Menüpontok

INNOVÁCIÓ MENEDZSMENT

Innovációs stratégia kialakítása

A cég adottságainak és lehetőségeinek megfelelő fejlesztési koncepció kialakítása.
A pontos stratégia segít a cég adottságainak és lehetőségeinek megfelelő fejlesztési koncepció kialakításában, elkészül a stratégiai döntéshozatalt támogató dokumentum.

 

innováció-menedzsment-stratégia

Alakítsa ki az innovációs - K+F+I - stratégiát!

Funkciója A cég adottságainak és lehetőségeinek megfelelő fejlesztési koncepció kialakítása.

Miért szükséges Az üzleti szempontból is hatékony innovációs tevékenység lebonyolításának elengedhetetlen feltétele a cég adottságainak és lehetőségeinek megfelelő fejlesztési stratégia kialakítása, a fejlesztési stratégiának megfelelő fejlesztési elképzelések (projektötletek) azonosítása. 
Az auditált stratégia előnyt jelent a vissza nem térítendő támogatásokra irányuló pályázatokban.


Tartalma

  • Átvilágításra és elemzésre kerül a cég kínálata, műszaki-technikai adottságai, humán erőforrásai, partnerei, piaci helyzete, konkurenciája.
  • Meghatározásra kerülnek a cég erősségei, gyengeségei, lehetőségei, fenyegetettségei.
  • Felállításra kerül a cég adottságaira és lehetőségeire irányuló fejlesztési és üzleti terve.
  • Azonosításra kerülnek a fejlesztési terv részét képező fejlesztési projektelképzelések.
  • Elkészül a cég MS CEN/TS 16555 szabványnak megfelelő innováció irányítási átvilágítása, 
    valamint annak auditálása.

innovacó stratégia

Érdeklődöm a téma és a szolgáltatás iránt
Innovációs stratégia kialakítása
Segíthetünk?
Kérdése van?
Visszahívjuk
Adja meg telefonszámát és kollégánk hamarosan visszahívja Önt!
Innováció stratégia

Az alábbi esettanulmány egy vállalkozás üzleti lehetőségeihez, üzleti tervéhez illeszkedő innovációs stratégia megvalósításának esetét mutatja be.

ESET LEÍRÁSA: A kazincbarcikai Ongropack Kft. a műanyagipar olyan területén végzi üzleti tevékenységét, ahol a versenyképesség megőrzésének alapfeltételévé vált a termékszerkezet és az alkalmazott technológiák folyamatos korszerűsítése. Ezt ráadásul az üzleti tevékenység részeként kell végrehajtania, ezért fontos, hogy a kutatás-fejlesztést és/vagy innovációt igényelő fejlesztések céljukban, tartalmukban, és költségeikben is, jól illeszkedjenek a társaság középtávú üzleti tervéhez.

FELADATUNK: A társaság innovációs stratégiai tervének felállítása, és összehangolása a társaság középtávú üzleti tervével.

EREDMÉNY: Cégünk elkészítette a társaság üzleti tervéhez illeszkedő innovációs stratégiát. Ennek részeként 38 db olyan projektlehetőség került azonosításra, amely hatékonyan kutatás-fejlesztési és/vagy innovációs projektként valósítható meg. Ezek között rangsort állítottunk a versenyképességhez való hozzájárulásuk, várható megtérülésük, és a forrásigényük alapján. Az így kialakított stratégiai terv jelentősen hozzájárult a fejlesztések ésszerű megvalósításhoz, a finanszírozási lehetőségek hatékonyabb kihasználásához.

Kövessen minket a Facebookon!
K+F minősítés

Az alábbi esettanulmány egy fejlesztési projekt k+f tanúsítását mutatja be.

ESET LEÍRÁSA: A mezőgazdasági termékek nagykereskedelmével foglalkozó Agro Marketing ’95 Kft. kínálat bővítés céljából az intenzív haltermelés technológia fejlesztés keretében saját fejlesztésű vízlevegőztetési  technológia kifejlesztését határozta el. Az új eljárás alapötletei már íróasztalon feküdtek, a kutatás-fejlesztés elindítása előtt azonban a projektet kutatás-fejlesztési tevékenységnek(K+F tanúsítás) kellett minősíteni.

FELADATUNK: A megkeresést követően össze állítottuk a k+f stratégiát és kutatás-fejlesztés projektet, majd beadtuk a kérelmet a hivatalos k+f minősítés megszerzésére.

EREDMÉNY: A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala a minősítési kérelemben megjelölt projektet a tudományos kutatásról, fejlesztésről és innovációról szóló 2014. évi LXXVI. törvényben foglaltak alapján kutatás-fejlesztési tevékenységnek minősítette. Megnyílt az út a k+f pályázatokhoz és az adókedvezmények igénybe vételére.

Prezentációink letöltése

Az alábbi linkre kattintva megtekintheti, illetve, letöltheti az elmúlt időszakban megtartott prezentációink ppt anyagát:

Prezentációk

Glósz és Társa Kft. · 1051 Budapest, Arany János u. 15. III. lph III./5. · Telefon: (+36 1) 302 4443 · E-mail: glosz@glosz.hu · www.glosz.hu