Menüpontok

Innováció Menedzsment

Innováció Menedzsment Akadémia

Gyakorlatorientált innováció menedzsment képzés vállalati szakemberek részére

A hazai oktatási rendszer eddig adós maradt a vállalati kutatás-fejlesztési és innovációs projektek szakszerű lebonyolításához szükséges gyakorlatközpontú innováció menedzsment és iparjogvédelmi oktatással. A hazai vállalatok nagy része ezért nem tudja, hogy üzleti tevékenysége során kutatás-fejlesztési és/vagy innovációs tevékenységet is folytat. Így az érintett projektek nem kerülnek szakszerűen végrehajtásra. A vállalkozások nem tudják jól kihasználni a kutatás-fejlesztési és innovációs tevékenységben rejlő közvetlen és közvetett lehetőségeket. Sajnos sok fél információ és félreértés is van a köztudatban, ami pedig a vállalatok jövőbeli kutatás-fejlesztési és innovációs lehetőségeit is korlátozza.

Ezt a hiányt ismerte fel társaságunk a Glósz és Társa Kft., és 2016-ban magán kezdeményezéssel megalapította az Innováció Menedzsment Akadémiát. Ez a program a vállalati gyakorlatban jól hasznosítható tanfolyamok formájában vezeti be az érdeklődő szakembereket a vállalati kutatás-fejlesztési és innovációs projektek világába. A képzési program résztvevői a vállalati gyakorlatban közvetlenül alkalmazható módszereket sajátítanak el az innováció menedzsment területéhez kapcsolódóan.

A képzés 5 nagyobb szakmai egységre (képzési programra) tagolódik: Első része bevezetés, amely azt mutatja be, hogy az innováció menedzsment hogyan és miért tekinthető a vállalati kutatás-fejlesztési projektek sikeres megvalósításához szükséges eszköznek. Második része stratégiai tervezés, amely ahhoz nyújt segítséget, hogy a vállalati szakemberek le tudják írni a kutatás-fejlesztési és innovációs projektek alapját képező projektötleteket, és az arra alkalmas ötletből minősíthető és értékelhető jellemzőkkel rendelkező innovációs stratégiát tudjanak felépíteni. Harmadik része innovációs projektmenedzsment, amely a kutatás-fejlesztési és innovációs projektek sajátos jellemzőinek számbevételét követően, gyakorlati módszertant mutat be a projektek szakmai tervezéséhez, a munkaterv összeállításához, valamint az eredménytermékek dokumentálásához. Negyedik része célirányos számviteli és pénzügyi ismereteket ad át. Bemutatja a vállalati kutatás-fejlesztési és innovációs projektek számviteli sajátosságait, az adókedvezmények igénybevételének, a szellemi alkotások értékelésének módszertanát és eszközeit. Ötödik része iparjogvédelmi ismeretek tartalmaz, amely a szellemi alkotásokkal kapcsolatos hazai jogi szabályozás bemutatását követően, a projektek jellemző életciklusának megfelelően csoportosítva vezeti be a szükséges iparjogvédelmi intézkedések megismerésébe a hallgatókat.

Innováció menedzsment képzés fő részei:

  1. K1Bevezetés az innováció menedzsmentbe:
    Vállalati innováció menedzsment?
  2. K2Innováció menedzsment stratégiai tervezése
  3. K3Innovációs projektmenedzsment
  4. K4Innováció menedzsment számviteli és pénzügyi ismeretek
  5. K5Iparjogvédelmi ismeretek, szellemi alkotások hasznosítása

A képzési program a szakmai egységekhez igazodóan moduláris szerkezetű, és jelenleg egymásra épülő egy-napos tanfolyamok formájában valósul meg. Minden tanfolyam elméleti és gyakorlati oktatásból, valamint saját esetre épülő projektfeladatok megoldásából áll. A meghirdetett szakmai egységek közül bármelyik tetszőlegesen választható, és önállóan is elsajátítható. A tanfolyamokat az egyéni hallgatók részére szervezett csoportos oktatás mellett, kihelyezett vállalati tanfolyam formájában is működtetjük. Társaságunk felnőttképzési engedéllyel rendelkezik, a tanfolyamokat D kategóriás képzésként is működteti, ezért a hallgatók a tanfolyam sikeres elvégzése esetén tanúsítványt kapnak.

Oktatóink gyakorló innovációs szakemberként nagyszámú vállalati kutatás-fejlesztési és innovációs projekt sikeres megvalósítását segítették, a képzési program szakmai alapjait képező projektmenedzsment, számviteli és pénzügyi, valamint iparjogvédelmi területen.

Tanfolyamainkat azoknak a vállalati szakembereknek ajánljuk, akik szeretnék a vállalati kutatás-fejlesztési és innovációs projekt teljes életciklusát átlátni, a munkakörük ellátásához szükséges tudásukat kiegészíteni, folyamatban lévő kutatás-fejlesztési projektjeiket eredményesen lebonyolítani. Tapasztalatok szerint a hazai vállalkozások versenyképessége szempontjából is egyre meghatározóbb jelentőségű, hogy vezetőik és érintett munkatársaik el tudjanak igazodni az innováció menedzsment rendszerében. Tanfolyamaink segítségével megszerezhetik az ehhez szükséges gyakorlatorientált tudást.

Felkeltettük érdeklődését? Honlapunkon minden szükséges információt megtalál!

Most induló
tanfolyamok

Tekintse meg rövidesen induló innováció menedzsment tanfolyamainkat!

A tanfolyamokhoz

Tanfolyam
típusok

Válassza ki az igényeinek legjobban megfelelő tanfolyamtípust!

A típusokhoz

Jelentkezés
tanfolyamra

Jelentkezzen Innováció Menedzsment Akadémia tanfolyamainkra on-line!

Jelentkezem

További kérdése van? Lépjen kapcsolatba velünk!

Kiemelt referenciáink


Innováció menedzsment oktatás referenciaInnováció menedzsment oktatás referenciaInnováció menedzsment oktatás referenciaInnováció menedzsment oktatás referenciaInnováció menedzsment oktatás referencia
Innováció menedzsment oktatás referenciaInnováció menedzsment oktatás referenciaInnováció menedzsment oktatás referenciaInnováció menedzsment oktatás referenciaInnováció menedzsment oktatás referencia

Most induló tanfolyamok

Tekintse meg rövidesen induló innováció menedzsment tanfolyamainkat!

A tanfolyamokhoz

Segíthetünk?
Kérdése van?
Visszahívjuk
Adja meg telefonszámát és kollégánk hamarosan visszahívja Önt!
Prezentációink letöltése

Az alábbi linkre kattintva megtekintheti, illetve, letöltheti az elmúlt időszakban megtartott prezentációink ppt anyagát:

Prezentációk

KFI projektek sajátosságai

Innovációs projektek menedzsment sajátosságai a hazai KKV-k esetében

Töltse le a 20. Projektmenedzsment Fórumra készült prezentációnkat, amely rávilágít a hazai KKV-k esetében felmerülő olyan jellegű problémákra, mint az üzleti hasznosulás kérdése, vagy a projekt megvalósítása közben felmerülő kockázatok. Az előadás anyagából azt is kiderül, hogy milyen hatékony megoldások léteznek a problémák kezelésére, és hogy érdemes szakszerűen felépíteni egy innovációs projektet.

Letöltés

Innovációmenedzsment tanácsadás

Az alábbi linkről letölthető díjtáblázatunk K+F és iparjogvédelmi tanácsadási feladatokhoz. Kérdés esetén kérje tanácsadóink segítségét a kapcsolat menüpontban.

Letöltés

Glósz és Társa Kft. · 1051 Budapest, Arany János u. 15. III. lph III./5. · Telefon: (+36 1) 302 4443 · E-mail: glosz@glosz.hu · www.glosz.hu