Menüpontok

INNOVÁCIÓ MENEDZSMENT

2.
lépés
Kutatás-fejlesztési vagy innovációs projekt létrehozása

Az innovációs, K+F projektek üzleti célú megvalósítának előkészítése.
Az innovációs projektgenerálás szolgáltatásban az innovációs projekt üzleti célú hasznosításának előkészítése valósul meg, elkészül a kiválasztott elképzelések részletes projektterve.

 

innováció projekt generálás

Dolgozza ki versenyképes projektlehetőségei megvalósítási feltételeit!

Funkciója A kutatás-fejlesztési vagy innovációs projektlehetőségek megvalósításának előkészítése

Miért szükséges A kutatás-fejlesztési és az innovációs projektek tartalmának és felépítésének jogszabályokban is meghatározott feltételei vannak, ezért csak azok a projektek minősülnek kutatás-fejlesztési vagy innovációs tevékenységnek, amelyek ezek szerint a szabályok szerint kerülnek felépítésre és megvalósításra.


Tartalma

  • Meghatározásra és leírásra kerülnek a kiválasztott projekt elvi alapjai: fejlesztési célok, tervezett újdonságtartalom, műszaki-technikai bizonytalanságok, fejlesztés megvalósítására irányuló koncepciók és elképzelések, fejlesztési kockázatok és kezelésük
  • Felállításra és leírásra kerül a projekt lebonyolításának feladatszintű munka-, erőforrás- és költségterve
  • Kialakításra kerül a projekt megvalósítási alapdokumentuma, melynek felhasználásával elindítható a külső források bevonása (például: támogatásokra irányuló pályázat, hitelfelvételhez szükséges hitelkérelem), az adókedvezmények igénybevételét segítő kutatás-fejlesztési tanúsítás, valamint a projekt kivitelezése.

Projekt generálás

Érdeklődöm a téma és a szolgáltatás iránt!
Kutatás-fejlesztési vagy innovációs projekt létrehozása
Segíthetünk?
Kérdése van?
Visszahívjuk
Adja meg telefonszámát és kollégánk hamarosan visszahívja Önt!
innováció projektgenerálás

Az alábbi esettanulmány egy innováció projekt projektgenerálásának, innovációs, k+f projektként történő megfogalmazásának esetét mutatja be.

ESET LEÍRÁSA: Édesipari termékgyártással foglalkozó partnerüknek jogszabályi változások miatt meg kellett újítani termékszerkezetét. A vállalkozás a stratégiai fejlesztési terve részeként azonosított és rangsorolt projektlehetőségek közül két olyan kutatás-fejlesztési projektlehetőséget választott ki, amelyek megvalósításához kedvezményes külső forrás is bevonhatónak tűnt. Ehhez azonban a projektet a jogszabályi előírásoknak megfelelő kutatás-fejlesztési projektként kellett felállítania és leírnia.

FELADATUNK: Feladatunk a vállalkozás által kiválasztott két projektlehetőség jogszabályi feltételeknek megfelelő kutatás-fejlesztési projektként történő felállítása, leírása, a projektalapító dokumentáció elkészítésével.

EREDMÉNY: Társaságunk 4 hét alatt tudta felállítani és leírni a kutatás-fejlesztési projekteket. Ennek során egyszerűsíteni tudtuk a projekt korábban elképzelt munkatervét, amellyel a projekt időtartamát 3 hónappal, tervezett bekerülési költségét pedig 19 %-kal csökkenteni tudtuk. A vállalkozás az elkészített dokumentáció felhasználásával el tudta indítani pályázatát, valamint az adózási kockázat csökkentéséhez szükséges kutatás-fejlesztési tanúsítási eljárást.

Prezentációink letöltése

Az alábbi linkre kattintva megtekintheti, illetve, letöltheti az elmúlt időszakban megtartott prezentációink ppt anyagát:

Prezentációk

Glósz és Társa Kft. · 1051 Budapest, Arany János u. 15. III. lph III./5. · Telefon: (+36 1) 302 4443 · E-mail: glosz@glosz.hu · www.glosz.hu