Menüpontok

INNOVÁCIÓ MENEDZSMENT

10.
lépés
Adókedvezmények érvényesítése - K+F, innováció

Az adókedvezmények igénybevételéhez szükséges feltételek ellenőrzése.
Ezen szolgáltatás során ellenőrizzük az adókedvezmények igénybevételéhez szükséges feltételeket, segítünk a jogszerű adókedvezmény igénybevételében.

 

innováció - K+F - adókedvezményVegye igénybe az adókedvezményeket!

Funkciója A kutatás-fejlesztési adókedvezmények biztonságos igénybevételének támogatása

Miért szükséges A kutatás-fejlesztési adókedvezmények igénybevétele jogszabályokban meghatározott feltételekhez kötött. Amennyiben ezek a feltételek teljesülnek, akkor az adókedvezmények kockázatmentesen igénybe vehetők. A feltételek teljesülése ellenőrizhető, szükséges esetben pótolhatók.


K+F adókedvezmény érvényesítése szolgáltatásunk tartalma

  • Kutatás-fejlesztési minősítés rendelkezésre állásának ellenőrzése, ennek hiányában a tanúsításhoz szükséges feltételek teljesíthetőségének vizsgálata, utólagos szakértői vélemény beszerzése
  • A tanúsított projektterv és projekt lebonyolításáról rendelkezésre álló dokumentáció összevetése, szükséges esetben a korrekciók végrehajtása
  • Rendelkezésre álló bizonylatok ellenőrzése, a hiányzó bizonylatok beszerzése
  • Kapcsolódó számviteli nyilvántartások ellenőrzése
  • Adóalap korrekció számításának ellenőrzése vagy elkészítése
  • Független könyvvizsgálói audit lefolytatása

kutatás-fejlesztéshez kötődő adókedvezmény

Érdeklődöm a téma és a szolgáltatás iránt!
Adókedvezmények érvényesítése - K+F, innováció
Segíthetünk?
Kérdése van?
Visszahívjuk
Adja meg telefonszámát és kollégánk hamarosan visszahívja Önt!
k+f adókedvezmény

Az alábbi esettanulmány egy fejlesztési projekt k+f adókedvezmény igénybevételének esetét mutatja be.

ESET LEÍRÁSA: Egyedi robotrendszerek gyártásával foglalkozó partnerünk korábban nem vette igénybe a kutatás-fejlesztési adókedvezményeket, mert nem ismerte az erre irányuló lehetőségeket. Előzetes felmérése alapján ugyanakkor üzleti tevékenységének döntő hányada kísérleti fejlesztésnek tekinthető kutatás-fejlesztés, ezért a kutatás-fejlesztési adókedvezmények összege és pénzügyi hatása esetében akár jelentős is lehet. Partnerünk nem ismerte az adókedvezmények érvényesítéséhez szükséges adminisztratív feltételeket sem.

FELADATUNK: Feladatunk az adókedvezmények érvényesítéséhez szükséges feltételek teljesíthetőségének ellenőrzésére, adott esetben a szükséges feltételek megteremtésére irányult.

EREDMÉNY: Partnerünkkel közösen kiválasztásra került egy olyan jelentősebb nagyságú tipikusnak tekinthető projekt, amelyre alapozva ellenőrizhetővé vált a kutatás-fejlesztési adókedvezmények igénybevételéhez szükséges feltételek teljesítése. Mivel a projekt már befejezésre került, ezért áttekintettük, illetve a szükséges mértékig kiegészítettük a projektdokumentációt. Ennek során egyértelművé vált, hogy a partnerüknél alkalmazott könyvelési és dokumentációs rendszer kisebb kiegészítésekkel alkalmassá tehető a kutatás-fejlesztési projekt egyedi nyilvántartására, ezért az adókedvezmények érvényesítéséhez szükséges alapfeltételek egyszerűen megteremthetők. Partnerünk az eredménytermékeket is módszeresen rögzítette, ezért a kutatás-fejlesztési projekt sikeres befejezése is egyszerűen ellenőrizhető volt. Végül a dokumentáció felhasználásával szakértői véleményt szereztünk be a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalától a projekt kutatás-fejlesztési megfelelősségéről. Mivel a szakértői vélemény megszerzésére irányuló eljárás kedvező eredménnyel zárult, ezért partnerünk a jövőben kockázatmentesen veheti igénybe az adókedvezményeket hasonló projektjei esetén.

K+F adókedvezmények

Ki és mire jogosult igénybe venni a kutatás-fejlesztési adókedvezményeket? Milyen mértékű a kutatás-fejlesztési adókedvezmény? Az alábbi képre kattintva rövid összefoglalónk letölthető e témakörben.

Vállalkozás k+f adókedvezmények

Glósz és Társa Kft. · 1051 Budapest, Arany János u. 15. III. lph III./5. · Telefon: (+36 1) 302 4443 · E-mail: glosz@glosz.hu · www.glosz.hu