Menüpontok

INNOVÁCIÓ MENEDZSMENT

5.
lépés
Kutatás-fejlesztési projekt finanszírozásának megteremtése

Az innováció projekt megvalósításához szükséges pénzügyi források biztosítása. 
A szolgáltatás a projekt megvalósításához szükséges pénzügyi források felkutatása mellett az igénylés teljes folyamatában is segítséget nyújt, végig kíséri a megrendelőt a szerződéskötésig.

 

finanszírozás - pályázatSzerezze meg a megvalósításhoz szükséges,
lehetőség szerint kedvezményes pénzügyi forrást!

Funkciója A kutatás-fejlesztési projekt megvalósításához szükséges, lehetőség szerint kedvezményes pénzügyi források megszerzése.

Miért szükséges: A kutatás-fejlesztési és az innovációs projekteknek az átlagosnál nagyobb megvalósítási kockázatuk, és sikeres megvalósítás esetén jobb megtérülésük van. Így külső forrásokkal történő finanszírozásuk ennek megfelelő megközelítést, célra alkalmas pénzügyi forrásokat és/vagy finanszírozási formákat igényel.


Tartalma

  • Megvalósítási tanulmány, hitelkérelem vagy pályázat elkészítése
  • Megfelelő pénzügyi forráslehetőség felkutatása
  • Befektetési, hitelfelvételi vagy pályázati eljárás lefolytatása
  • Közreműködés a finanszírozási szerződés megkötésében, tanácsadással

Projekt finanszírozás

Érdeklődöm a téma és a szolgáltatás iránt
Kutatás-fejlesztési projekt finanszírozásának megteremtése
*A checkbox pipálásával - az Általános Adatvédelmi Rendelet alapján - hozzájárulok, hogy az adatkezelő a most megadott személyes adataimat az Adatvédelmi Rendelet, továbbá a saját Adatkezelési tájékoztatójának feltételei és az oldal Szerződési feltételeiben leírtak szerint kezelje, és kérésemnek megfelelően információt, üzleti ajánlatot küldjön a számomra.
Segíthetünk?
Kérdése van?
Visszahívjuk
Adja meg telefonszámát és kollégánk hamarosan visszahívja Önt!
innováció finanszírozás

Az alábbi esettanulmány egy fejlesztés sorozat pályázatokból és kedvező forrásokból történő finanszírozásának esetét mutatja be.

ESET LEÍRÁSA: Gyógynövényalapú termékek gyártásával és forgalmazásával foglalkozó partnerünk folyamatosan fejleszti termékszerkezetét és gyártási technológiáját. Mivel a fejlesztéseknek jelentős tőkeigénye van, ezért partnerünk biztosítani szerette volna a soron következő kutatás-fejlesztési projektjéhez szükséges külső pénzügyi forrásokat. Partnerünk célja volt az is, hogy a bevonásra kerülő külső forrásoknak olyan kedvezményrendszere legyen, amely igazodik a megvalósításra kerülő projektek kutatás-fejlesztési jellegéhez.

FELADATUNK: Feladatunk a tervezett termék- és technológiai fejlesztések kutatás-fejlesztési projektként történő megfogalmazása, az ezeknek megfelelő kedvezményes pénzügyi források felkutatása, és a megszerzésükhöz szükséges eljárások lebonyolítása volt. 

EREDMÉNY: Társaságunk 8 kutatás-fejlesztési projektet tudott azonosítani és felállítani, és ezekhez 800 millió forint összegű vissza nem térítendő támogatást szerzett meg. A támogatások átlagos aránya a projektek bekerülési költségének 50 %-a volt. Partnerünk a támogatások felhasználásával kétszeresére tudta felgyorsítani a kutatás-fejlesztési projekt megvalósítását, és ezzel átlagosan 3 hónappal tudta lerövidíteni megvalósításukat. A támogatások a projektek megtérülési mutatóit is jelentős mértékben javították.

Kövessen minket a Facebookon!
Prezentációink letöltése

Az alábbi linkre kattintva megtekintheti, illetve, letöltheti az elmúlt időszakban megtartott prezentációink ppt anyagát:

Prezentációk

Glósz és Társa Kft. · 1051 Budapest, Arany János u. 15. III. lph III./5. · Telefon: (+36 1) 302 4443 · E-mail: glosz@glosz.hu · www.glosz.hu