Menüpontok

INNOVÁCIÓ MENEDZSMENT

9.
lépés
Iparjogvédelmi szerződések és jogi feltételek kialakítása

A hasznosításhoz szükséges és megfelelő jogi feltételek kialakítása.
Segítünk a hasznosítás és a megfelelő jogi feltételek kialakításában. A megfelelő jogi szakértelemmel elkészült dokumentumok bíztosítják, hogy a cég hasznára hasznosul a szellemi tulajdon.

 

iparjog, iparjogvédelmi szerződésAlakítsd ki a szellemi alkotásod
biztonságos hasznosításához szükséges jogi feltételeket!

Funkciója A kutatás-fejlesztési eredménytermékek üzleti célú használatához és hasznosításához szükséges jogi feltételek megteremtése.

Miért szükséges A kutatás-fejlesztési eredménytermékek szellemi alkotások, ezért üzleti célra történő biztonságos használatuk és hasznosításuk csak megfelelő jogi eszközök alkalmazása mellett lehetséges. Ezeknek a jogi eszközöknek biztosítania kell a szellemi alkotás jellegének megfelelő védettséget, és meg kell teremtenie a szellemi alkotás saját üzleti tevékenység körében, valamint a szellemi alkotás mások által történő használatának és/vagy hasznosításának biztonságos feltételeit is. 


Tartalma

  • Az eredménytermék tartalmának és üzleti hasznosításának megismerése
  • A tartalomnak és üzleti hasznosításnak megfelelő oltalmi forma kialakítása
  • A tartalomnak és az üzleti hasznosításnak megfelelő jogi konstrukció kialakítása
  • A jogi konstrukciónak megfelelő szerződések elkészítése
  • Iparjogvédelmi képviselet a szerződések megkötése során
  • Szerződéses jogviszony hivatalos lajstromba történő bevezetése

Érdeklődöm a téma és a szolgáltatás iránt!
Iparjogvédelmi szerződések és jogi feltételek kialakítása
Kérjük, pipálja ki az alábbi mezőt!
Segíthetünk?
Kérdése van?
Visszahívjuk
Adja meg telefonszámát és kollégánk hamarosan visszahívja Önt!
iparjogvédelem szerződés

Az alábbi esettanulmány egy védjegyrendszer bevezetése iparjogvédelmi eljárásainak lebonyolítása és iparjogvédelmi szerződései létrehozását mutatja be.

ESET LEÍRÁSA: Ügyfelünk egy külföldi korai fázisú vállalkozás által élelmiszeripari és kozmetikai alapanyagok gyártására kifejlesztett technológiát kívánt Magyarországon hasznosítani. A hasznosítás részeként a célra alkalmas üzemet is megkívánt építeni, és a technológia magyar alapanyagbázisra kialakított kiviteli alakját is ki kívánta fejleszteni. Korábban hasonló ügyletben még nem vett részt, ezért konzultációs, valamint az üzleti céljainak megfelelő konstrukció kialakítására irányuló igényével fordult hozzánk.

FELADAT: Konzultációs folyamat során azonosítottuk ügyfelünk szándékát, és az ügylet sikeres megvalósításához rendelkezésére álló feltételeket. Áttekintettük az érintett szellemi alkotásról közhiteles nyilvántartásokban elérhető, és a szellemi alkotás vagyoni jogaival rendelkező korai fázisú vállalkozás által rendelkezésre bocsátott információkat. Az így rendelkezésre álló információk alapján Magyarország területére vonatkozó kizárólagos hasznosítási (licenc) szerződés megkötését javasoltuk partnerünknek, azzal a kiegészítéssel, hogy vonja be a korai fázisú vállalkozást a hazai alapanyagbázissal kapcsolatos kutatás-fejlesztési feladatok végrehajtásába. Eredményes megvalósítás esetén pedig azt ajánlottuk, hogy az így létrejövő új szellemi alkotás a felek közös tulajdonban kerüljön.

EREDMÉNY: Tanácsunk alapján ügyfelünk Magyarország területére irányuló kizárólagos, a hasznosítás módjában korlátlan licencszerződést kötött a korai fázisú vállalkozással. Ezt követően saját erős beruházás keretében megépítette a licencszerződés tárgyát képező szellemi alkotás használatához szükséges gyártóüzemet, amelyhez a korai fázisú vállalkozás konzultációs és tervezési segítséget nyújtott. Az üzem működésének megkezdését követő első évben sikerült a magyar alapanyagbázissal kapcsolatos közös fejlesztést befejezni. Az új technológiai know-how a felek 50-50%-os közös tulajdonába került.

Glósz és Társa Kft. · 1051 Budapest, Arany János u. 15. III. lph III./5. · Telefon: (+36 1) 302 4443 · E-mail: glosz@glosz.hu · www.glosz.hu