Menüpontok

INNOVÁCIÓ MENEDZSMENT

1.
lépés
Kutatás-fejlesztési és innovációs stratégiai kialakítása

A cég adottságainak és lehetőségeinek megfelelő fejlesztési koncepció és stratégia kialakítása.
A pontos stratégia segít a cég adottságainak és lehetőségeinek megfelelő fejlesztési koncepció kialakításában, elkészül a stratégiai döntéshozatalt támogató dokumentum.

 

innováció-menedzsment-stratégia

Alakítsa ki a stratégiát,
válassza ki a céloknak megfelelő projektlehetőségeket!

Funkciója A vállalkozás céljainak, adottságainak és lehetőségeinek megfelelő kutatás-fejlesztési és innovációs stratégiai kialakítása, a projektlehetőségek rangsorolásával

Miért szükséges Az üzleti szempontból is hatékony kutatás-fejlesztési és innovációs tevékenység lebonyolításának elengedhetetlen feltétele a vállalkozás céljainak, adottságainak és lehetőségeinek megfelelő stratégiai kialakítása, az ehhez illeszkedő kutatás-fejlesztési és innovációs projektlehetőségek azonosítása és rangsorolása.


Tartalma

  • Fejlesztési célkitűzések meghatározása, üzleti célkitűzésekkel való összevetése
  • Fejlesztésre felhasználható erőforrások áttekintése, összegzése
  • Fejlesztési koncepciók felállítása, elemzése, rangsorolása
  • Fejlesztési koncepcióhoz illeszkedő projektlehetőségek azonosítása
  • Projektlehetőségek elemzési szintű kidolgozása, számszerű értékelése
  • Projektlehetőségek rangsorolása a számszerű értékelési eredmények alapján
  • Javaslat a célkitűzéseknek megfelelő kutatás-fejlesztési és innovációs stratégia tartalmára

innovacó stratégia

Érdeklődöm a téma és a szolgáltatás iránt!
Kutatás-fejlesztési és innovációs stratégiai kialakítása
Kérjük, pipálja ki az alábbi mezőt!
Segíthetünk?
Kérdése van?
Visszahívjuk
Adja meg telefonszámát és kollégánk hamarosan visszahívja Önt!
innováció stratégia

Az alábbi esettanulmány egy vállalkozás üzleti lehetőségeihez, üzleti tervéhez illeszkedő innovációs stratégia megvalósításának esetét mutatja be.

ESET LEÍRÁSA: Társaságunk egyik partnere a műanyagipar olyan területén végzi üzleti tevékenységét, ahol a versenyképesség megőrzésének alapfeltételévé vált a termékszerkezet és az alkalmazott technológiák folyamatos korszerűsítése. Az ehhez szükséges folyamatos kutatás-fejlesztési és innovációs tevékenységet olyan módon kell végrehajtania, hogy a lehetséges termék- és technológiafejlesztési intézkedések céljukban és tartalmukban is illeszkedjenek középtávú üzleti tervéhez, ne haladják meg a vállalkozás pénzügyi lehetőségeit, ugyanakkor a meglévő keretek közötti leghatékonyabb pénzügyi forrásfelhasználást biztosítsák.

FELADAT: Feladatunk a vállalkozás középtávú üzleti tervének megfelelő kutatás-fejlesztési és innovációs stratégiai kialakítása, a céloknak megfelelő projektlehetőségek számszerű értékelésével.

EREDMÉNY: Társaságunk elkészítette a partnerünk üzleti tervéhez illeszkedő kutatás-fejlesztési és innovációs stratégiát. Ennek részeként 17 kutatás-fejlesztési és 21 innovációs projektlehetőség került azonosításra. Elvégeztük a projektlehetőségek számszerű elemzését, és ezek alapján rangsort állítottunk fel a projektlehetőségek között a vállalkozás versenyképességéhez való hozzájárulásuk, várható forrásigényük és megtérülési mutatóik alapján. A társaság ennek alapján ki tudta választani azt a 4 kutatás-fejlesztési és 2 innovációs projektlehetőséget, amelyek megvalósításuk esetén legjobban hozzá tudnak járulni az üzleti terv teljesítéséhez, és amelyekre alapozva a vállalkozás legjobban ki tudja használni fejlesztési kapacitásait és pénzügyi forrásait.

Prezentációink letöltése

Az alábbi linkre kattintva megtekintheti, illetve, letöltheti az elmúlt időszakban megtartott prezentációink ppt anyagát:

Prezentációk

Innováció menedzsment szolgáltatások

A sikeres innováció gyakorlati megvalósítását célzó innováció menedzsment és az innováció menedzsment elemei alábbi információs füzetünkben részletesen megtekinthetőek.

Innováció menedzsment a gyakorlatban

Glósz és Társa Kft. · 1051 Budapest, Arany János u. 15. III. lph III./5. · Telefon: (+36 1) 302 4443 · E-mail: glosz@glosz.hu · www.glosz.hu