Menüpontok

INNOVÁCIÓ MENEDZSMENT

11.
lépés
Kutatás-fejlesztési projektek megtérülésének elemzése

A kutatás-fejlesztési projekt gazdasági racionalitásának ellenőrzése
Ez a szolgáltatás segít, hogy az innovációs projektek folytatólagosan megőrizzék gazdasági racionalitásukat: megtérülési számítások, elemzések, javaslatokat készülnek.

 

innováció menedzsment - k+f - megtérülésElemezze kutatás-fejlesztési projektje gazdasági hatásait!
Korrigáljon, ha szükséges!

Funkciója: A kutatás-fejlesztési projekt gazdasági racionalitásának ellenőrzése.

Miért szükséges: A kutatás-fejlesztési projektek megvalósítási célja az átlagot meghaladó hozzáadott érték és jövedelem elérése. A kutatás-fejlesztés befejezését követően már ismert a fejlesztési kiadások teljes nagysága, ezért az eredménytermékekből származó bevételek elemzése alapján megállapítható a kutatás-fejlesztési projekt jövedelemtermelése és megtérülése.


A K+F projketek megtérülés elemzése szolgáltatás tartalma:

  • Az eredménytermék létrehozásával kapcsolatos kutatás-fejlesztési kiadások számviteli nyilvántartásának ellenőrzése, szükséges esetben a kiadások újbóli meghatározása
  • Az eredménytermék hasznosításából származó bevételekre vonatkozó számviteli nyilvántartások ellenőrzése, szükséges esetben a bevételek újbóli meghatározása
  • Az eredménytermékkel kapcsolatos jövedelem meghatározása
  • A megtérülési számítások elkészítése, elemzése
  • A projekt fenntartásával vagy módosításával kapcsolatos javaslatok kidolgozása

Érdeklődöm a téma és a szolgáltatás iránt!
Kutatás-fejlesztési projektek megtérülésének elemzése
Segíthetünk?
Kérdése van?
Visszahívjuk
Adja meg telefonszámát és kollégánk hamarosan visszahívja Önt!
Innováció megtérülés elemzés

Az alábbi esettanulmány egy k+f projekt megtérülés elemzésének esetét mutatja be.

ESET LEÍRÁSA: Társaságunk egyik partnere a műanyagipar olyan területén végzi üzleti tevékenységét, ahol a versenyképesség megőrzésének alapfeltételévé vált a termékszerkezet és az alkalmazott technológiák folyamatos korszerűsítése. Az ehhez szükséges folyamatos kutatás-fejlesztési és innovációs tevékenységet olyan módon kell végrehajtania, hogy a lehetséges termék- és technológiafejlesztési intézkedések céljukban és tartalmukban is illeszkedjenek középtávú üzleti tervéhez, ne haladják meg a vállalkozás pénzügyi lehetőségeit, ugyanakkor a meglévő keretek közötti leghatékonyabb pénzügyi forrásfelhasználást biztosítsák.

FELADATUNK: Feladatunk a vállalkozás középtávú üzleti tervének megfelelő kutatás-fejlesztési és innovációs stratégiai kialakítása, a céloknak megfelelő projektlehetőségek számszerű értékelésével.

EREDMÉNY: Társaságunk elkészítette a partnerünk üzleti tervéhez illeszkedő kutatás-fejlesztési és innovációs stratégiát. Ennek részeként 17 kutatás-fejlesztési és 21 innovációs projektlehetőség került azonosításra. Elvégeztük a projektlehetőségek számszerű elemzését, és ezek alapján rangsort állítottunk fel a projektlehetőségek között a vállalkozás versenyképességéhez való hozzájárulásuk, várható forrásigényük és megtérülési mutatóik alapján. A társaság ennek alapján ki tudta választani azt a 4 kutatás-fejlesztési és 2 innovációs projektlehetőséget, amelyek megvalósításuk esetén legjobban hozzá tudnak járulni az üzleti terv teljesítéséhez, és amelyekre alapozva a vállalkozás legjobban ki tudja használni fejlesztési kapacitásait és pénzügyi forrásait.

Glósz és Társa Kft. · 1051 Budapest, Arany János u. 15. III. lph III./5. · Telefon: (+36 1) 302 4443 · E-mail: glosz@glosz.hu · www.glosz.hu