Menüpontok
Híreink
2015-10-26

Kutatás-fejlesztés, K+F minősítés a Pauker nyomdánál

Több fajta k+f tevékenység - alapkutatás, alkalmazott kutatás, kisérleti fejlesztés - létezik a jog szerint, és mindegyik tevékenységet támogatja az állam kedvező forrásokkal, pályázatokkal, adókedvezményekkel, viszont a tevékenység besorolása nem végezhető el a "hazai pályán".

 

k+f tanúsított kísérleti fejlesztés

A budapesti Pauker Holding Nyomdaipari és Kereskedelmi Kft. csapatának  a nyomdaipari technológia területén volt egy ötlete egy kidolgozott hipotézise a nyomdai nyomtatás műszaki-gazdasági paramétereinek javítására, pontosabban a meglévő íves ofszet nyomtatási technológia továbbfejlesztésére, a technológiához szükséges izopropil-alkohol (IPA) felhasználás csökkentésére. A projekt előkészítő vizsgálatai azt mutatták, hogy nincs a piacon egy általánosan alkalmazható és részleteiben kiforrott technológia az izopropil-alkohol felhasználás csökkentésére vagy kiváltására az ofszet nyomtatásban, továbbá az optimálistól eltérő hőmérsékleten való nyomtatás területén sem talált a projekt team felhasználható kutatási eredményt.

Projektgenerálás
A projekt munkatársai és a Glósz és Tsa. Kft. közreműködő szakértői ezután definiálták az innováció projektet, meghatározták a legfontosabb paramétereket, a k+f projekt szakaszait, mérföldköveit és meghatározták a projekt célját és várható eredményeit.
A projekt céljaként az alábbit jelölték meg: A meglévő 8% IPA tartalmú nedvesítő folyadék izopropil-alkohol tartalmának 3% alá szorítása, egy olyan csökkentett izopropil-alkohol tartalmú íves ofszet technológia kifejlesztése, amely magasabb géptermi hőmérsékleteken is alkalmazható.

» Innováció projekt előkészítése

K+F minősítés megszerzése
A komoly előkészítést és számos üzemi kisérletsorozatot tartalmazó kisérleti fejlesztés becsült/számított költsége meghaladta a 30 millió forintot ezért nagyon fontossá vált, hogy a kísérleti fejlesztés költségeit optimalizáljuk és minden lehetőséget igénybe vegyünk a költségek csökkentésére. A költség optimalizálás a K+F területén a K+F minősítés megszerzésével kezdődik, hiszen ez a hivatalos minősítés a további pénzügyi források elérésének a záloga és az adókedvezmények igénybevételének a feltétele.

» Kutatás fejlesztés minősítés

A K+F minősítés kérelmet viszonylag gyorsan elbírálta a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala, a megfelelően és aprólékosan előkészített kérelem szeptember 15.-ei benyújtását követően másfél hónapot követően megjött a pozitív határozat: a projektet a hivatal K+F, kutatás-fejlesztési tevékenységnek minősítette. Az SZTNH állásfoglalása szerint a projektben összefoglalt feladatok kísérleti fejlesztésnek minősülnek, pontosabban: 100% kísérleti fejlesztést tartalmaz a definiált projekt.

Gratulálunk!

kísérleti fejlesztés

K+F minősítés

Kapcsolódó szolgáltatásaink
Innovációs stratégia kialakítása
Kutatás-fejlesztési és innovációs stratégiai tervezés
A cég adottságainak és lehetőségeinek megfelelő fejlesztési koncepció és stratégia kialakítása. A pontos stratégia segít a cég adottságainak és lehetőségeinek megfelelő fejlesztési koncepció kialakításában, elkészül a stratégiai döntéshozatalt támogató dokumentum.
Innovációs projektgenerálás
Kutatás-fejlesztési vagy innovációs projekt létrehozása
Az innovációs, K+F projektek üzleti célú megvalósítának előkészítése. Az innovációs projektgenerálás szolgáltatásban az innovációs projekt üzleti célú hasznosításának előkészítése valósul meg, elkészül a kiválasztott elképzelések részletes projektterve.
K+F tanúsítvány
K+F, Kutatás-fejlesztési minősítés megszerzése
A hivatalos kutatás-fejlesztési minősítés vagy szakértői vélemény megszerzése. Ez a szolgáltatásunk segíti a vállalkozásokat a jogszabályi feltételek fennállását igazoló kutatás-fejlesztési minősítés(K+F minősítés) megszerzésében, ezért a kutatás-fejlesztéshez kapcsolódó adókedvezmények kockázatmentes igénybevételének fontos eszköze.
Segíthetünk?
Kérdése van?
Visszahívjuk
Adja meg telefonszámát és kollégánk hamarosan visszahívja Önt!
Rendezvény ajánló

Innovációval, innováció menedzsmenttel, kutatás-fejlesztéssel, innováció és k+f finanszírozással, pályázatokkal kapcsolatos rendezvények, konferenciák:

December 3., Budapest
K+F, Innováció
a 21. századi Európában

Az innováció, innováció menedzsment, és a K+F+I források
» a konferencia programja

December 10., Budapest
Pénz, de honnan? 
Fókuszban az EU pályázatok.
Innováció, innováció menedzsment, K+F+I pályázatok konferencia.
» a konferencia programja

Aktuális pályázatok

GINOP 1.2.1-15, Mikro-, kis- és középvállalkozások kapacitás bővítő beruházásainak támogatása 5 - 50 millió Ft közötti vissza nem térítendő támogatással!

Letöltés »

GINOP 1.2.2-15, Mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése 50 – 500 millió Ft közötti támogatással!

Letöltés »

GINOP 2.1.1-15, Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása 50 és 1000 millió Ft közötti vissza nem térítendő támogatással!

Letöltés »

GINOP 2.1.7-15, Vállalatok prototípus, termék-fejlesztésének támogatása 10 és 130 millió Ft közötti vissza nem térítendő támogatással!

Letöltés »

VEKOP 2.1.7-15, Vállalatok prototípus, termék-fejlesztésének támogatása 10 és 130 millió Ft közötti vissza nem térítendő támogatással!

Letöltés »
Rólunk mondták

„Többször pályáztunk és többször nyertünk. Ebben jelentős szerepe volt a Glósz és Társának, aki biztos kézzel vezetett keresztül bennünket a buktatókon. Sok éve működünk már együtt, ezért jól ismerjük és hasznosítjuk egymás lehetőségeit és adottságait!”

Pavlova Olga ügyvezető,
Detki Keksz Kft.

„Kis és nagy fejlesztések megvalósításában is működtünk már együtt. Mindig jelentős terhet vettek le a vállunkról. Ennek során tapasztaltuk, hogy milyen könnyebbséget jelent egy szakértő pénzügyi projektmenedzsment! ”

Ertl Ferenc ügyvezető,
ER-FA 2000 Kft.

Glósz és Társa Kft. · 1051 Budapest, Arany János u. 15. III. lph III./5. · Telefon: (+36 1) 302 4443 · E-mail: glosz@glosz.hu · www.glosz.hu