Menüpontok

K+F, innovációs termékek, innovációs szolgáltatások

Testre szabott szakértői segítség a vállalati, vállalkozói környezetre optimalizálva!

Az innovációs, K+F projektek pontos, jogszerű és gazdaságos megvalósítása és szakszerű lebonyolítása speciális tudást igényel, amely számos vállalkozás esetében nem áll rendelkezésre. Segítünk! Teljes körű szolgáltatást nyújtunk a kutatás-fejlesztés, innovációs projektek gördülékeny lebonyolításához a vállalkozások részére.

Vállalati innovációs és kutatás-fejlesztési projektek sikeres megvalósítása

Sikeresen pályázott, de a megvalósítással kapcsolatban kétségei vannak? A támogatott projekt kivitelezése túl nagy kihívás Önöknek a napi teendők mellett? A támogatott projekt a megfelelő innovációs szakmai tudás hiányában sem tűnik könnyen megvalósíthatónak? 

A megoldás az interim innovációs projektmenedzser szolgáltatásunk igénybevétele! Szolgáltatásunkkal biztosítani tudjuk a vállalati innovációs és kutatás-fejlesztési projektek irányításához és lebonyolításához, a szakterületek célirányos összefogásához szükséges projektirányítási szakmai tudást.

 

Kutatás-fejlesztési tevékenység azonosítása és fenntartása

Sikeresen pályázott, de a fenntartással kapcsolatban kétségei vannak? A pályázat sikere érdekében a kutatás-fejlesztési tevékenység támogatott projekten kívüli megvalósítására irányuló vállalásokat is tettek? A jövőbeni kutatás-fejlesztési tevékenységgel kapcsolatos vállalások teljesítése azonban ma már nem tűnik megvalósíthatónak? 

A megoldás a kutatás-fejlesztési ötletek azonosítására és projektek létrehozására irányuló szolgáltatásunk igénybevétele! Szolgáltatásunkkal segítünk az ötletek azonosításában, a jogszabályi feltételeknek megfelelő projektek kialakításában, és a kutatás-fejlesztési minőség hatósági tanúsításának lebonyolításában, hogy a pályázati vállalásokat teljesíteni tudják.

 

Szellemi alkotások dokumentálása és jogi oltalma, a szellemei vagyon védelméhez és a pályázati vállalások teljesítéséhez

Sikeresen pályázott, de a lezárással kapcsolatban kétségei vannak? A kutatás-fejlesztési vagy a design pályázat sikere érdekében védett szellemi vagyon létrehozására irányuló vállalásokat is tett? Az iparjogvédelmi és a szerzői jogi oltalmakkal kapcsolatos vállalások teljesítése utólag már nem tűnik megvalósíthatónak? 

A megoldás a szellemi vagyonnal összefüggő tanácsadási szolgáltatásunk igénybevétele! Segítünk abban, hogy a létrehozott szellemi alkotás típusának, tervezett üzleti hasznosításának és a rendelkezésre álló pénzeszközöknek megfelelő jogi védelem kialakításra kerülhessen.

 

A szellemivagyon-gazdálkodás rendszerének kialakítása

A hazai vállalatok nagy része rendszeresen létrehoz, jelentős pénzügyi kockázattal, versenyképes szellemi termékeket, azonban ezekkel, az érdekeivel ellentétes módon, nem folytat felelős szellemi-vagyongazdálkodást: „mert, ami nem látható, az nincs”. A megoldás a szellemivagyon-gazdálkodással összefüggő tanácsadási szolgáltatásunk igénybevétele!

Segítünk a létrehozott szellemi alkotás dokumentálásában, szellemi termékként a vállalati vagyon részeként történő könyvelési rendszerének felállításában, és szellemi tulajdonként az üzleti hasznosítási célnak megfelelő jogi védelem megteremtésében.

 

Vállalati kutatás-fejlesztési projektek megtérülésének javítása kutatás-fejlesztési adóalap-kedvezményekkel

Tényleg javíthatnánk a kutatás-fejlesztési projektünk megtérülését adóalap-kedvezmények igénybevételével? Probléma azonban, hogy a hazai vállalati szakemberek kifejezetten kockázatosnak ítélik az adókedvezmények igénybevételét, illetve a hazai vállalkozások ezért nem is számolnak az adóalap-kedvezmények igénybevételével kutatás-fejlesztési projektjeik megvalósítása során. Az adóalap-kedvezmények elérhetik a kutatás-fejlesztési projekt kiadásainak 9%-át, amely akár egyéb (vissza nem térítendő) támogatással is kombinálható!

A megoldás: Kutatás-fejlesztési minősítéshez nyújtott szolgáltatásunk igénybevétele! Szolgáltatásunkkal biztosítani tudjuk kutatás-fejlesztési projektjük jogszabályi feltételeknek megfelelő megfogalmazását, és vállaljuk a kutatás-fejlesztési minőség megállapítására irányuló közigazgatási eljárás, Önök képviseletében történő, lebonyolítását!

 

Az innovációs és a kutatás-fejlesztési tevékenység azonosítása

Tényleg van nálunk innováció és kutatás-fejlesztés? Probléma, hogy a hazai vállalatok nincsenek tisztában azzal, hogy rendszeresen folytatnak innovációs és kutatás-fejlesztési tevékenységet, illetve a vállalati projektek ezért nem kerülnek hatékonyan végrehajtásra, és a cégek nem használják ki a kutatás-fejlesztésben és az innovációban rejlő lehetőségeket.

A megoldás a Vállalati innovációmenedzsment szolgáltatásunk igénybevétele! Szolgáltatásunkkal biztosítani tudjuk az üzleti tevékenységükre jellemző innovációs és kutatás-fejlesztési projektek azonosítását, jogszabálynak megfelelő leírását és jogszabály szerinti közigazgatási minősítését, hogy élni tudjanak az ebből származó előnyökkel.

 

További kérdése van? Lépjen kapcsolatba velünk!

Hírlevél feliratkozás
Kérjük adja meg az e-mail címét, hogy értesülhessen az új lehetőségekről, a legfrissebb tartalmakról!
Segíthetünk?
Kérdése van?
Visszahívjuk
Adja meg telefonszámát és kollégánk hamarosan visszahívja Önt!
Kérjen ajánlatot!

Adatai megadásával Ön egyszerűen és gyorsan kérhet ajánlatot!

Friss innovációs híreink
Szellemi alkotás, szellemi termék, szellemi tulajdon: vajon melyik a helyes kifejezés?
xAz üzleti célú vállalati innováció a kínálat és az adottságok bővítésére irányul. Kínálatnak a vállalkozás által jövedelemszerzési célból előállított és értékesített termékek és szolgáltatások tekinthetők. Az adottságok pedig azoknak az eszköznek az összességét jelenti, amelyek biztosítják a hátteret és a feltételeket a kínálat előállításához, a versenyképességet megalapozó kulcstevékenységek elvégzéséhez. Ezek műszaki-technikai, pénzügyi, gazdasági és szervezési tartalmú eljárások/technológiák, immateriális és tárgyi eszközök. Az üzleti célú vállalati innováció sikeres megvalósítása során tehát a kínálat és az adottságok új vagy lényegesen megújított termékkel, szolgáltatásokkal, eljárásokkal, technológiákkal, immateriális és tárgyi eszközökkel, összefoglaló néven eredménytermékkel történő bővítését hajtják végre. Az eredménytermék tehát a sikeres üzleti célú vállalati innováció során keletkező eredmények (termékek, szolgáltatások, eljárások, technológiák eszközök) összefoglaló elnevezése.
Új abrazív adalékanyag kísérleti fejlesztése vízsugaras vágáshoz
„A szerencse az, amikor a felkészültség párosul a lehetőséggel.” Ezt Oprah Winfrey, egy amerikai hölgy mondta, aki egy gettóból került a televíziós műsorvezetés csúcsára.
A kísérleti fejlesztés és könyvelési sajátosságai
Amikor egy vállalat, vállalkozás életében először kutatás-fejlesztési projekt megvalósításába kezd, sokszor tanácstalanul áll a projekt könyvelési feladatait illetően. Ilyenkor több kérdés is felmerül: Mit lehet aktiválni, és mit nem? Hogyan kell kezelni a befejezetlen vagy a sikertelen projekteket? Mi a szellemi termék és a kísérleti fejlesztés? Ezeknek a kérdéseknek a megválaszolásához szeretnénk egy kis segítséget nyújtani.

Glósz és Társa Kft. · 1051 Budapest, Arany János u. 15. III. lph III./5. · Telefon: (+36 1) 302 4443 · E-mail: glosz@glosz.hu · www.glosz.hu