Menüpontok

K+F, innovációs termékek, innovációs szolgáltatások

Testre szabott szakértői segítség a vállalati, vállalkozói környezetre optimalizálva!

Az innovációs, K+F projektek pontos, jogszerű és gazdaságos megvalósítása és szakszerű lebonyolítása speciális tudást igényel, amely számos vállalkozás esetében nem áll rendelkezésre. Segítünk! Teljes körű szolgáltatást nyújtunk a kutatás-fejlesztés, innovációs projektek gördülékeny lebonyolításához a vállalkozások részére.

Vállalati innovációs és kutatás-fejlesztési projektek sikeres megvalósítása

Sikeresen pályázott, de a megvalósítással kapcsolatban kétségei vannak? A támogatott projekt kivitelezése túl nagy kihívás Önöknek a napi teendők mellett? A támogatott projekt a megfelelő innovációs szakmai tudás hiányában sem tűnik könnyen megvalósíthatónak? 

A megoldás az interim innovációs projektmenedzser szolgáltatásunk igénybevétele! Szolgáltatásunkkal biztosítani tudjuk a vállalati innovációs és kutatás-fejlesztési projektek irányításához és lebonyolításához, a szakterületek célirányos összefogásához szükséges projektirányítási szakmai tudást.

 

Kutatás-fejlesztési tevékenység azonosítása és fenntartása

Sikeresen pályázott, de a fenntartással kapcsolatban kétségei vannak? A pályázat sikere érdekében a kutatás-fejlesztési tevékenység támogatott projekten kívüli megvalósítására irányuló vállalásokat is tettek? A jövőbeni kutatás-fejlesztési tevékenységgel kapcsolatos vállalások teljesítése azonban ma már nem tűnik megvalósíthatónak? 

A megoldás a kutatás-fejlesztési ötletek azonosítására és projektek létrehozására irányuló szolgáltatásunk igénybevétele! Szolgáltatásunkkal segítünk az ötletek azonosításában, a jogszabályi feltételeknek megfelelő projektek kialakításában, és a kutatás-fejlesztési minőség hatósági tanúsításának lebonyolításában, hogy a pályázati vállalásokat teljesíteni tudják.

 

Szellemi alkotások dokumentálása és jogi oltalma, a szellemei vagyon védelméhez és a pályázati vállalások teljesítéséhez

Sikeresen pályázott, de a lezárással kapcsolatban kétségei vannak? A kutatás-fejlesztési vagy a design pályázat sikere érdekében védett szellemi vagyon létrehozására irányuló vállalásokat is tett? Az iparjogvédelmi és a szerzői jogi oltalmakkal kapcsolatos vállalások teljesítése utólag már nem tűnik megvalósíthatónak? 

A megoldás a szellemi vagyonnal összefüggő tanácsadási szolgáltatásunk igénybevétele! Segítünk abban, hogy a létrehozott szellemi alkotás típusának, tervezett üzleti hasznosításának és a rendelkezésre álló pénzeszközöknek megfelelő jogi védelem kialakításra kerülhessen.

 

A szellemivagyon-gazdálkodás rendszerének kialakítása

A hazai vállalatok nagy része rendszeresen létrehoz, jelentős pénzügyi kockázattal, versenyképes szellemi termékeket, azonban ezekkel, az érdekeivel ellentétes módon, nem folytat felelős szellemi-vagyongazdálkodást: „mert, ami nem látható, az nincs”. A megoldás a szellemivagyon-gazdálkodással összefüggő tanácsadási szolgáltatásunk igénybevétele!

Segítünk a létrehozott szellemi alkotás dokumentálásában, szellemi termékként a vállalati vagyon részeként történő könyvelési rendszerének felállításában, és szellemi tulajdonként az üzleti hasznosítási célnak megfelelő jogi védelem megteremtésében.

 

Vállalati kutatás-fejlesztési projektek megtérülésének javítása kutatás-fejlesztési adóalap-kedvezményekkel

Tényleg javíthatnánk a kutatás-fejlesztési projektünk megtérülését adóalap-kedvezmények igénybevételével? Probléma azonban, hogy a hazai vállalati szakemberek kifejezetten kockázatosnak ítélik az adókedvezmények igénybevételét, illetve a hazai vállalkozások ezért nem is számolnak az adóalap-kedvezmények igénybevételével kutatás-fejlesztési projektjeik megvalósítása során. Az adóalap-kedvezmények elérhetik a kutatás-fejlesztési projekt kiadásainak 9%-át, amely akár egyéb (vissza nem térítendő) támogatással is kombinálható!

A megoldás: Kutatás-fejlesztési minősítéshez nyújtott szolgáltatásunk igénybevétele! Szolgáltatásunkkal biztosítani tudjuk kutatás-fejlesztési projektjük jogszabályi feltételeknek megfelelő megfogalmazását, és vállaljuk a kutatás-fejlesztési minőség megállapítására irányuló közigazgatási eljárás, Önök képviseletében történő, lebonyolítását!

 

Az innovációs és a kutatás-fejlesztési tevékenység azonosítása

Tényleg van nálunk innováció és kutatás-fejlesztés? Probléma, hogy a hazai vállalatok nincsenek tisztában azzal, hogy rendszeresen folytatnak innovációs és kutatás-fejlesztési tevékenységet, illetve a vállalati projektek ezért nem kerülnek hatékonyan végrehajtásra, és a cégek nem használják ki a kutatás-fejlesztésben és az innovációban rejlő lehetőségeket.

A megoldás a Vállalati innovációmenedzsment szolgáltatásunk igénybevétele! Szolgáltatásunkkal biztosítani tudjuk az üzleti tevékenységükre jellemző innovációs és kutatás-fejlesztési projektek azonosítását, jogszabálynak megfelelő leírását és jogszabály szerinti közigazgatási minősítését, hogy élni tudjanak az ebből származó előnyökkel.

 

További kérdése van? Lépjen kapcsolatba velünk!

Hírlevél feliratkozás
Kérjük adja meg az e-mail címét, hogy értesülhessen az új lehetőségekről, a legfrissebb tartalmakról!
Segíthetünk?
Kérdése van?
Visszahívjuk
Adja meg telefonszámát és kollégánk hamarosan visszahívja Önt!
Kérjen ajánlatot!

Adatai megadásával Ön egyszerűen és gyorsan kérhet ajánlatot!

Friss innovációs híreink
Digitális katona kutatás-fejlesztése
Jól bevált innovációs gyakorlatot vettünk át az USA-tól. Míg néhány évtizede a hadászat számára történtek kutatás-fejlesztések (K+F), és ezek eredményeit ültették át később civil felhasználásra, mára éppen fordítva történik. Az amerikai védelmi iparban tevékenykedő cégek a civil technológiákat alkalmazzák, integrálják és fejlesztik tovább.
Létező filmipari szabadalom továbbfejlesztése
Lehet valaki másnak a már meglévő, szabadalmi oltalommal ellátott találmányának megalkotására is kutatás-fejlesztési (K+F) projektet indítani. Egyik partnerünk egy amerikai iparjogi védelemmel ellátott innovációs ötlet konkrét megvalósítására, annak addig nem alkalmazott felhasználására, továbbfejlesztésére vállalkozott a közelmúltban. A magyar társaság korábbi újításai is már a világ élvonalába tartoznak és nem csak hazai, de nemzetközi szinten is egyedülállóak. Megbízónk azzal a céllal alapította vállalkozását, hogy forradalmasítsa a virtuális stúdiók, a broadcasting és a filmipar világát mélységi szenzorok adatait felhasználó technológiájával. Több rangos hazai és nemzetközi elismerést, innovációs díjat elnyert már fejlesztéseiért az eltelt tíz év alatt.
Automatizált kábelkonfekcionálás
Meglepő, ha csak a lakásunkban és a kocsinkban nézünk körül és belegondolunk, hogy milyen sokféle vezetéknek mennyire különböző végződéseivel, csatlakozóival találkozunk. Egy géphez, berendezéshez szükséges különböző típusú, hosszúságú kábelek kötegelését, a csatlakozó végződésekkel való ellátását (érvéghüvely, saru, csatlakozó stb.) jelenti a kábelkonfekcionálás.

Glósz és Társa Kft. · 1051 Budapest, Arany János u. 15. III. lph III./5. · Telefon: (+36 1) 302 4443 · E-mail: glosz@glosz.hu · www.glosz.hu