Menüpontok

INNOVÁCIÓ MENEDZSMENT

Adókedvezmények érvényesítése - K+F, innováció

Az adókedvezmények igénybevételéhez szükséges feltételek ellenőrzése.
Ezen szolgáltatás során ellenőrizzük az adókedvezmények igénybevételéhez szükséges feltételeket, segítünk a jogszerű adókedvezmény igénybevételében.

 

innováció - K+F - adókedvezményVegye igénybe az adókedvezményeket!

Funkciója Az adókedvezmények igénybevételéhez szükséges feltételek ellenőrzése.

Miért szükséges A kutatás-fejlesztés és innovávió alapú adókedvezmények - K+F+I adókedvezmény - igénybevétele feltételekhez kötött, ezek teljesítését célszerű ellenőrizni a kedvezmények érvényesítése előtt.


K+F adókedvezmény érvényesítése szolgáltatásunk tartalma

  • K+F tanúsítvány rendelkezésre állásának, ennek hiányában a szükséges feltételek teljesülésének ellenőrzése: K+F kategóriába besorolható, saját tevékenység körében végezték.
  • Az innovációs projektterv és a projektmenedzsment dokumentáció összevetése.
  • Feladatok bizonylatolásának, valamint a rendelkezésre álló bizonylatok tartalmának ellenőrzése.
  • Számviteli nyilvántartás ellenőrzése.
  • Korrekciós tényezők meghatározása, adóalap korrekció kiszámítása, dokumentálása.
  • Könyvvizsgálói audit lefolytatása.

kutatás-fejlesztéshez kötődő adókedvezmény

Érdeklődöm a téma és a szolgáltatás iránt
Adókedvezmények érvényesítése - K+F, innováció
Segíthetünk?
Kérdése van?
Visszahívjuk
Adja meg telefonszámát és kollégánk hamarosan visszahívja Önt!
K+F adókedvezmény

Az alábbi esettanulmány egy fejlesztési projekt k+f adókedvezmény igénybevételének esetét mutatja be.

ESET LEÍRÁSA: A vegyipari tevékenységet folytató Hungaro Chemicals Kft., az Észak-Alföldi Régióban, 2014-ben megvalósított egy K+F tanúsítvánnyal(K+F minősítés) kísérleti fejlesztésnek minősített beruházást. A fejlesztés teljes volumene 120 millió forint volt, amit 50 millió forint összegben technológia gépbeszerzést, 70 millió forint összegben termékszerkezetet érintő fejlesztéseket tartalmazott. A társaság a beruházást saját forrásokkal és beruházási hitellel finanszírozta, vissza nem térintendő támogatást nem kapott.

FELADATUNK: A megkeresést követően össze állítottuk a k+f stratégiát és kutatás-fejlesztés projektet, majd beadtuk a kérelmet a hivatalos k+f minősítés megszerzésére a k+f adókedvezmény igénybevételéhez.

EREDMÉNY: A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala a minősítési kérelemben megjelölt projektet a tudományos kutatásról, fejlesztésről és innovációról szóló 2014. évi LXXVI. törvényben foglaltak alapján kutatás-fejlesztési tevékenységnek minősítette. Megnyílt az út a k+f pályázatokhoz és a K+F adókedvezmények igénybe vételére.

Az innováció adókedvezménye

A sikeres innováció, kutatás-fejlesztést követően adókedvezmény igényelhető. A K+F+I adókedvezmény részletei alábbi információs füzetünkben részletesen megtekinthetőek.

Innováció, kutatás-fejlesztés adókedvezménye

Show the content of
The tax effects of innovations” presentation

Glósz és Társa Kft. · 1051 Budapest, Arany János u. 15. III. lph III./5. · Telefon: (+36 1) 302 4443 · E-mail: glosz@glosz.hu · www.glosz.hu