Menüpontok

INNOVÁCIÓ MENEDZSMENT

5.
lépés
Kutatás-fejlesztési projekt finanszírozásának megszerzése

Az innováció projekt megvalósításához szükséges pénzügyi források biztosítása. 
A szolgáltatás a projekt megvalósításához szükséges pénzügyi források felkutatása mellett az igénylés teljes folyamatában is segítséget nyújt, végig kíséri a megrendelőt a szerződéskötésig.

 

finanszírozás - pályázatSzerezze meg a megvalósításhoz szükséges,
lehetőség szerint kedvezményes pénzügyi forrást!

Funkciója A kutatás-fejlesztési projekt megvalósításához szükséges, lehetőség szerint kedvezményes pénzügyi források megszerzése.

Miért szükséges: A kutatás-fejlesztési és az innovációs projekteknek az átlagosnál nagyobb megvalósítási kockázatuk, és sikeres megvalósítás esetén jobb megtérülésük van. Így külső forrásokkal történő finanszírozásuk ennek megfelelő megközelítést, célra alkalmas pénzügyi forrásokat és/vagy finanszírozási formákat igényel.


Tartalma

  • Megvalósítási tanulmány, hitelkérelem vagy pályázat elkészítése
  • Megfelelő pénzügyi forráslehetőség felkutatása
  • Befektetési, hitelfelvételi vagy pályázati eljárás lefolytatása
  • Közreműködés a finanszírozási szerződés megkötésében, tanácsadással

Projekt finanszírozás

Érdeklődöm a téma és a szolgáltatás iránt!
Kutatás-fejlesztési projekt finanszírozásának megszerzése
Kérjük, pipálja ki az alábbi mezőt!
Segíthetünk?
Kérdése van?
Visszahívjuk
Adja meg telefonszámát és kollégánk hamarosan visszahívja Önt!
innováció finanszírozás

Az alábbi esettanulmány egy fejlesztés sorozat pályázatokból és kedvező forrásokból történő finanszírozásának esetét mutatja be.

ESET LEÍRÁSA: Gyógynövényalapú termékek gyártásával és forgalmazásával foglalkozó partnerünk folyamatosan fejleszti termékszerkezetét és gyártási technológiáját. Mivel a fejlesztéseknek jelentős tőkeigénye van, ezért partnerünk biztosítani szerette volna a soron következő kutatás-fejlesztési projektjéhez szükséges külső pénzügyi forrásokat. Partnerünk célja volt az is, hogy a bevonásra kerülő külső forrásoknak olyan kedvezményrendszere legyen, amely igazodik a megvalósításra kerülő projektek kutatás-fejlesztési jellegéhez.

FELADAT: Feladatunk a tervezett termék- és technológiai fejlesztések kutatás-fejlesztési projektként történő megfogalmazása, az ezeknek megfelelő kedvezményes pénzügyi források felkutatása, és a megszerzésükhöz szükséges eljárások lebonyolítása volt. 

EREDMÉNY: Társaságunk 8 kutatás-fejlesztési projektet tudott azonosítani és felállítani, és ezekhez 800 millió forint összegű vissza nem térítendő támogatást szerzett meg. A támogatások átlagos aránya a projektek bekerülési költségének 50 %-a volt. Partnerünk a támogatások felhasználásával kétszeresére tudta felgyorsítani a kutatás-fejlesztési projekt megvalósítását, és ezzel átlagosan 3 hónappal tudta lerövidíteni megvalósításukat. A támogatások a projektek megtérülési mutatóit is jelentős mértékben javították.

Prezentációink letöltése

Az alábbi linkre kattintva megtekintheti, illetve, letöltheti az elmúlt időszakban megtartott prezentációink ppt anyagát:

Prezentációk

Glósz és Társa Kft. · 1051 Budapest, Arany János u. 15. III. lph III./5. · Telefon: (+36 1) 302 4443 · E-mail: glosz@glosz.hu · www.glosz.hu