Menüpontok

K+F, innovációs termékek, innovációs szolgáltatások

Testre szabott szakértői segítség a vállalati, vállalkozói környezetre optimalizálva!

Az innovációs, K+F projektek pontos, jogszerű és gazdaságos megvalósítása és szakszerű lebonyolítása speciális tudást igényel, amely számos vállalkozás esetében nem áll rendelkezésre. Segítünk! Teljes körű szolgáltatást nyújtunk a kutatás-fejlesztés, innovációs projektek gördülékeny lebonyolításához a vállalkozások részére.

Vállalati innovációs és kutatás-fejlesztési projektek sikeres megvalósítása

Sikeresen pályázott, de a megvalósítással kapcsolatban kétségei vannak? A támogatott projekt kivitelezése túl nagy kihívás Önöknek a napi teendők mellett? A támogatott projekt a megfelelő innovációs szakmai tudás hiányában sem tűnik könnyen megvalósíthatónak? 

A megoldás az interim innovációs projektmenedzser szolgáltatásunk igénybevétele! Szolgáltatásunkkal biztosítani tudjuk a vállalati innovációs és kutatás-fejlesztési projektek irányításához és lebonyolításához, a szakterületek célirányos összefogásához szükséges projektirányítási szakmai tudást.

 

Kutatás-fejlesztési tevékenység azonosítása és fenntartása

Sikeresen pályázott, de a fenntartással kapcsolatban kétségei vannak? A pályázat sikere érdekében a kutatás-fejlesztési tevékenység támogatott projekten kívüli megvalósítására irányuló vállalásokat is tettek? A jövőbeni kutatás-fejlesztési tevékenységgel kapcsolatos vállalások teljesítése azonban ma már nem tűnik megvalósíthatónak? 

A megoldás a kutatás-fejlesztési ötletek azonosítására és projektek létrehozására irányuló szolgáltatásunk igénybevétele! Szolgáltatásunkkal segítünk az ötletek azonosításában, a jogszabályi feltételeknek megfelelő projektek kialakításában, és a kutatás-fejlesztési minőség hatósági tanúsításának lebonyolításában, hogy a pályázati vállalásokat teljesíteni tudják.

 

Szellemi alkotások dokumentálása és jogi oltalma, a szellemei vagyon védelméhez és a pályázati vállalások teljesítéséhez

Sikeresen pályázott, de a lezárással kapcsolatban kétségei vannak? A kutatás-fejlesztési vagy a design pályázat sikere érdekében védett szellemi vagyon létrehozására irányuló vállalásokat is tett? Az iparjogvédelmi és a szerzői jogi oltalmakkal kapcsolatos vállalások teljesítése utólag már nem tűnik megvalósíthatónak? 

A megoldás a szellemi vagyonnal összefüggő tanácsadási szolgáltatásunk igénybevétele! Segítünk abban, hogy a létrehozott szellemi alkotás típusának, tervezett üzleti hasznosításának és a rendelkezésre álló pénzeszközöknek megfelelő jogi védelem kialakításra kerülhessen.

 

A szellemivagyon-gazdálkodás rendszerének kialakítása

A hazai vállalatok nagy része rendszeresen létrehoz, jelentős pénzügyi kockázattal, versenyképes szellemi termékeket, azonban ezekkel, az érdekeivel ellentétes módon, nem folytat felelős szellemi-vagyongazdálkodást: „mert, ami nem látható, az nincs”. A megoldás a szellemivagyon-gazdálkodással összefüggő tanácsadási szolgáltatásunk igénybevétele!

Segítünk a létrehozott szellemi alkotás dokumentálásában, szellemi termékként a vállalati vagyon részeként történő könyvelési rendszerének felállításában, és szellemi tulajdonként az üzleti hasznosítási célnak megfelelő jogi védelem megteremtésében.

 

Vállalati kutatás-fejlesztési projektek megtérülésének javítása kutatás-fejlesztési adóalap-kedvezményekkel

Tényleg javíthatnánk a kutatás-fejlesztési projektünk megtérülését adóalap-kedvezmények igénybevételével? Probléma azonban, hogy a hazai vállalati szakemberek kifejezetten kockázatosnak ítélik az adókedvezmények igénybevételét, illetve a hazai vállalkozások ezért nem is számolnak az adóalap-kedvezmények igénybevételével kutatás-fejlesztési projektjeik megvalósítása során. Az adóalap-kedvezmények elérhetik a kutatás-fejlesztési projekt kiadásainak 9%-át, amely akár egyéb (vissza nem térítendő) támogatással is kombinálható!

A megoldás: Kutatás-fejlesztési minősítéshez nyújtott szolgáltatásunk igénybevétele! Szolgáltatásunkkal biztosítani tudjuk kutatás-fejlesztési projektjük jogszabályi feltételeknek megfelelő megfogalmazását, és vállaljuk a kutatás-fejlesztési minőség megállapítására irányuló közigazgatási eljárás, Önök képviseletében történő, lebonyolítását!

 

Az innovációs és a kutatás-fejlesztési tevékenység azonosítása

Tényleg van nálunk innováció és kutatás-fejlesztés? Probléma, hogy a hazai vállalatok nincsenek tisztában azzal, hogy rendszeresen folytatnak innovációs és kutatás-fejlesztési tevékenységet, illetve a vállalati projektek ezért nem kerülnek hatékonyan végrehajtásra, és a cégek nem használják ki a kutatás-fejlesztésben és az innovációban rejlő lehetőségeket.

A megoldás a Vállalati innovációmenedzsment szolgáltatásunk igénybevétele! Szolgáltatásunkkal biztosítani tudjuk az üzleti tevékenységükre jellemző innovációs és kutatás-fejlesztési projektek azonosítását, jogszabálynak megfelelő leírását és jogszabály szerinti közigazgatási minősítését, hogy élni tudjanak az ebből származó előnyökkel.

 

További kérdése van? Lépjen kapcsolatba velünk!

Hírlevél feliratkozás
Kérjük adja meg az e-mail címét, hogy értesülhessen az új lehetőségekről, a legfrissebb tartalmakról!
Segíthetünk?
Kérdése van?
Visszahívjuk
Adja meg telefonszámát és kollégánk hamarosan visszahívja Önt!
Kérjen ajánlatot!

Adatai megadásával Ön egyszerűen és gyorsan kérhet ajánlatot!

Friss innovációs híreink
Üveg hulladékból építőanyag kísérleti fejlesztés keretében
Az üveghulladék káros, környezetterhelő, ha csupán a szeméttelepen végzi. Partnerünk azt tűzte ki célul, hogy feldolgozza, újra hasznosítja, hogy komplett hő- és hangszigetelő rendszert alakít ki belőle az építőipar számára az épületek minden létező felületére. Az üveghabgyártás nagy múltra tekint vissza, de csak napjaink technológiai fejlődése miatt került a hétköznapi felhasználást célzó fejlesztések fókuszába. Az üveghabot előállító üzemek a megoldásaikat részben ipari titokként, részben szabadalom formájában védik. Ezért saját utat jár ki magának partnerünk és már a harmadik kutatás-fejlesztési (K+F) projektet bonyolítják le e témában új termékcsaládot hozva létre és folyamatosan kihasználva a K+F projektek minden gazdasági előnyét.
Orvosi 3D vizualizáció(AR) kutatás-fejlesztés
Az augmented reality, azaz a kiterjesztett valóság azt jelenti, hogy a tárgyi világ kontextusába a virtuális tárgyak valós időben épülnek be. Rendkívül gyorsan fejlődő terület, mind szélesebb körben használjuk. Tipikus példája a Terminátor 2 című film, amikor a robot szemén keresztül látja a néző a film világát. A hétköznapi életben ilyen rendszerrel működnek például az okostelefonok egyes szoftverei, vagy a személyautókban a digitális kijelzőre vetített sebességmérő.
Horkolásgátló okos ágy fejlesztése
Minden harmadik ember horkol és legalább ennyien kénytelenek elviselni azt. A lakosság túlnyomó többsége nem is tudja, hogy a nappali fáradtságának, álmosságának, vagy akár túlsúlyának, magas vérnyomásának, sőt akár cukorbetegségének okozója valójában egy olyan alvászavar tünetei lehetnek, amely kezelhető.

Glósz és Társa Kft. · 1051 Budapest, Arany János u. 15. III. lph III./5. · Telefon: (+36 1) 302 4443 · E-mail: glosz@glosz.hu · www.glosz.hu