Menüpontok
Híreink
2021-03-29

Új üveg jégmentesítési módszer a K+F eredményeképpen

Nem engedheti meg magának partnerünk, hogy ne tegyen eleget a megrendelők elvárásának, ezért kutatás-fejlesztésbe (K+F) kezdett. Pontosabban folytatta egyik korábbi innovációjának továbbfejlesztését. A magyar családi vállalkozás beszállítója a világ legnagyobb tükörgyártóinak, az ő termékeiket használják a főváros tömegközlekedési járművein és a legkülönfélébb haszongépjárműveken. Sikerük titka a folyamatos termékfejlesztés. Mára annyira eredményesek innovatív termékeik előállításában, hogy időnként még a gyártókat is meglepik újdonságaikkal. Viszonylag kisszériás gyártóként több autógyár márkáival, típusaival kell lépést tartaniuk. Folyamatosan figyelik és követik a piaci változásokat, a megjelenő elvárásokat. Legutóbbi projektjükre is éppen ezért vállalkoztak.

Tükröm, tükröm! Olvadj, kérlek!

Partnerünk technológiája világszínvonalú. A jelenlegi eljárásban a fűtőszálak legtöbbször egy olcsó alapanyag felhasználásával, egyenletes eloszlással és átmérővel vannak kialakítva, mert ezek a paraméterek partnerünk feltételezései szerint növelték a termékek tartósságát, mivel az egyes felületek túlmelegedésének elkerülésére törekedtek. Megrendelőjük egyedi elvárása több ponton eltért az eddigiektől. Korábban a 7 perces fűtési időszak végére kellett elérni, hogy a tükör közepe 70%-ban legyen jégmentes, az új elvárás 100%-ban jégmentes felületet ír elő. Eltérés van továbbá az áram feszültségében, ez általában 13-13,5 V. Azonban a mostani elvárásban az elején 13V, és 2 perc után 9V áll rendelkezésre a fűtés működtetésére. Bizonyára a megrendelő cég számol az elektromos rendszernek a téli időszakban való korlátozott terhelhetőségével. Ezek mellett természetesen meg kell felelni az iparági területen szokásos szabályozásoknak is, mint korrózióállóság, elvárt élettartam, és emellett a termék előállításának költségét is ideális lenne alacsony szinten tartani.

Új közlekedésbiztonsági igény a jelenlegi üvegfűtési rendszerek átalakításával, továbbfejlesztésével, tehát innovációval [KA1] valósult meg. A nagyobb elvárásokat a fűtőszál anyagának kiválasztásával, különböző anyagok keverésével, valamint az aszimmetrikus elrendezéssel oldották meg. Nagy termék portfólióval rendelkezik partnerünk, ezért az új műszaki megoldás kikísérletezését két eltérő célú és méretű terméken is megvalósítótták a projektben. A kisebb felület egy hátső szélvédőn elhelyezett kamera előtti átlátszó üvegfelület fűtése, a nagyobb felületet egy haszongépjármű oldalsó visszapillantó tükre volt. Arra számítottak, hogy a kísérletek elegendő tudást adnak ahhoz, hogy a későbbiekben nagyobb biztonsággal és kisebb költségen tervezhessék meg és fejleszthessék ki az egyes termékek hasonló teljesítményjellemzőkkel bíró fűtését.

Hátra arc és előre

Jelen szorító feltételek mellett ötletük pont arra irányul, hogy nem egyenletesen fűtött, de mégis egyenletesebben melegedő felületeket hozzanak létre azáltal, hogy a széle felől fűtik jobban az üveget. Megfigyelték ugyanis, hogy a függőleges felületekről leolvadó és lecsurgó víz a fűtött üveg kereténél, például a visszapillantó házánál érintkezik a fűtetlen felületekkel, így hőhíd képződik, ami hőt von el a fűtött területek szélétől. Ezért a korábbi, tehát egyenletesen fűtött konstrukcióknál elsősorban a közepe olvadt ki a jégnek, ahol a legtöbb hő koncentrálódott.

A koncepció nyomában

A projekt előkészítését, a probléma részletes feldolgozását, a célkitűzések meghatározását, valamint a lebonyolításhoz szükséges erőforrások feltárását követően lehetett létrehozni a terveket és vázlatokat annak érdekében, hogy a prototípusokat [KA2] össze lehessen állítani. A kísérletezésre kész darabok előállítása önnmagában még csak a részmegoldások összessége, nem funkcionális, nem működő. A célkitűzéselet nem teljesítő konstrukció. A projekt műszaki bizonytalanságait feloldó kísérleteket végezték ezeken a prototípusokon a következő fázisban. A kísérletek minden esetben műszeres vizsgálatokat jelentettek. Ekkor érkeztek el arra a pontra, hogy már a célkitűzéseknek megfelelően működő, de a gyártástechnológiájában még kiforratlan mintákkal rendelkeztek. Próbaüzemekkel küszöbölték ki a még meglévő műszaki bizonytalanságokat, a kikísérletezett prototípusok alapján a különböző gyártmányok gyárthatóságával végzett kísérletek során. Ezt követően már csak a projekt dokumentációjának lezárása, a projekt szellemi alkotását leíró know-how elkészítése maradt.

A projekt eredménye tehát nem csak a megrendelői igények teljesítésével az üzleti kapcsolat megtartása volt, növekedett ezáltal partnerünk termékportfóliója is. Rögtön két termék kifejlesztése és a szükséges gyártástechnológia kialakítása is megvalósult, de a megszerzett tapasztalat segítségével további termékek tervezése és fejlesztése is kisebb bizonytalanság mellett lesz megvalósítható. A fűtésszálak egyedi elrendezésének védelme érdekében formatervezési mintaoltalommal védték eredményterméküket a Glósz és Társa System közreműködésével.

Partnerei voltunk a társaságnak abban is, hogy K+F minősítési kérelmet nyújtottunk be a Szellemi Termékek Nemzeti Hivatalához (SZTNH). A Hivatal 100%-ban kísérleti fejlesztésnek ítélte a projektet és jogerős határozatában megállapította, hogy a cég az innovációt [KA1] saját tevékenységi körben végzi. Megillették tehát a kutatás-fejlesztések után járó adókedvezmények és egyéb pénzügyi előnyök, ezzel is csökkentve a beruházás kockázatát és növelve megtérülését. Valamint úgy indulhatott uniós pályázatokon, hogy a K+F megfelelést már az SZTNH jogerős határozatával bizonyította.

Glósz és Társa SYSTEM
Több mint 25 év értékteremtő tapasztalata a gyakorlatban – lépésről lépésre!

Kapcsolódó szolgáltatásaink

Glósz és Társa Kft. · 1051 Budapest, Arany János u. 15. III. lph III./5. · Telefon: (+36 1) 302 4443 · E-mail: glosz@glosz.hu · www.glosz.hu