Menüpontok

Innováció Menedzsment

MI AZ INNOVÁCIÓ MENEDZSMENT?

innováció menedzsmentAz innováció menedzsment célirányos gazdasági és iparjogvédelmi intézkedések összessége. Olyan intézkedéseké, amelyek lehetővé teszik kutatás-fejlesztési és innovációs projektek szakszerű létrehozását és hatékony lebonyolítását. 
Az innováció menedzsment, vagy az innováció menedzsment részterületeinek hatékony elvégzése egyedi felkészültséget és gyakorlatot igényel.

Két évtizede működő cégünknél gazdasági, innovációs és iparjogvédelmi szakemberek vezetik végig a kutatás-fejlesztési és az innovációs projektek megvalósítási folyamatán.

AZ INNOVÁCIÓ GYAKORLATI MEGVALÓSÍTÁSÁT INNOVÁCIÓ MENEDZSMENTNEK HÍVJUK, LÉPÉSEI:

Innovációs stratégia kialakítása
A cég adottságainak és lehetőségeinek megfelelő fejlesztési koncepció kialakítása.
A pontos stratégia segít a cég adottságainak és lehetőségeinek megfelelő fejlesztési koncepció kialakításában, elkészül a stratégiai döntéshozatalt támogató dokumentum. tovább »
Az üzleti szempontból is hatékony innovációs tevékenység lebonyolításának elengedhetetlen feltétele a cég adottságainak és lehetőségeinek megfelelő fejlesztési stratégia kialakítása, a fejlesztési stratégiának megfelelő fejlesztési elképzelések (projektötletek) azonosítása. Az auditált stratégia előnyt jelent a vissza nem térítendő támogatásokra irányuló pályázatokban.
Projektgenerálás
Az innovációs projektek üzleti célú hasznosításának előkészítése.
Az innovációs projektgenerálás szolgáltatásban az innovációs projekt üzleti célú hasznosításának előkészítése valósul meg, elkészül a kiválasztott elképzelések részletes projektterve. tovább »
Projektgenerálás Miért szükséges?
Az innovációs projektek tartalmának és felépítésének szabályai vannak, ezért csak azok a projektek minősülnek kutatás-fejlesztési vagy innovációs projektnek, amelyek ezek szerint a szabályok szerint kerülnek felépítésre és megvalósításra.
K+F minősítés megszerzése
A hivatalos kutatás-fejlesztési minősítés vagy szakértői vélemény megszerzése.
A jogszabályi feltételek fennállását igazoló kutatás-fejlesztési (K+F) minősítés a kutatás-fejlesztéshez kapcsolódó adókedvezmények kockázatmentes igénybevételének fontos eszköze. tovább »
Az érvényes jogi szabályozás szerint csak a hivatalos K+F minősítéssel, tanúsítvánnyal rendelkező projektek tekinthetők olyan valós kutatás-fejlesztési vagy innovációs projektnek, melyekre adókedvezmények igényelhetők, vagy a kedvező finanszírozást biztosító vissza nem térítendő támogatások pályázhatók.
Iparjogvédelmi és szerzői jogi eljárások lefolytatása
Az innovációs projekt alapját képező szellemi alkotásnak megfelelő jogi védelem megszerzése.
Az iparjogvédelmi és szerzői jogi eljárások eredménye az innovációs projekt alapját képező szellemi alkotás és a tervezett hasznosítás jellegének megfelelő jogi védelem megszerzése. tovább »
Jogi védelem Miért szükséges?
A szellemi alkotások csak a célnak megfelelő védelem biztosítása mellett vihetők üzleti hasznosításba.
Projekt finanszírozásának megteremtése
Az innováció projekt megvalósításához szükséges pénzügyi források biztosítása.
A szolgáltatás a projekt megvalósításához szükséges pénzügyi források felkutatása mellett az igénylés teljes folyamatában is segítséget nyújt, végig kíséri a megrendelőt a szerződéskötésig. tovább »
Forrásszerzés Miért szükséges?
A kutatás-fejlesztési és az innovációs projektek átlagosnál nagyobb megvalósítási kockázatuk és jobb megtérülésük miatt, a finanszírozás terén egyedi megközelítést igényelnek. Ehhez a pályázati rendszer jó támogatásokat biztosít. Innováció menedzsment szolgáltatásunk kiemelt eleme a forrásszerzés, pályázatfigyelés, pályázatírás.
Projektmenedzsment
Innovációs, K+F projektek célirányos, hatékony és szakszerű megvalósítása.
A szolgáltatás tapasztalt szakemberekkel segíti a projektek célirányos, hatékony és szakszerű megvalósítását, az innovációs, K+F projekthez kapcsolódó területek támogatását. tovább »
Az innovációs projektek sikerességében, összetettségük miatt, az átlagosnál nagyobb szerepe van a célirányos, hatékony és szakszerű lebonyolításnak. A K+F adókedvezmények csak akkor vehetőek igénybe, ha a projekt a tanúsításnak megfelelően kerül lebonyolításra.
Iparjogvédelmi szerződések létrehozása
A hasznosításhoz szükséges és megfelelő jogi feltételek kialakítása.
Segítünk a hasznosítás és a megfelelő jogi feltételek kialakításában. A megfelelő jogi szakértelemmel elkészült dokumentumok bíztosítják, hogy a cég hasznára hasznosul a szellemi tulajdon. tovább »
Szerződések Miért szükséges?
Az innováció során létrejövő szellemi termékek üzleti hasznosítása a célnak megfelelő iparjogvédelmi vagy szerzői jogi keretek felállítása és alkalmazása mellett történhet. Ennek eszközei az iparjogvédelmi és szerzői jogi tartalmú szerződések.
Adókedvezmények érvényesítése - K+F, innováció
Az adókedvezmények igénybevételéhez szükséges feltételek ellenőrzése.
Ezen szolgáltatás során ellenőrizzük az adókedvezmények igénybevételéhez szükséges feltételeket, segítünk a jogszerű adókedvezmény igénybevételében. tovább »
Adókedvezmények Miért szükséges?
Az adókedvezmények igénybevétele feltételekhez kötött, ezek teljesítését célszerű ellenőrizni a kedvezmények érvényesítése előtt.
Megtérülés elemzése
Az innovációs projekt gazdasági racionalitásának ellenőrzése.
Ez a szolgáltatás segít, hogy az innovációs projektek folytatólagosan megőrizzék gazdasági racionalitásukat: megtérülési számítások, elemzések, javaslatokat készülnek. tovább »
Az innovációs projektek megvalósításának célja az átlagot meghaladó hozzáadott érték és jövedelem realizálása. A projekt megvalósítását követően már ismert a fejlesztés teljes volumene, ezért a fejlesztési eredményekből származó bevételek elemzése alapján ellenőrizhető a projekt jövedelemtermelése és megtérülése.
Innováció menedzsment oktatása
Az innováció gyakorlati alkalmazásához szükséges ismeretek megszerzése.
Tanulja meg, hogyan érdemes az innovációt optimálisan csinálni! Az innováció menedzsment gyakorlati alkalmazásához szükséges alapismeretek megszerzése, önálló, komplex szolgáltatás. tovább »
Nem szükséges, de előnyös. Az innováció menedzsment tanulható, és a gyakorlatban jól alkalmazható. Így szakértő igénybevétele nélkül is folytatható, vagy szakértői segítséggel, a gyakorlatban még hatékonyabban folytatható.

INNOVÁCIÓMENEDZSMENT SZOLGÁLTATÁSAINK EGYÜTT ÉS ÖNÁLLÓAN IS IGÉNYBE VEHETŐK!

Érdeklődöm a téma és a szolgáltatás iránt
Innováció menedzsment
Segíthetünk?
Kérdése van?
Visszahívjuk
Adja meg telefonszámát és kollégánk hamarosan visszahívja Önt!
Kövessen minket a Facebookon!
Prezentációink letöltése

Az alábbi linkre kattintva megtekintheti, illetve, letöltheti az elmúlt időszakban megtartott prezentációink ppt anyagát:

Prezentációk

K+F és iparjogvédelmi tanácsadás

Az alábbi linkről letölthető díjtáblázatunk K+F és iparjogvédelmi tanácsadási feladatokhoz. Kérdés esetén kérje tanácsadóink segítségét a kapcsolat menüpontban.

Letöltés

Hírlevél feliratkozás
Kérjük adja meg az e-mail címét, hogy értesülhessen az új lehetőségekről, a legfrissebb tartalmakról!
Kérjük, pipálja ki az alábbi mezőt!

Glósz és Társa Kft. · 1051 Budapest, Arany János u. 15. III. lph III./5. · Telefon: (+36 1) 302 4443 · E-mail: glosz@glosz.hu · www.glosz.hu