Menüpontok
Híreink
2017-03-02

Megjelent a Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása felhívás

A "Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása kombinált hiteltermék keretében" (GINOP-2.1.2-8.1.4-16) című felhívás célja a hazai kutatás-fejlesztési és innovációs tevékenységek támogatása. A projekt vissza nem térítendő támogatásból, kedvezményes kamatozású kölcsön részből és önerő részből tevődik össze, amelyek együttesen határozzák meg a projekt összes elszámolható költségét.

 

Az igényelhető vissza nem térítendő támogatás összege: Minimum 50 millió forint, maximum 500 millió forint. A vissza nem térítendő támogatás mértéke maximum a projekt elszámolható költségének 55%-a lehet, régiónként és cégmérettől függően.

Az igényelhető kölcsön összege: Minimum 25 millió Ft, maximum 250 millió Ft. A kölcsön maximális aránya az elszámolható költségek 60%-a lehet, régiónként és cégmérettől függően.

Kamat mértéke: 2%
Önerő: Minimum 10%

Kik vehetik igénybe a támogatást: 

  • Mikro-, kis-, és középvállalkozások, illetve nagyvállalatok, amelyek rendelkeznek legalább kettő lezárt (beszámoló/SZJA bevallással alátámasztott), teljes (365 napot jelentő) üzleti évvel 
  • Éves átlagos statisztikai állományi létszámuk a támogatási kérelmek benyújtását megelőző legutolsó lezárt, teljes üzleti évben minimum 3 fő volt
  • Nagyvállalat abban az esetben, amennyiben kimutatható, hogy a projekt eredményéből, hasznaiból a KKV-k részesülnek. 

Kik nem vehetik igénybe a támogatást: 

  • Közép-Magyarországi régió területén lévő cégek
  • Saját tőkéje negatív, vagy a saját tőkéje a törzstőke (alaptőke) jogszabályban előírt legkisebb mértéke alá csökkent
  • Nem rendelkeznek 2 teljes és lezárt üzleti évvel
  • Éves átlagos statisztikai állományi létszáma a támogatási kérelem benyújtását megelőző legutolsó lezárt, teljes üzleti évben nem érte el a minimum 3 főt

Támogatható tevékenységek: 

Önállóan támogatható tevékenység: Kísérleti fejlesztés.

Önállóan nem támogatható tevékenységek:

  • Eszközbeszerzés
  • A projekt céljához feltétlenül szükséges épület építése, bővítése, átalakítása, korszerűsítése, és a szükséges alap infrastrukturális fejlesztések
  • Projektmenedzsment tevékenység (csekély összegű támogatás keretében)


Kötelezően megvalósítandó tevékenység: A projekt szakmai megvalósításához kapcsolódó szolgáltatások igénybevétele (csekély összegű támogatás keretében).

Rendelkezésre álló időtartam: A Támogatási Szerződés hatályba lépését követően legfeljebb 24 hónap áll rendelkezésre.

A kérelmek benyújtásának határideje: A támogatási kérelmek benyújtása 2017. március 1-től 2019. március 1-ig lehetséges.

A felhívás keretében nem támogathatóak a Közép-magyarországi régió területén megvalósuló projektek.

A teljes felhívás letöltéséhez kattintson ide

Kérdés esetén vegye fel a kapcsolatot tanácsadóinkkal.

K+F+I pályázat

K+F+I támogatása

Kapcsolódó szolgáltatásaink
Segíthetünk?
Kérdése van?
Visszahívjuk
Adja meg telefonszámát és kollégánk hamarosan visszahívja Önt!
Kérjen ajánlatot!

Adatai megadásával Ön egyszerűen és gyorsan kérhet ajánlatot!

Hírlevél feliratkozás
Kérjük adja meg az e-mail címét, hogy értesülhessen az új lehetőségekről, a legfrissebb tartalmakról!
Kérjük, pipálja ki az alábbi mezőt!
Kövessen minket a Facebookon!
K+F minősítés

Az alábbi esettanulmány egy fejlesztési projekt k+f tanúsítását mutatja be.

ESET LEÍRÁSA: A mezőgazdasági termékek nagykereskedelmével foglalkozó Agro Marketing ’95 Kft. kínálat bővítés céljából az intenzív haltermelés technológia fejlesztés keretében saját fejlesztésű vízlevegőztetési  technológia kifejlesztését határozta el. Az új eljárás alapötletei már íróasztalon feküdtek, a kutatás-fejlesztés elindítása előtt azonban a projektet kutatás-fejlesztési tevékenységnek(K+F tanúsítás) kellett minősíteni.

FELADATUNK: A megkeresést követően össze állítottuk a k+f stratégiát és kutatás-fejlesztés projektet, majd beadtuk a kérelmet a hivatalos k+f minősítés megszerzésére.

EREDMÉNY: A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala a minősítési kérelemben megjelölt projektet a tudományos kutatásról, fejlesztésről és innovációról szóló 2014. évi LXXVI. törvényben foglaltak alapján kutatás-fejlesztési tevékenységnek minősítette. Megnyílt az út a k+f pályázatokhoz és az adókedvezmények igénybe vételére.

K+F adókedvezmény

Az alábbi esettanulmány egy fejlesztési projekt k+f adókedvezmény igénybevételének esetét mutatja be.

ESET LEÍRÁSA: A vegyipari tevékenységet folytató Hungaro Chemicals Kft., az Észak-Alföldi Régióban, 2014-ben megvalósított egy K+F tanúsítvánnyal(K+F minősítés) kísérleti fejlesztésnek minősített beruházást. A fejlesztés teljes volumene 120 millió forint volt, amit 50 millió forint összegben technológia gépbeszerzést, 70 millió forint összegben termékszerkezetet érintő fejlesztéseket tartalmazott. A társaság a beruházást saját forrásokkal és beruházási hitellel finanszírozta, vissza nem térintendő támogatást nem kapott.

FELADATUNK: A megkeresést követően össze állítottuk a k+f stratégiát és kutatás-fejlesztés projektet, majd beadtuk a kérelmet a hivatalos k+f minősítés megszerzésére a k+f adókedvezmény igénybevételéhez.

EREDMÉNY: A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala a minősítési kérelemben megjelölt projektet a tudományos kutatásról, fejlesztésről és innovációról szóló 2014. évi LXXVI. törvényben foglaltak alapján kutatás-fejlesztési tevékenységnek minősítette. Megnyílt az út a k+f pályázatokhoz és a K+F adókedvezmények igénybe vételére.

K+F és iparjogvédelmi tanácsadás

Az alábbi linkről letölthető díjtáblázatunk K+F és iparjogvédelmi tanácsadási feladatokhoz. Kérdés esetén kérje tanácsadóink segítségét a kapcsolat menüpontban.

Letöltés

Glósz és Társa Kft. · 1051 Budapest, Arany János u. 15. III. lph III./5. · Telefon: (+36 1) 302 4443 · E-mail: glosz@glosz.hu · www.glosz.hu