Menüpontok

INNOVÁCIÓ MENEDZSMENT

3.
lépés
K+F, Kutatás-fejlesztési hivatalos minősítés megszerzése

A hivatalos kutatás-fejlesztési minősítés vagy szakértői vélemény megszerzése.
Ez a szolgáltatásunk segíti a vállalkozásokat a jogszabályi feltételek fennállását igazoló kutatás-fejlesztési minősítés(K+F minősítés) megszerzésében, ezért a kutatás-fejlesztéshez kapcsolódó adókedvezmények kockázatmentes igénybevételének fontos eszköze.

 

k + f minősítésMinősítse projektjét kutatás-fejlesztéssé,
szerezze meg a hivatalos határozatot!

Funkciója Fejlesztési projektek és projektrészek kutatás-fejlesztési tevékenységgé történő minősítése, a jogszabályi feltételeknek történő megfelelősség biztosítása céljából.

Miért szükséges Az érvényes jogszabályi feltételek szerint csak a hivatalos kutatás-fejlesztési minősítéssel rendelkező projektek, projektrészek, tekinthetők kétséget kizáróan kutatás-fejlesztési tevékenységnek. A minősítés végrehajtása ezért szükséges lehet azokban az esetben, amikor a kutatás-fejlesztési minőség bizonyítása előnyös vagy szükséges lehet. Ide sorolható a kutatás-fejlesztési adókedvezmények érvényesítése, bizonyos vissza nem térítendő támogatások igénylése. A minősítés jövőbeni és már befejezett, múltbeli tevékenységekhez is kérhető.


A K+F minősítéshez nyújtott szolgáltatásaink tartalma

Jövőbeni projekteknél (minősítési eljárásig megkezdésre nem került projekt):

 • Ha még nincs projektterv: a projekt létrehozása erre irányuló szolgáltatásunk szerint
 • Ha már van projektterv: a projektterv áttekintése, kiegészítése, javítása, ha szükséges
 • Minősítési kérelem és mellékletei elkészítése
 • Hivatalos eljárás lebonyolítása a megbízó képviseletében

Múltbeli projekteknél (minősítési eljárásig befejezett vagy folyamatban lévő projekt):

 • Érintett projekt áttekintése, szakértői véleményezése minősíthetőség szempontjából
 • Projekt minősítési feltételeknek megfelelő újratervezése, szükséges esetben
 • Projekttervet alátámasztó dokumentáció létrehozása, rendelkezésre álló bizonylatokkal
 • Eredménytermék dokumentálása
 • Eredménytermék iparjogvédelmi vagy szerzői jogi oltalmi formájának kialakítása
 • Szakértői kérelem és mellékleteinek elkészítése
 • Hivatalos eljárás lebonyolítása megbízó képviseletében

Csoportos kedvezmény igénylése esetén (folyamatos kutatás-fejlesztési tevékenységet végző vállalkozások adott évben elvégzésre kerülő, egymással összefüggő projektjei):

 • Ha még nincs projektterv: a projektek létrehozása, erre irányuló szolgáltatásunk szerint
 • Ha már van projektterv: a projekttervek áttekintése, kiegészítése, javítása, ha szükséges
 • Minősítési kérelem és mellékletei elkészítése
 • Hivatalos eljárás lebonyolítása a megbízó képviseletében

K + F minősítés

Érdeklődöm a téma és a szolgáltatás iránt!
K+F, Kutatás-fejlesztési hivatalos minősítés megszerzése
Kérjük, pipálja ki az alábbi mezőt!
Segíthetünk?
Kérdése van?
Visszahívjuk
Adja meg telefonszámát és kollégánk hamarosan visszahívja Önt!
k+f minősítés

Az alábbi esettanulmány egy fejlesztési projekt k+f tanúsítását mutatja be.

ESET LEÍRÁSA: Mezőgazdasági termeltetéssel, termények és technológiai berendezések értékesítésével foglalkozó partnerünk üzleti tevékenységét az intenzív haltermelés területére is ki kívánta terjeszteni. Ehhez a nemzetközi piacon is újnak tekinthető, saját vízlevegőztetési berendezést kívánt kifejleszteni. A berendezés alapötletét képező eljárás már egy svéd találmányban rendelkezésre állt, azonban a találmány szerinti eljárás haltermelési technológiákban történő alkalmazására, a célra megfelelő berendezés hiányában eddig nem került sor. Partnerünk a berendezés kifejlesztését saját maga kívánta végrehajtani, amelyre kutatás-fejlesztési projektet állított fel. Partnerünk vissza nem térítendő támogatást szeretett volna bevonni a kutatás-fejlesztés megvalósításába, és igénybe szeretette volna venni a kutatás-fejlesztési tevékenységhez kapcsolódó adókedvezményeket is.

FELADAT: Feladatunk a tervezett projekt kutatás-fejlesztési minősítésének lebonyolítása volt.

EREDMÉNY: Társaságunk áttekintette a kutatás-fejlesztési projekt tervezett megvalósításával kapcsolatban rendelkezésre álló dokumentumokat. Mivel ezek nem voltak megfelelőek, ezért társaságunk újra elkészítette a kutatás-fejlesztési projekt terveit, és az erre vonatkozó dokumentációt. A tervezés újbóli elvégzése során egyszerűsíteni tudtuk a munkatervet, ami a tervezett költségvetés 9 %-kal történő csökkentését is lehetővé tette. Az új dokumentáció felhasználásával elkészítettük a kutatás-fejlesztési minősítéshez szükséges kérelmet, és lebonyolítottuk a minősítési eljárást. A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala 100 %-ban saját tevékenységi körben végrehajtott kutatás-fejlesztésnek, azon belül kísérleti fejlesztésnek minősítette a projektet. Társaságunk partnere ezért részt tudott venni az elérhető kutatás-fejlesztési pályázaton, és az adókedvezményeket is kockázatmentesen igénybe tudta venni a projekt sikeres megvalósítása után.

Prezentációink letöltése

Az alábbi linkre kattintva megtekintheti, illetve, letöltheti az elmúlt időszakban megtartott prezentációink ppt anyagát:

Prezentációk

Glósz és Társa Kft. · 1051 Budapest, Arany János u. 15. III. lph III./5. · Telefon: (+36 1) 302 4443 · E-mail: glosz@glosz.hu · www.glosz.hu