Menüpontok

Referenciáink - innováció, kutatás-fejlesztés

Társaságunk 2014-ben indította el a vállalati kutatás-fejlesztési és innovációs projektek hivatalos tanúsításának lebonyolításához nyújtott szolgáltatását. Szolgáltatásunk az adott fejlesztés célirányos megfogalmazásához szükséges projektgenerálásból, valamint a kutatás-fejlesztési tanúsítási eljárás ügyfeleink képviseletében történő lefolytatásából áll.

20%-os piaci részesedés 19 hónap alatt

76 sikeres kutatás-fejlesztési tanúsítás 19 hónap alatt

Az elmúlt 19 hónapban 76 projektet bonyolítottunk le sikerrel, amellyel 20 %-os piaci részesedést értünk el az eredményesen befejezett kutatás-fejlesztési tanúsítási eljárások körében.

A kutatás-fejlesztési tanúsítás a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala (a továbbiakban: Hivatal) által végzett közigazgatási eljárás, melyben a Hivatal saját tevékenységi körben végzett kutatás-fejlesztési projektté minősíthet vállalati fejlesztéseket. A kutatás-fejlesztési tanúsítvány számos előnye közül kettőt érdemes kiemelni. A tanúsítvánnyal rendelkező projektek előnyt élveznek a pályázati rendszerben, mivel a bírálók nem vitathatják az adott projekt kutatás-fejlesztési tartalmát. Ezzel hatékonyan fel lehet készülni a leggyakoribb kizáró feltétel és elutasítási ok elhárítására. A tanúsítvánnyal rendelkező vállalatok jogosulttá válnak a kutatás-fejlesztési projekthez kapcsolódó társasági nyereségadó- és helyi iparűzési adóalap kedvezmények igénybevételére.

A társaságunk segítségével sikeresen tanúsítatott vállalati kutatás-fejlesztési projektek főbb adatai:

Kérelmező megnevezése, székhelyeVállalati kutatás-fejlesztési projekt tartalma
Ongropack Kft.
(Kazincbarcika)
Ultravékony PVC nyújtható fólia gyártástechnológiájának fejlesztése.
Naponta Élelmiszerkereskedelmi Kft.
(Székesfehérvár)
Magas zabtartalmú és alacsonyabb zsírtartalmú zabszelet gyártástechnológiai fejlesztése
Naponta Élelmiszerkereskedelmi Kft.
(Székesfehérvár)
Új zabflakes termékcsalád kifejlesztése
TOLNAGRO Kft.
(Szekszárd)
Illatos macskamentával ízesített féreghajó állatgyógyászati készítmény fejlesztése macskák részére
BACHL Hőszigetelőanyag- gyártó Kft.
(Tószeg)
Magastetők szigetelésére szolgáló UV álló és páraáteresztő fóliával kasírozott, lépésálló, grafitadalékkal dúsított, szürke színű, fokozott hőszigetelést biztosító expandált polisztirol (EPS) alapú beltéri hőszigetelő anyag fejlesztése
BACHL Hőszigetelőanyag- gyártó Kft.
(Tószeg)
Üvegfátyol fólia fedőrétegű, nagy nyomószilárdságú poliuretán keményhab (PIR) alapú, épületek külső határoló falainak hőszigetelésére szolgáló hőszigetelő anyag fejlesztése
Érdekel a K+F tanúsítvány: Ajánlatot kérek

További innováció menedzsment referenciáink

Innováció, technológiai fejlesztés a Detki Keksz Kft-nél

Az Észak-Magyarországi, Halmajugrán tevékenykedő Detki Keksz Édesipari Kereskedelmi Kft.-nél 2011-ben komplett innováció, technológi fejlesztésben segédkeztünk a GOP-2011-1.3.1 nyújtotta forrásokat kihasználva. A kutatás-fejlesztést és eszközbeszerzést is magába foglaló cirka 650 milliós projethez közel 330 millió forint forrást tudtunk becsatornázni a vállakozás számára.
Az innovációs projekt költségeinek közel 50%-át így vissza nem térítendő forrásból tudta finanszírozni a cég.
Társaságunk a teljeskörű projektmenedzsmentet biztosította.

"Többször pályáztunk és többször nyertünk. Ebben jelentős szerepe volt a Glósz és Társának, aki biztos kézzel vezetett keresztül bennünket a buktatókon. Sok éve működünk már együtt, ezért jól ismerjük és hasznosítjuk egymás lehetőségeit és adottságait!"

Pavlova Olga ügyvezető, Detki Keksz Kft., Halmajugra


technológia fejlesztésForrás szerzés: kutatás-fejlesztés projekt, HILLTOP Neszmély Zrt.

A Közép-Dunántúli méltán híres bortermelő vállakozás, pincészet a neszmélyi Hilltop egy kutatás-fejlesztés projekt keretében humánélettani szempontból előnyös bioaktív vegyületekben gazdag fehér és vörösbor nagyüzemi előállítására irányuló fajtaspecifikus, komplex szőlészeti borászati technológiai rendszer fejlesztését határozta el, amihez társaságunk több mint 62 millió forint forrást biztosított. A forrászserzés keretében megszerzett vissza nem térítendő forrás a teljes projekt forrásigényének 35%-át biztosította.


mérőműszer prototípus fejlesztéseTeljeskörű projektmenedzsment a Komp-Szék Kft.-nél

Az elektronikai iparban tevékenykedő Komp-Szék Szolgáltató és Kereskedelmi Kft. egy kutatás-fejlesztés projekt keretében támogatott forrást keresett elektronikai műszer fejlesztéséhez. Az "Elektromos energiafelhasználást ellenőrző szolgáltatói mérőműszer gyártási prototípusának kifejlesztése" K+F projektben társaságunk a prototípus fejlesztés teljes forrásigényét le tudta fedni, így közel 30 millió forint támogatást tudtunk becsatornázni a vállakozáshoz.
Társaságunk a teljeskörű projektmenedzsmentet biztosította a teljes fejlesztési folyamat mentén.


Prototípusfejlesztés

Prototípusfejlesztés az Axtra Poker Kft.-nél

A győri székhelyű Axtra Poker Kft. interaktív, nagyfelületű, audiovizuális, folyamat-szimuláción alapuló játékasztal prototípusának fejlesztésébe fogott, ahol a prototípus fejlesztése forrásigényének 100%-át tudta társaságunk biztosítani vissza nem térítendő támogatásként.
Az elnyert támogatás összege: 30 millió Forint.


Gyors K+F tanúsítás az Agro Marketing ’95 Kft.-nél

Az 1995 óta nyereségesen működő, dinamikusan fejlődő társaság, az Agro Marketing ’95 Kft. kínálatának bővítését tűzte ki célul, ezért  egy új, intenzív haltermelési technológiákban alkalmazható, saját fejlesztésű vízlevegőztetési  technológia kifejlesztését határozta el.
Társaságunk szakemberei a megbízást követően a össze állították a k+f stratégiát és kutatás-fejlesztés projektet, majd azonnal beadtuk a kérelmet a hivatalos k+f minősítés megszerzésére a Szellemi tulajdon Nemzeti Hivatalához, ami rövid időn belül meg is érkezett.


Kutatás-fejlesztés és K+F minősítés a Pauker nyomdánál

A Pauker Holding Nyomdaipari és Kereskedelmi Kft. egy fejlesztés keretében az ofset nyomtatás műszaki-gazdasági paramétereinek javításárát határozták el. A munka előkészítésébe bekapcsolódtak a Glósz Kft munkatársai és a projektgenerálást követően kérelmeztük az innovációs projekt kutatás-fejlesztési tevékenységnek való minősítését.
A gyorsan megszületett SZTNH határozat szerint a projektben összefoglalt feladatok kísérleti fejlesztésnek minősülnek, 100% kísérleti fejlesztést tartalmaz a definiált projekt.


Most induló tanfolyamok

Tekintse meg rövidesen induló innováció menedzsment tanfolyamainkat!

A tanfolyamokhoz

Segíthetünk?
Kérdése van?
Visszahívjuk
Adja meg telefonszámát és kollégánk hamarosan visszahívja Önt!
Prezentációink letöltése

Az alábbi linkre kattintva megtekintheti, illetve, letöltheti az elmúlt időszakban megtartott prezentációink ppt anyagát:

Prezentációk

KFI projektek sajátosságai

Innovációs projektek menedzsment sajátosságai a hazai KKV-k esetében

Töltse le a 20. Projektmenedzsment Fórumra készült prezentációnkat, amely rávilágít a hazai KKV-k esetében felmerülő olyan jellegű problémákra, mint az üzleti hasznosulás kérdése, vagy a projekt megvalósítása közben felmerülő kockázatok. Az előadás anyagából azt is kiderül, hogy milyen hatékony megoldások léteznek a problémák kezelésére, és hogy érdemes szakszerűen felépíteni egy innovációs projektet.

Letöltés

K+F és iparjogvédelmi tanácsadás

Az alábbi linkről letölthető díjtáblázatunk K+F és iparjogvédelmi tanácsadási feladatokhoz. Kérdés esetén kérje tanácsadóink segítségét a kapcsolat menüpontban.

Letöltés

Glósz és Társa Kft. · 1051 Budapest, Arany János u. 15. III. lph III./5. · Telefon: (+36 1) 302 4443 · E-mail: glosz@glosz.hu · www.glosz.hu