Menüpontok

Pénzügyi-, innovációs-tanácsadási szolgáltatásaink

A Glósz és Társa Pénzügyi, Gazdasági, és Innovációs Kft. immár több mint két évtizede nyújt a magyarországi és külföldi vállakozások részére pénzügyi tanácsadói szolgáltatásokat, legyen szó forrásszerzésről, bankterhek optimalizásáról, pénzügyi projektmenedzsmentről, kontrolling szolgáltatásról. Ez alatt a két évtized alatt több mint 2000 sikeres ügyet valósítottunk meg, több mint 250 milliárd forint közvetítésében vehettünk részt, közreműködésünkkel több száz új munkahely létesült. A pénzügyi adottságok és lehetőségekkel való gazdálkodás terén megszerzett szakértelmünket és tapasztalatunkat ügyfeleink igazolják.
Az alábbiakban főbb tevékenységeinkből adunk izelítőt:

Innováció menedzsment

Egy fejlődő, önmagát fejlesztő cég a definíció szerint vállalati innovációt hajt végre. A tevékenységek sokrétűek, a gyakorlati megvalósítás gazdasági, pénzügyi és iparjogvédelmi intézkedésekből áll össze a stratégia kialakításától a megtérülés elemzéséig, hatékony elvégzése az említett területeken való speciális jártasságot igényli. Kollégáink segítenek az ismeretlen részletekben való tájékozódásban, hogy a tervezett kutatás-fejlesztési vagy innovációs tevékenysége a lehető legjövedelmezőbb legyen cége számára illetve igény szerint levezényeljük a sikeres innovációhoz, innovációs pályázatokhoz alapvetően szükséges K+F tanúsítás hivatalos eljárását.

Kereskedői szolgáltatások

A forrásszerzés - hitel, pályázat - alapvető szükséglete minden cégnek, de módozatainak sokfélesége sokszor nehezen követhető. Pedig kereskedőként fontosnak tartja az ügyfelek pontos, naprakész forrásszerzési információkkal való ellátását, miközben saját forrásszerzésével kapcsolatban is informálódnia kellene. Társaságunk segít, hogy ne kelljen saját szervezetet felállítania, Ön és ügyfelei mégis mindig a megfelelő információkhoz jussanak, hogy a forgalmazott eszközöket az ügyfelek a lehető legkedvezőbb konstrukcióban tudják beszerezni hitel, pályázat vagy más forrás megszerzésével. Hitelképességi és/vagy pályázati jogosultsági minősítést végzünk Önnél és ügyfeleinél. Versenyeztetjük a potenciális finanszírozókat, hogy ügyfelei a lehető legkedvezőbb forrásszerzési lehetőséget választhassák. A támogatásunk végigkíséri a folyamatot a forrás teljes összegének lehívásáig.

Bankkapcsolatok optimalizálása

A gazdasági társaságok kötelező módon vesznek igénybe banki szolgáltatásokat, de a kötelező jelleg miatt gyakran megfeledkeznek arról, hogy valójában ők a vevők, akikért a bankok versengenek. Segítünk felmérni a cég pénzügyi és gazdasági helyzetét, felkészítjük az ajánlatkérésre, hitelkérelemre. Komplex pénzügyi, gazdasági tanácsadási folyamat a biztosíték arra, hogy cége valóban a lehető leginkább testreszabott és optimális megoldást kapja a banki szolgáltatások terén. A bankkapcsolat optimalizálása tevékenységünkön belül teljes körű szolgáltatás nyújtunk, a folyamathoz a tanácsadás mellett, szervezési és lebonyolítási segédletet is tudunk nyújtani.

Kontrolling

Bizonyos volumenű forgalom felett, amikor az ügyfelek és termékek mennyisége egyszerű könyveléssel már nem követhető, a cégeknek szüksége van egy eszközre, amely segíti őket a tájékozódásban, tervezésben, fejlődésben. Az általunk kifejlesztett kontrolling módszertan és rendszer a partnerminősítéstől az önköltség-számítási feladatokig komplex megoldást kínál. Kezelése egyszerű, testre szabható és igény szerint automatizálható. A testreszabást konzultáció előzi meg és oktatás, valamint folyamatos szakmai felügyelet egészíti ki, hogy valóban a cég igényeinek megfelelő, használható rendszert kapjanak.

Pénzügyi projektmenedzsment

A támogatott projektek zárásakor, illetve a fenntartási időszak időtartama alatt történő ellenőrzések a pénzügyi elszámolást veszik alapul, de már a megvalósítás lépéseinél is a rendesen karbantartott pénzügyi dokumentáció segíti a gördülékeny továbbhaladást, újabb külső források lehívását.
Pénzügyi projektmenedzsment szolgáltatásunk biztosítja a hatékony pénzügyi lebonyolítás feltételeit.

Forrásszerzés - pályázatfigyelés - pályázatírás

Rengeteg lehetőség - hitel-, lízing-, támogatási lehetőségek, honi és eu-s pályázatok, stb. - nyílik forrásszerzésre, de különböző mértékben érik meg a cég számára, érdemes válogatni. Teljes körű forrásszerzés szolgáltatásunk segít a tájékozódásban, igénylésben, egészen a forrás lehívásáig.

Hírlevél feliratkozás
Kérjük adja meg az e-mail címét, hogy értesülhessen az új lehetőségekről, a legfrissebb tartalmakról!
Kérjük, pipálja ki az alábbi mezőt!
Friss innovációs híreink
A vállalati innovációk nem jelennek meg a Magyarországról készült nemzetközi statisztikákban
Magyarország a statisztikák szerint sereghajtó az uniós tagországok K+F célú GDP arányos ráfordításai tekintetében. De ha jobban megvizsgáljuk a folyamatokat látszik, hogy a nemzetközi statisztikák akár 25 százalékot is torzíthatnak!
Kutatás-fejlesztési adókedvezmény igénybevételének kockázat csökkentése
A hazai adótörvények már régóta lehetőséget biztosítanak a vállalkozások számára, hogy a saját tevékenységi körben végzett kutatás-fejlesztési projektjeikhez kapcsolódóan adókedvezményeket vegyenek igénybe. Ezek a kedvezmények jelenleg három adónemet is érintenek: közvetlenül a társasági és a helyi iparűzési adót, közvetetten pedig az innovációs járulékot.
A K+F GDP arányos súlya Magyarországon
A kutatás fejlesztés területén nagyon jó indikátor az egyes országok tekintetében a k+f tevékenységekre ráfordított forrás mennyisége, amit általában GDP arányosan szokás értelmezni és összehasonlítani. A leginnovatívabb országok a GDP-jük akár több mint 4%-át is kutatásfejlesztésre, innovációra költik, míg vannak országok ahol ez az arány a nem mérhető tartományban van. Magyarország bár folyamatos javulást mutat e tekintetben, de még Európában is csak sereghajtónak számít.

Glósz és Társa Kft. · 1051 Budapest, Arany János u. 15. III. lph III./5. · Telefon: (+36 1) 302 4443 · E-mail: glosz@glosz.hu · www.glosz.hu