Menüpontok

INNOVÁCIÓ MENEDZSMENT

Iparjogvédelmi szerződések létrehozása

A hasznosításhoz szükséges és megfelelő jogi feltételek kialakítása.
Segítünk a hasznosítás és a megfelelő jogi feltételek kialakításában. A megfelelő jogi szakértelemmel elkészült dokumentumok bíztosítják, hogy a cég hasznára hasznosul a szellemi tulajdon.

 

iparjog, iparjogvédelmi szerződésÉpítse ki a hasznosítási feltételeket!

Funkciója A hasznosításhoz szükséges és megfelelő jogi feltételek kialakítása.

Miért szükséges Az innováció során létrejövő szellemi termékek üzleti hasznosítása a célnak
megfelelő iparjogvédelmi vagy szerzői jogi keretek felállítása és alkalmazása mellett történhet.
Ennek eszközei az iparjogvédelmi és szerzői jogi tartalmú szerződések.


Tartalma

  • Az üzleti célnak megfelelő jogi konstrukció kialakítása.
  • A jogi konstrukciónak megfelelő szerződések elkészítése.
  • A szerződéses jogviszony megfelelő lajstromokba történő bevezetése.
Érdeklődöm a téma és a szolgáltatás iránt
Iparjogvédelmi szerződések létrehozása
Segíthetünk?
Kérdése van?
Visszahívjuk
Adja meg telefonszámát és kollégánk hamarosan visszahívja Önt!
Iparjogvédelem szerződés

Az alábbi esettanulmány egy védjegyrendszer bevezetése iparjogvédelmi eljárásainak lebonyolítása és iparjogvédelmi szerződései létrehozását mutatja be.

ESET LEÍRÁSA: A nyergesújfalui Forest Papíripari Kft. célja 2002-ben egy olyan új vizuális jelölési rendszer kialakítása és piaci bevezetése volt, amely lehetővé teszi a magyar termékek és szolgáltatások hatékony piaci megkülönböztetését. Cél volt az így létrejövő tanúsítási rendszer széles körű alkalmazásához szükséges jogi feltételek megteremtése is, hogy a rendszerhez csatlakozó vállalkozások biztonságosan alkalmazni tudják a tanúsító védjegycsalád tagjait.

FELADATUNK: Feladatunk a „Magyar Termék”, a „Magyar Szolgáltatás”, a „Hazai Termék” és a „Hazai Feldolgozású Termék” megjelölések tanúsító védjegyként történő bejegyzéséhez szükséges alapfeltételek megteremtése (szabályzatok elkészítése, iparjogvédelmi szerződés létrehozása), valamint a tanúsító védjegyként történő bejegyzésükhöz szükséges iparjogvédelmi eljárások lebonyolítása volt. Feladatunk volt továbbá az így létrehozott védjegycsalád használatát biztosító licencszerződési rendszer kialakítását és fenntartását is magában foglalta.

EREDMÉNY: A tanúsító védjegycsalád 10 év alatt Magyarországon piacvezetővé vált. Jelenleg mintegy 100 magyar vállalkozás alkalmazza a megjelölést a piacvezető kiskereskedelmi értékesítési csatornákon keresztül forgalmazott több ezer terméken.  

Kövessen minket a Facebookon!
Prezentációink letöltése

Az alábbi linkre kattintva megtekintheti, illetve, letöltheti az elmúlt időszakban megtartott prezentációink ppt anyagát:

Prezentációk

Glósz és Társa Kft. · 1051 Budapest, Arany János u. 15. III. lph III./5. · Telefon: (+36 1) 302 4443 · E-mail: glosz@glosz.hu · www.glosz.hu