Menüpontok

INNOVÁCIÓ MENEDZSMENT

9.
lépés
Iparjogvédelmi szerződések és oltalmi formák kialakítása

A hasznosításhoz szükséges és megfelelő jogi feltételek kialakítása.
Segítünk a hasznosítás és a megfelelő jogi feltételek kialakításában. A megfelelő jogi szakértelemmel elkészült dokumentumok bíztosítják, hogy a cég hasznára hasznosul a szellemi tulajdon.

 

iparjog, iparjogvédelmi szerződésAlakítsd ki a szellemi alkotásod
biztonságos hasznosításához szükséges jogi feltételeket!

Funkciója A kutatás-fejlesztési eredménytermékek üzleti célú használatához és hasznosításához szükséges jogi feltételek megteremtése.

Miért szükséges A kutatás-fejlesztési eredménytermékek szellemi alkotások, ezért üzleti célra történő biztonságos használatuk és hasznosításuk csak megfelelő jogi eszközök alkalmazása mellett lehetséges. Ezeknek a jogi eszközöknek biztosítania kell a szellemi alkotás jellegének megfelelő védettséget, és meg kell teremtenie a szellemi alkotás saját üzleti tevékenység körében, valamint a szellemi alkotás mások által történő használatának és/vagy hasznosításának biztonságos feltételeit is. 


Tartalma

  • Az eredménytermék tartalmának és üzleti hasznosításának megismerése
  • A tartalomnak és üzleti hasznosításnak megfelelő oltalmi forma kialakítása
  • A tartalomnak és az üzleti hasznosításnak megfelelő jogi konstrukció kialakítása
  • A jogi konstrukciónak megfelelő szerződések elkészítése
  • Iparjogvédelmi képviselet a szerződések megkötése során
  • Szerződéses jogviszony hivatalos lajstromba történő bevezetése

Érdeklődöm a téma és a szolgáltatás iránt
Iparjogvédelmi szerződések és oltalmi formák kialakítása
*A checkbox pipálásával - az Általános Adatvédelmi Rendelet alapján - hozzájárulok, hogy az adatkezelő a most megadott személyes adataimat az Adatvédelmi Rendelet, továbbá a saját Adatkezelési tájékoztatójának feltételei és az oldal Szerződési feltételeiben leírtak szerint kezelje, és kérésemnek megfelelően információt, üzleti ajánlatot küldjön a számomra.
Segíthetünk?
Kérdése van?
Visszahívjuk
Adja meg telefonszámát és kollégánk hamarosan visszahívja Önt!
iparjogvédelem szerződés

Az alábbi esettanulmány egy védjegyrendszer bevezetése iparjogvédelmi eljárásainak lebonyolítása és iparjogvédelmi szerződései létrehozását mutatja be.

ESET LEÍRÁSA: Partnerünk élelmiszeripari adalékok gyártását szerette volna megkezdeni egy kanadai vállalat által kifejlesztett és szabadalmaztatott eljárás alkalmazásával. Partnerünk ehhez meg kívánta szerezni a szabadalmazott találmány Európai Unió területére vonatkozó használati jogát. Partnerünk az eljárás alkalmazásával új adalékanyagokat is ki kívánt fejleszteni, amelyet saját szellemi alkotásaként kívánt használni és hasznosítani.

FELADATUNK: Feladatunk a kanadai találmány biztonságos és célirányos hasznosításához szükséges jogi feltételek megteremtése volt.

EREDMÉNY: Társaságunk elkészítette a kanadai találmány kizárólagos hasznosítását biztosító licencszerződés tervezetét, és partnerünk képviseletében eljárt a szerződéstervezet véglegesítése és megkötése során. A kanadai vállalattal sikerült megállapodni, hogy partnerünk saját szellemi termékeként kezelheti az eljárás felhasználásával kifejlesztésre kerülő adalékanyagokat. Azokra a saját neve alatt szabadalmi bejelentést is tehet.

Kövessen minket a Facebookon!

Glósz és Társa Kft. · 1051 Budapest, Arany János u. 15. III. lph III./5. · Telefon: (+36 1) 302 4443 · E-mail: glosz@glosz.hu · www.glosz.hu