Menüpontok

INNOVÁCIÓ MENEDZSMENT

9.
lépés
Iparjogvédelmi szerződések és oltalmi formák kialakítása

A hasznosításhoz szükséges és megfelelő jogi feltételek kialakítása.
Segítünk a hasznosítás és a megfelelő jogi feltételek kialakításában. A megfelelő jogi szakértelemmel elkészült dokumentumok bíztosítják, hogy a cég hasznára hasznosul a szellemi tulajdon.

 

iparjog, iparjogvédelmi szerződésAlakítsd ki a szellemi alkotásod
biztonságos hasznosításához szükséges jogi feltételeket!

Funkciója A kutatás-fejlesztési eredménytermékek üzleti célú használatához és hasznosításához szükséges jogi feltételek megteremtése.

Miért szükséges A kutatás-fejlesztési eredménytermékek szellemi alkotások, ezért üzleti célra történő biztonságos használatuk és hasznosításuk csak megfelelő jogi eszközök alkalmazása mellett lehetséges. Ezeknek a jogi eszközöknek biztosítania kell a szellemi alkotás jellegének megfelelő védettséget, és meg kell teremtenie a szellemi alkotás saját üzleti tevékenység körében, valamint a szellemi alkotás mások által történő használatának és/vagy hasznosításának biztonságos feltételeit is. 


Tartalma

  • Az eredménytermék tartalmának és üzleti hasznosításának megismerése
  • A tartalomnak és üzleti hasznosításnak megfelelő oltalmi forma kialakítása
  • A tartalomnak és az üzleti hasznosításnak megfelelő jogi konstrukció kialakítása
  • A jogi konstrukciónak megfelelő szerződések elkészítése
  • Iparjogvédelmi képviselet a szerződések megkötése során
  • Szerződéses jogviszony hivatalos lajstromba történő bevezetése

Érdeklődöm a téma és a szolgáltatás iránt!
Iparjogvédelmi szerződések és oltalmi formák kialakítása
Segíthetünk?
Kérdése van?
Visszahívjuk
Adja meg telefonszámát és kollégánk hamarosan visszahívja Önt!
iparjogvédelem szerződés

Az alábbi esettanulmány egy védjegyrendszer bevezetése iparjogvédelmi eljárásainak lebonyolítása és iparjogvédelmi szerződései létrehozását mutatja be.

ESET LEÍRÁSA: Partnerünk élelmiszeripari adalékok gyártását szerette volna megkezdeni egy kanadai vállalat által kifejlesztett és szabadalmaztatott eljárás alkalmazásával. Partnerünk ehhez meg kívánta szerezni a szabadalmazott találmány Európai Unió területére vonatkozó használati jogát. Partnerünk az eljárás alkalmazásával új adalékanyagokat is ki kívánt fejleszteni, amelyet saját szellemi alkotásaként kívánt használni és hasznosítani.

FELADATUNK: Feladatunk a kanadai találmány biztonságos és célirányos hasznosításához szükséges jogi feltételek megteremtése volt.

EREDMÉNY: Társaságunk elkészítette a kanadai találmány kizárólagos hasznosítását biztosító licencszerződés tervezetét, és partnerünk képviseletében eljárt a szerződéstervezet véglegesítése és megkötése során. A kanadai vállalattal sikerült megállapodni, hogy partnerünk saját szellemi termékeként kezelheti az eljárás felhasználásával kifejlesztésre kerülő adalékanyagokat. Azokra a saját neve alatt szabadalmi bejelentést is tehet.

Glósz és Társa Kft. · 1051 Budapest, Arany János u. 15. III. lph III./5. · Telefon: (+36 1) 302 4443 · E-mail: glosz@glosz.hu · www.glosz.hu