Menüpontok

Fogászati innováció

Propoliszos fogkrém kísérleti fejlesztése
2023-02-21
Propoliszos fogkrém kísérleti fejlesztése
A propolisz, más néven a méhszurok egy különleges gyantás állagú keverék, amelyet a rügyekről és egyéb növényi nedvekben gazdag helyekről gyűjtenek össze a méhek. Több mint 300 alkotóeleme között vannak gyulladáscsökkentő, antiallergén, antioxidáns hatóanyagok és antibiotikus vegyületek. A szorgos kis állatok kaptárokat fertőtlenítenek vele, de a propolisz az emberek számára is nagyon hasznos. A különböző bakteriális fertőzések esetén a fogászatban is jól alkalmazható helyi kezelésre fogínygyulladás és szájnyálkahártya-gyulladás esetén.
|fogkrém, propolisz, kísérleti fejlesztés Tovább »
Innováció, K+F a fogszabályozásban
2021-06-01
Innováció, K+F a fogszabályozásban
Sok mindent el lehet érni egy szép mosollyal, már az ókorban is felismerték, hogy milyen hatalma van a tökéletes fogakkal villantott kacajnak. A kezdetleges behemót fogszabályozókhoz képes a mai készülékek már kifinomult, precíz és kényelmes szerkezetek. A maihoz hasonló fogszabályozó készüléket a modern fogászat egyik atyja, Pierre Fauchard francia fogorvos alkotta meg 1728-ban. A fogakat egyenként fémgyűrűk vették körbe és azokat rögzítették fémdróttal. Az ő találmánya fektette le a mai fogszabályzás alapjait. Előfordultak acélból, elefántcsontból és meglepő módon fából készült készülékek is, de a 20. század elején többnyire a könnyen megmunkálható aranyból készültek a fogszabályozók. Azonban a 14-18 karátos alapanyag nagyon drága, és puhasága miatt gyakran kellett ezeket állítani. Fogas K+F következik.
|K+F, fogszabályozás foganként, fogszabályozás innováció Tovább »

Glósz és Társa Kft. · 1051 Budapest, Arany János u. 15. III. lph III./5. · Telefon: (+36 1) 302 4443 · E-mail: glosz@glosz.hu · www.glosz.hu