárazanyagának összetételében, felszívódással és minőségmegőrzéssel kapcsolatos jellemzőiben is lényeges eltérés van a tervezett termékhez viszonyítva. Az új fejlesztéssel elsősorban a sporttevékenységet, aktív életmódot folytató célcsoport igényeit szeretnék kiszolgálni.

A Cerbona eddigi müzliszelet kínálatában nem voltak olyan termékek, amelyek kifejezetten a sporttevékenységet / aktív életmódot folytatók egyedi igényeit szolgálták ki, pedig a piacon határozott igény lenne a müzliszelet termékkategóriában is ilyen speciális termékek iránt. A gyártó a piaci igényekre válaszolva olyan sportolást segítő termékcsalád kifejlesztését tűzte ki célul, melynek tápanyag-összetétele kielégíti a sportolás előtti-, közbeni-, és utáni igényeket. Ennek megfelelően a projekt célja egy magas energiatartalommal rendelkező müzli szelet kifejlesztése volt. 

Energia müzliszelet kifejlesztése

A Naponta Kft. kutatás-fejlesztési projektjében megfogalmazott alapvető célkitűzései:

• A termék fő tömegét lassan felszívó szénhidrátok kell, hogy adják, melyeket magas rosttartalmú, teljes kiőrlésű gabonapelyhek és lassan felszívódó cukrok felhasználásával kell biztosítani
• A szeletnek olyan ásványi anyagot is tartalmaznia kell megfelelő mennyiségben, amely megakadályozza a sportolás utáni izomgörcs kialakulását 
• A fő tömeget adó extrudált gabonapelyheknek a minőség-megőrzési idő végéig ropogósnak kell maradnia, vagyis a termékeket összetartó ragasztószirup nem nedvesítheti át az extrudált pelyheket 
• A termék összes cukortartalmának legalább 30%-a lassú felszívódású cukorból kell, hogy álljon, és a cukor-tartalom 100%-ban a ragasztóanyaggal kerüljön a termékbe
• A termék minőség-megőrzési ideje nem lehet rövidebb 12 hónapnál, azaz tárolása közben az élvezeti értéket csökkentő avasodás nem indulhat el

A fentiek betartásával a terméknek meg kell őriznie kedvező élvezeti értékét is, külleme, ízvilága és állaga terén.

A Naponta Kft. által indított projektet a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala (SZTNH) K+F, kutatás-fejlesztési tevékenységnek minősítette. Az SZTNH állásfoglalása szerint a gyártó által összefoglalt feladatok 100% kísérleti fejlesztésnek minősülnek. A projekt szakszerű lebonyolításában társaságunk nyújtott segítséget a Naponta Kft.-nek.

A témához kapcsolódó cikkünk » Cerbona Slim szelet kísérleti fejlesztés

Kapcsolódó szolgáltatásaink
K+F tanúsítvány
A hivatalos kutatás-fejlesztési minősítés vagy szakértői vélemény megszerzése. Ez a szolgáltatásunk segíti a vállalkozásokat a jogszabályi feltételek fennállását igazoló kutatás-fejlesztési minősítés(K+F minősítés) megszerzésében, ezért a kutatás-fejlesztéshez kapcsolódó adókedvezmények kockázatmentes igénybevételének fontos eszköze.
Innovációs projekt finanszírozása
Az innováció projekt megvalósításához szükséges pénzügyi források biztosítása.  A szolgáltatás a projekt megvalósításához szükséges pénzügyi források felkutatása mellett az igénylés teljes folyamatában is segítséget nyújt, végig kíséri a megrendelőt a szerződéskötésig.
Iparjogvédelmi szerződések
A hasznosításhoz szükséges és megfelelő jogi feltételek kialakítása. Segítünk a hasznosítás és a megfelelő jogi feltételek kialakításában. A megfelelő jogi szakértelemmel elkészült dokumentumok bíztosítják, hogy a cég hasznára hasznosul a szellemi tulajdon.
Segíthetünk?
Kérdése van?
Visszahívjuk
Adja meg telefonszámát és kollégánk hamarosan visszahívja Önt!
Hírlevél feliratkozás
Kérjük adja meg az e-mail címét, hogy értesülhessen az új lehetőségekről, a legfrissebb tartalmakról!
Kérjen ajánlatot!

Adatai megadásával Ön egyszerűen és gyorsan kérhet ajánlatot!

Friss innovációs híreink
Digitális katona kutatás-fejlesztése
Jól bevált innovációs gyakorlatot vettünk át az USA-tól. Míg néhány évtizede a hadászat számára történtek kutatás-fejlesztések (K+F), és ezek eredményeit ültették át később civil felhasználásra, mára éppen fordítva történik. Az amerikai védelmi iparban tevékenykedő cégek a civil technológiákat alkalmazzák, integrálják és fejlesztik tovább.
Létező filmipari szabadalom továbbfejlesztése
Lehet valaki másnak a már meglévő, szabadalmi oltalommal ellátott találmányának megalkotására is kutatás-fejlesztési (K+F) projektet indítani. Egyik partnerünk egy amerikai iparjogi védelemmel ellátott innovációs ötlet konkrét megvalósítására, annak addig nem alkalmazott felhasználására, továbbfejlesztésére vállalkozott a közelmúltban. A magyar társaság korábbi újításai is már a világ élvonalába tartoznak és nem csak hazai, de nemzetközi szinten is egyedülállóak. Megbízónk azzal a céllal alapította vállalkozását, hogy forradalmasítsa a virtuális stúdiók, a broadcasting és a filmipar világát mélységi szenzorok adatait felhasználó technológiájával. Több rangos hazai és nemzetközi elismerést, innovációs díjat elnyert már fejlesztéseiért az eltelt tíz év alatt.
Automatizált kábelkonfekcionálás
Meglepő, ha csak a lakásunkban és a kocsinkban nézünk körül és belegondolunk, hogy milyen sokféle vezetéknek mennyire különböző végződéseivel, csatlakozóival találkozunk. Egy géphez, berendezéshez szükséges különböző típusú, hosszúságú kábelek kötegelését, a csatlakozó végződésekkel való ellátását (érvéghüvely, saru, csatlakozó stb.) jelenti a kábelkonfekcionálás.

Glósz és Társa Kft. · 1051 Budapest, Arany János u. 15. III. lph III./5. · Telefon: (+36 1) 302 4443 · E-mail: glosz@glosz.hu · www.glosz.hu