Menüpontok


Oktatók

Kiss János József

szabadalmi ügyvivő
iparjogvédelmi és innovációs szakmérnök

E-mail:
kiss.janos.jozsef@glosz.hu

Végzettségek: 
okleveles agrármérnök
okleveles innovációs és iparjogvédelmi szakmérnök
okleveles bankmenedzsment szakreferens
magyar szabadalmi ügyvivő
európai szabadalmi ügyvivő
európai uniós multiplikátor
európai uniós pályázati szekértő

Munkaterület és specializációk:
Kutatás-fejlesztési, pénzügyi és iparjogvédelmi tanácsadóként több, mint 200 vállalati kutatás-fejlesztési projekt megvalósításában vett részt az elmúlt 25 évben. Az ezek során összegyűlt gyakorlati tapasztalatok alapján került kialakításra az innovációs akadémia koncepciója. Saját módszertant dolgozott ki a vállalati innovációs stratégiai tervezésre, a kutatás-fejlesztési projektek elméleti vázának tervezésére és munkatervének kialakítására, a szellemi vagyon értékelésére, a szellemi alkotások értékesítésére és hasznosítására irányuló technológiai transzferfolyamat hatékony és célirányos lebonyolításra, az ezekhez kapcsolódó szerződéstípusokra. Szabadalmi ügyvivőként főként védjegyekkel foglalkozott. Szakterületei a vállalati kutatás-fejlesztési projekthez kapcsolódó innovációs menedzsment folyamatok átfogó szervezése és irányítása, az ennek részét képező projektmenedzseri feladatok, a kutatás-fejlesztési eljárásban létrejövő szellemi alkotások ipar- és szerzői jogvédelmi rendszerének kialakítása, valamint az innovációs menedzsment oktatása.

Tóth Emese

oktató
számviteli és pénzügyi tanácsadó

E-mail:
toth.emese@glosz.hu

Végzettségek: 
Közgazdász, gazdálkodás és menedzsment szakon, pénzügy adózás szakirány
Közgazdász számvitel szakon ellenőrzés, könyvvizsgálat szakirány
Kontrolling szakközgazdász
Vállalkozási mérlegképes könyvelő
Közbeszerzési referens
Logisztikus

Munkaterület és specializációk:
Pénzügyi tanácsadóként jelentős számú projektben vett részt a projekt tervezéstől kezdve, a finanszírozás megszerzésén keresztül a megtérülés számításáig. A kutatás-fejlesztési projektek során segítséget nyújt a pénzügyi tervezésében, üzleti,- és pénzügyi tervek elkészítésében és a projekt finanszírozásának megszerzésében. Részt vesz a projekt megvalósítása során a pénzügyi és számviteli nyilvántartások kialakításában. A könyvelési feladatok elvégzését tanácsadással segíti. A partnerekkel együttműködve elkészíti a szellemi termékek értékelését, segít a kutatás-fejlesztéshez kapcsolódó szabályzatok elkészítésében és az adókedvezmények érvényesítésében. Szakterülete a kutatás-fejlesztési számvitel, a szellemi termékek értékelése, és a pénzügyi kontrolling, de jelentős tapasztalatokkal rendelkezik a hitelképességi minősítés területéről, illetve a pályázatkészítés és elszámolás területéről egyaránt.

Zsombók András

oktató
innováció menedzsment tanácsadó

E-mail: 
zsombok.andras@glosz.hu

Végzettségek: 
Biológia-kémia tanár 
Európai Uniós Pályázatkészítő

Munkaterület és specializációk:
Kutatás-fejlesztési tanácsadóként 50-nél több téma kapcsán folytatott szakmai konzultációkat, segítve a projektgenerálást, majd a K+F minősítés megszerzését. Elsősorban a K+F projektekhez kapcsolódóan, de azoktól függetlenül is végez iparjogi tanácsadást, amely az újdonságkutatáshoz, szabadalmaztathatósághoz és szabadalomtisztasághoz kapcsolódik. Részt vesz komplex innovációmenedzsment tanácsadásban is, ahol a tervezéstől a megtérülés számításáig segíti az innovációmenedzsment team munkáját. Szakterületei a biológiai tudományok, a vegyészet és az oktatás, de a K+F projektek kapcsán több témakörben (nyomdatechnika, gépipar, számítástechnika, oktatástechnika, bútoripar, kereskedelem, mezőgazdaság stb.) volt sikeres közreműködő partnere ügyfeleinknek.

Érdeklődöm a téma és a szolgáltatás iránt
Innováció Menedzsment Akadémia
*A checkbox pipálásával - az Általános Adatvédelmi Rendelet alapján - hozzájárulok, hogy az adatkezelő a most megadott személyes adataimat az Adatvédelmi Rendelet, továbbá a saját Adatkezelési tájékoztatójának feltételei és az oldal Szerződési feltételeiben leírtak szerint kezelje, és kérésemnek megfelelően információt, üzleti ajánlatot küldjön a számomra.
Segíthetünk?
Kérdése van?
Visszahívjuk
Adja meg telefonszámát és kollégánk hamarosan visszahívja Önt!
Friss innovációs híreink
Kutatás-fejlesztési adókedvezmény igénybevételének kockázat csökkentése
A hazai adótörvények már régóta lehetőséget biztosítanak a vállalkozások számára, hogy a saját tevékenységi körben végzett kutatás-fejlesztési projektjeikhez kapcsolódóan adókedvezményeket vegyenek igénybe. Ezek a kedvezmények jelenleg három adónemet is érintenek: közvetlenül a társasági és a helyi iparűzési adót, közvetetten pedig az innovációs járulékot.
A K+F GDP arányos súlya Magyarországon
A kutatás fejlesztés területén nagyon jó indikátor az egyes országok tekintetében a k+f tevékenységekre ráfordított forrás mennyisége, amit általában GDP arányosan szokás értelmezni és összehasonlítani. A leginnovatívabb országok a GDP-jük akár több mint 4%-át is kutatásfejlesztésre, innovációra költik, míg vannak országok ahol ez az arány a nem mérhető tartományban van. Magyarország bár folyamatos javulást mutat e tekintetben, de még Európában is csak sereghajtónak számít.
A szellemi vagyon értéke, objektív értékelése
A saját fejlesztésű szellemi alkotások (új termékek, új technológiák és eljárások, új szoftverek) vállalati vagyon részeként való megjelenítése ma már létfontosságú a vállalkozások egyre szélesebb körének. Ennek feltétele, hogy az érintett szellemi alkotások piaci értéke vagyonértékelés keretében meghatározásra kerüljön. Megfelelő hazai gyakorlatban hiányban azonban sajnos elég kevés tájékozódási lehetősége van azoknak a vállalkozásoknak, amelyek élni szeretnének ezzel a lehetőséggel.

Glósz és Társa Kft. · 1051 Budapest, Arany János u. 15. III. lph III./5. · Telefon: (+36 1) 302 4443 · E-mail: glosz@glosz.hu · www.glosz.hu