Menüpontok

Képzéstípusok

Engedje meg, hogy segítséget nyújtsunk a képzéseink közötti könnyebb tájékozódás, valamint az igényeinek legjobban megfelelő képzés kiválasztásának megkönnyítésében! Ehhez képzéseinket szakmai tartalmuk és megrendezési módjuk szerint is csoportosítottuk.

Képzéseink a megújult felnőttképzésről szóló 2013. évi LXXVII. törvény (Fktv.) hatálya alá tartoznak. A képzésen való részvételéről a Felnőttképzési Adatszolgáltatási Rendszerből (FAR-rendszer) letölthető tanúsítványt állítunk ki! 

1. Szakmai tartalom szerint

Képzéseink szakmai tartalma a kutatás-fejlesztési és innovációs projektek hatékony megvalósításához, a teljes projektciklus során leggyakrabban felmerülő szakmai feladatok alapján került kialakításra.

A képzési programok szakmai tartalma homogén és általában 1-5 db modulból áll. A modulok egymásra épülnek, és tartalmuk közösen adja ki az adott képzési program releváns szakmai tartalmát. A képzési programok ezért szakmai szempontból egymástól függetlenek, ugyanakkor együttesen biztosítják a kutatás-fejlesztési és innovációs projektek gyakorlatban történő hatékony lebonyolításához szükséges teljes innovációmenedzsment tudást. A képzési programok elméleti és gyakorlati részekből állnak, ahol a gyakorlati órák során lehetőség van saját esetre épülő projektfeladatok elvégzésére is. A képzési program minden esetben modulzáró vizsgával zárul..

A meghirdetett képzési programok közül bármelyik tetszőlegesen kiválasztható, önállóan vagy más képzési programokkal kombináltan is elsajátítható. Optimális megoldásként azonban az alábbi szakmai alapon összeállított tanfolyamok közötti választást javasoljuk:

 • Vállalati innovációmenedzsment szakértő: A képzés a vállalati innovációmenedzsment alapismereteibe történő bevezetést követően, szakmai modulokra tagolva átfogó elméleti és gyakorlati ismereteket ad az üzleti célú vállalati KFI projektek megvalósítása során leggyakrabban felmerülő stratégiai tervezési, projektmenedzsment, pénzügyi és számviteli, iparjogvédelmi, ellenőrzési és kontrolling feladatok megoldására.
 • Vállalati innovációs folyamatmenedzser - alapfok: A képzés bevezeti az érdeklődőket a vállalati KFI projektek felépítésének, vállalati gyakorlatban való megjelenésének és vállalati szervezeti keretek közötti kezelésének sajátosságaiba. Olyan módszertannal ismertet meg, amely elengedhetetlen a projektek hatékony és célirányos lebonyolításához.
 • Vállalati innovációs folyamatmenedzser - középfok: A képzés az innováció és az innovációmenedzsment alapfogalmainak és alaptevékenységeinek bemutatásán keresztül bevezeti az érdeklődőt az üzleti célú vállalati innovációs projektek megvalósításához szükséges ismeretekbe, valamint részletezi a kutatás-fejlesztési projektek tervezésének és projektgenerálásának lépéseit.
 • Vállalati innovációs folyamatmenedzser - felsőfok: A képzés az innováció és az innovációmenedzsment alapfogalmainak és alaptevékenységeinek bemutatásán keresztül bevezeti az érdeklődőt az üzleti célú vállalati innovációs projektek megvalósításához szükséges ismeretekbe. Segít a legkisebb kockázatú és a legjövedelmezőbb innovációs stratégia kialakításában, valamint megismertet a kutatás-fejlesztési projektek tervezésének és projektgenerálásának lépéseivel.
 • Vállalati innovációmenedzsment iparjogvédelmi szakreferens – alapfok: A képzés során az érdeklődők megismerik a KFI projektek során létrehozásra és/vagy beszerzésre kerülő szellemi alkotások védelmével és hasznosításával kapcsolatban felmerülő iparjogvédelmi feladatokat. Átfogóan bemutatásra kerül a kutatás-fejlesztési minősítési eljárás és az üzleti céloknak megfelelő oltalmi formák kialakítása.
 • Vállalati innovációmenedzsment iparjogvédelmi szakreferens – középfok: A képzés az innováció és az innovációmenedzsment alapfogalmainak és alaptevékenységeinek bemutatásán keresztül bevezeti a hallgatót az üzleti célú vállalati innovációs projektek megvalósításához szükséges ismeretekbe. A képzés során az érdeklődők megismerik a szellemi alkotások védelmével és hasznosításával kapcsolatban felmerülő iparjogvédelmi feladatokat.
 • Vállalati innovációmenedzsment iparjogvédelmi szakreferens – felsőfok: A képzés az innovációmenedzsment alapfogalmainak és alaptevékenységeinek bemutatásán keresztül bevezeti az érdeklődőt az üzleti célú vállalati innovációs projektek megvalósításához szükséges ismeretekbe. Segít a legkisebb kockázatú és a legjövedelmezőbb innovációs stratégia kialakításában, valamint megismertet a kutatás-fejlesztési projektek tervezésének és projektgenerálásának lépéseivel.  A képzés során az érdeklődők megismerik a szellemi alkotások védelmével és hasznosításával kapcsolatban felmerülő iparjogvédelmi feladatokat.
 • Vállalati innovációmenedzsment számviteli és adózási szakreferens – alapfok: A képzés során az érdeklődők megismerik a kutatás-fejlesztési és innovációs projektek számviteli kezelésének sajátosságait. Bemutatásra kerül az innovációs projektek adóhatása és a kapcsolódó költségek elszámolása.
 • Vállalati innovációmenedzsment számviteli és adózási szakreferens – középfok: A képzés az innovációmenedzsment alapfogalmainak és alaptevékenységeinek bemutatásán keresztül bevezeti az érdeklődőt az üzleti célú vállalati innovációs projektek megvalósításához szükséges ismeretekbe. A képzés során az érdeklődők megismerik a kutatás-fejlesztési és innovációs projektek számviteli kezelésének sajátosságait.
 • Vállalati innovációmenedzsment számviteli és adózási szakreferens – felsőfok: A képzés az innovációmenedzsment alapfogalmainak és alaptevékenységeinek bemutatásán keresztül bevezeti az érdeklődőt az üzleti célú vállalati innovációs projektek megvalósításához szükséges ismeretekbe. Segít a legkisebb kockázatú és a legjövedelmezőbb innovációs stratégia kialakításában, valamint megismertet a kutatás-fejlesztési projektek tervezésének és projektgenerálásának lépéseivel. A képzés során az érdeklődők megismerik a kutatás-fejlesztési és innovációs projektek számviteli kezelésének sajátosságait.

Összefoglaló táblázat az ajánlott tanfolyami típusokról:

MegnevezésModulokÓraszám
Vállalati innovációmenedzsment szakértőK1., K2., K3., K4., K5.40
Vállalati innovációs folyamatmenedzser - alapfokK1.8
Vállalati innovációs folyamatmenedzser - középfokK1., K2.16
Vállalati innovációs folyamatmenedzser - felsőfokK1., K2., K3.24
Vállalati innovációmenedzsment iparjogvédelmi szakreferens - alapfokK5.8
Vállalati innovációmenedzsment iparjogvédelmi szakreferens - középfokK1., K5.16
Vállalati innovációmenedzsment iparjogvédelmi szakreferens - felsőfokK1., K2., K3., K5.32
Vállalati innovációmenedzsment számviteli és adózási szakreferens - alapfokK4.8
Vállalati innovációmenedzsment számviteli és adózási szakreferens - középfokK1., K4.16
Vállalati innovációmenedzsment számviteli és adózási szakreferens - felsőfokK1., K2., K3., K4.32

2. Megrendezés módja szerint

 • Előre meghirdetett képzéseink: Cégünk a megújult felnőttképzésről szóló 2013. évi LXXVII. törvény (Fktv.) hatálya alá tartozó képzéseit előre meghirdetett formában biztosítja. Ebben az esetben a képzési programok szakmai tartalma, a képzés helye és az időpontja előre meghirdetésre kerül. A képzési napok 4-8 óra időtartamú oktatásból állnak, ahol az órák 45 percesek és melyek mellé megfelelő számú szünetet biztosítunk. Jelenleg – tekintettel a járványhelyzetre is – online képzéseinken otthonról (irodából), valós időben nézheti, mintha a tanteremben ülne és a kérdéseit is felteheti oktatóinknak.
 • Kihelyezett vállalati képzéseink: Képzéseinket, igény szerint, kihelyezett vállalati oktatás formájában is megtartjuk. Ebben az esetben a képzés szakmai tartalma, a képzés helye és időpontja a megrendelővel történő megállapodás alapján kerül meghatározásra. A kihelyezett vállalati képzés esetén a képzések egész napos oktatás keretében folynak, ahol a napon belüli oktatás szakmai tartalmát a moduloknak megfelelő szakmai tartalom szerint alakítjuk ki. Amennyiben a kihelyezett vállalati képzésünk felkeltette az érdeklődését vagy kérdése lenne a programmal kapcsolatban, úgy vegye fel a kapcsolatot velünk elérhetőségeink egyikén!

További kérdése van? Lépjen kapcsolatba velünk!

Kiemelt referenciáink


Innováció menedzsment oktatás referenciaInnováció menedzsment oktatás referenciaInnováció menedzsment oktatás referenciaInnováció menedzsment oktatás referenciaInnováció menedzsment oktatás referencia
Innováció menedzsment oktatás referenciaInnováció menedzsment oktatás referenciaInnováció menedzsment oktatás referenciaInnováció menedzsment oktatás referenciaInnováció menedzsment oktatás referencia

Most induló tanfolyamok

Tekintse meg rövidesen induló innováció menedzsment tanfolyamainkat!

A tanfolyamokhoz

Segíthetünk?
Kérdése van?
Visszahívjuk
Adja meg telefonszámát és kollégánk hamarosan visszahívja Önt!

Glósz és Társa Kft. · 1051 Budapest, Arany János u. 15. III. lph III./5. · Telefon: (+36 1) 302 4443 · E-mail: glosz@glosz.hu · www.glosz.hu