Menüpontok


KFI projektmenedzsment 2

A kutatás-fejlesztési projektek tervezése: elméleti alapok létrehozása

A kutatás-fejlesztési és az innovációs projektek tervezése egyedi módszertan szerinti történik, amelyet a gyakorlatban célszerű a projekt elméleti alapjainak, valamint lebonyolítás gyakorlatának megtervezésére, azaz a munkaterv létrehozására kettébontani.

Ebben a modulban azt mutatjuk be, hogy a projektek tervezése során milyen elméleti feltételeket és szempontokat kell figyelembe venni és leírni. Először áttekintjük a célkitűzés, a technika állása, a feltételezés, a megvalósítási módszertan és az eredménytermék, mint a projekt elméleti tervezéséhez szükséges érdemi jellemzők fogalmát, és az ezek tartalmával kapcsolatos elvárásokat.

Bemutatjuk az ezek közötti összefüggést, és gyakorlati módszertant adunk ezek projektek tervezésében történő felhasználásához. A modul elvégzését követően tudni fogja, hogy a kutatás-fejlesztési és innovációs projektek tervezése során milyen elméleti szempontokat kell figyelembe vennie, ezeket hogyan kell a gyakorlatban megjelenítenie és alkalmaznia, ezekkel szemben milyen tartalmi elvárások vannak, ezek az elemek hogyan kapcsolódnak egymáshoz, és ezeket hogyan használhatja fel a projekt tervezése során. 


A 4. számú modul a következő oktatásokban szerepel:

  • Teljes képzés: Innováció Menedzsment vezető szakértő
  • Rövid idejű képzés projektmenedzsereknek: Innovációs Projektmenedzser
Érdeklődöm a téma és a szolgáltatás iránt!
Innováció Menedzsment Akadémia
Segíthetünk?
Kérdése van?
Visszahívjuk
Adja meg telefonszámát és kollégánk hamarosan visszahívja Önt!
Friss innovációs híreink
Sajtó megjelenéseink - 2018.12.-2019.02.
Kutatás-fejlesztés, innováció, innovációmenedzsment témakörben számos sajtó megjelenéssel büszkélkedhetünk a terület iránt érdeklődő TV-k, újságok, online magazinok területéről. Az alábbiakban a legfrisebb sajtómegjelenéseinket soroltuk fel, a kivonatban található linkre kattintva tudja a teljes cikket elolvasni.
Szoftverfejlesztés és adókedvezmények
Szoftverfejlesztéssel foglalkozó vállalkozások számára jelenthet komoly segítséget, hogy a szoftverfejlesztést részben vagy egészben kutatás-fejlesztés tevékenységként végezve akár a teljes fejlesztési költség 10-12 százalékának megfelelő adókedvezmény is elérhető, amit a társasági (TAO) és a helyi iparűzési adó (HIPA) rendszerében lehet érvényesíteni.
Innováció vagy kutatás-fejlesztés?
Az innováció és a kutatás-fejlesztés viszonylag gyakran használt fogalmak, naponta találkozunk velük, mégsem egyszerű eligazodni közöttük, ha adott környezetben próbáljuk alkalmazni őket. Az innováció illetve a kutatás fejlesztés némileg mást jelent egy egyetemi kutató számára és a gazdaság szereplői számára, ahol alapvetően elsődleges cél a versenyképesség és az eredményesség.

Glósz és Társa Kft. · 1051 Budapest, Arany János u. 15. III. lph III./5. · Telefon: (+36 1) 302 4443 · E-mail: glosz@glosz.hu · www.glosz.hu