Menüpontok


KFI projektek iparjogvédelmi és szerzői jogi vonatkozásai 3

Kutatás-fejlesztési tanúsítás szerepe a KFI projektek megvalósításában

A kutatás-fejlesztési tanúsítás a projektek közigazgatási eljárásban kérhető előminősítése, melynek nagy szerepe lehet a projektek szakszerű tervezésének támogatásában, az adókedvezményekhez kapcsolódó adózói kockázatok előzetes csökkentésében. Nem kötelező, de valójában erősen ajánlott. Ebben a modulban minden lényeges információt megkap a kutatás-fejlesztési tanúsítási eljárásról. Először áttekintjük a kutatás-fejlesztési tanúsítás történetét, jelenlegi jogszabályi hátterét. Megismerjük a kutatás-fejlesztési tanúsítás típusait, a lehetséges határozati formákat és azok tartalmát. Áttekintjük az eljárási rendet, a határidőket, a jogorvoslati lehetőségeket.

Bemutatjuk az eljárás lefolytatására irányuló kérelmi dokumentáció kötelező és ajánlott elemeit. Áttekintjük a kérelem tartalmát, ennek kapcsolódódását a kutatás-fejlesztési projekt elméleti és a munkatervéhez, miközben átismételjük a kutatás-fejlesztési projekt elméleti alapjainak és munkatervének létrehozásával kapcsolatos alapismereteket. Bemutatjuk a kutatás-fejlesztési tanúsítás szerepét és helyét a kutatás-fejlesztési projektek megvalósítási folyamatában, az adóigazgatási eljárásokban, a vissza nem térítendő támogatások megszerzésére irányuló pályázati eljárásban.

A modul elvégzése után ismerni fogja a kutatás-fejlesztési tanúsítási eljárás lebonyolítási rendszerét, az eljárás lefolytatásához szükséges dokumentációk tartalmát és elkészítési szabályait, valamint a kutatás-fejlesztési tanúsítás, kutatás-fejlesztési projektek megvalósításában, adóigazgatási eljárásokban és a pályázati folyamatban betöltött szerepét.


A 13. számú modul a következő oktatásokban szerepel:

  • Teljes képzés: Innováció Menedzsment vezető szakértő
  • Rövid idejű képzés jogi szakértőknek: Innováció Menedzsment ipar-, és szerzői jogvédelem szakértő
Érdeklődöm a téma és a szolgáltatás iránt!
Innováció Menedzsment Akadémia
Segíthetünk?
Kérdése van?
Visszahívjuk
Adja meg telefonszámát és kollégánk hamarosan visszahívja Önt!
Friss innovációs híreink
Sajtó megjelenéseink - 2018.12.-2019.02.
Kutatás-fejlesztés, innováció, innovációmenedzsment témakörben számos sajtó megjelenéssel büszkélkedhetünk a terület iránt érdeklődő TV-k, újságok, online magazinok területéről. Az alábbiakban a legfrisebb sajtómegjelenéseinket soroltuk fel, a kivonatban található linkre kattintva tudja a teljes cikket elolvasni.
Szoftverfejlesztés és adókedvezmények
Szoftverfejlesztéssel foglalkozó vállalkozások számára jelenthet komoly segítséget, hogy a szoftverfejlesztést részben vagy egészben kutatás-fejlesztés tevékenységként végezve akár a teljes fejlesztési költség 10-12 százalékának megfelelő adókedvezmény is elérhető, amit a társasági (TAO) és a helyi iparűzési adó (HIPA) rendszerében lehet érvényesíteni.
Innováció vagy kutatás-fejlesztés?
Az innováció és a kutatás-fejlesztés viszonylag gyakran használt fogalmak, naponta találkozunk velük, mégsem egyszerű eligazodni közöttük, ha adott környezetben próbáljuk alkalmazni őket. Az innováció illetve a kutatás fejlesztés némileg mást jelent egy egyetemi kutató számára és a gazdaság szereplői számára, ahol alapvetően elsődleges cél a versenyképesség és az eredményesség.

Glósz és Társa Kft. · 1051 Budapest, Arany János u. 15. III. lph III./5. · Telefon: (+36 1) 302 4443 · E-mail: glosz@glosz.hu · www.glosz.hu