Menüpontok
Híreink
2017-03-20

Hamarosan megrendezésre kerül egy JVSZ konferencia a K+F és adóhatásai témában

A 2017 Április 11-én megrendezésre kerülő esemény várhatóan nagy érdeklődésre számíthat a kutatás-fejlesztés és a vonatkozó adórendszer kérdéskörében, mert a meghirdetett témában a szakma jeles képviselői tájékoztatják a résztvevőket a területet érintő legfontosabb információkról.

 

A konferencián a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala, a Nemzetgazdasági Minisztérium, valamint a Glósz és Társa Kft. szakértői tartanak előadást a vállalati kutatás-fejlesztési projekteket és az ehhez kapcsolódó adórendszert érintő témákban.

Ügyfeleink részére kedvezményes a regisztráció!

http://glosz.hu/kfi-projektek-es-az-adorendszer-gyakorlata

JVSZ konferencia

K+F és adóhatásai

Kapcsolódó szolgáltatásaink
Szellemi alkotás értéke
Szellemi alkotás vagyonértékelése
A kutatás-fejlesztési eredménytermék piaci értékének meghatározása Az innováció, a kutatás-fejlesztés eredménye, mint szellemi alkotás piaci értékkel bír, vagyonelemként történő nyilvántartásához szükséges, hogy ismert legyen a valós értéke.
K+F tanúsítvány
K+F, Kutatás-fejlesztési minősítés megszerzése
A hivatalos kutatás-fejlesztési minősítés vagy szakértői vélemény megszerzése. Ez a szolgáltatásunk segíti a vállalkozásokat a jogszabályi feltételek fennállását igazoló kutatás-fejlesztési minősítés(K+F minősítés) megszerzésében, ezért a kutatás-fejlesztéshez kapcsolódó adókedvezmények kockázatmentes igénybevételének fontos eszköze.
Iparjogvédelmi szerződések
Iparjogvédelmi szerződések és oltalmi formák kialakítása
A hasznosításhoz szükséges és megfelelő jogi feltételek kialakítása. Segítünk a hasznosítás és a megfelelő jogi feltételek kialakításában. A megfelelő jogi szakértelemmel elkészült dokumentumok bíztosítják, hogy a cég hasznára hasznosul a szellemi tulajdon.
Segíthetünk?
Kérdése van?
Visszahívjuk
Adja meg telefonszámát és kollégánk hamarosan visszahívja Önt!
KFI projektek sajátosságai

Innovációs projektek menedzsment sajátosságai a hazai KKV-k esetében

Töltse le a 20. Projektmenedzsment Fórumra készült prezentációnkat, amely rávilágít a hazai KKV-k esetében felmerülő olyan jellegű problémákra, mint az üzleti hasznosulás kérdése, vagy a projekt megvalósítása közben felmerülő kockázatok. Az előadás anyagából azt is kiderül, hogy milyen hatékony megoldások léteznek a problémák kezelésére, és hogy érdemes szakszerűen felépíteni egy innovációs projektet.

Letöltés

Innováció menedzsment oktatás

Az alábbi esettanulmány egy jelentős innovációs, K+F+I tevékenységet is folytató vállalkozás innovációs menedzsment tudása fejlesztésének esetét mutatja be.

ESET LEÍRÁSA: A makói ASS Bt., az azonos nevű német bútoripari vállalat magyarországi leányvállalataként, jelentős innovációs, fejlesztési tevékenységet folytat, főként a fa-, a műanyag és a fémipari technológiákat is igényelő bútorok és többcélú prezentációs táblák gyártása terén. A társaság saját kutatás-fejlesztési szervezeti egységet állított fel, ezért határozott igényként merült fel a területen dolgozók innovációs menedzsment tudásának fejlesztése.

FELADATUNK: A vállalat munkavállalóinak oktatása, korszerű innovációs menedzsment ismeretek célirányos átadása.

EREDMÉNY: Társaságunk saját fejlesztésű oktatási programjára alapozva, 2 napos elméleti oktatás keretében átadta az innovációs projektek célirányos szervezéséhez és lebonyolításához szükséges ismereteket a kutatás-fejlesztéssel foglalkozó munkavállalók részére. Ezt követően 3 folyamatban lévő fejlesztési projekt célirányos felállításához, és K+F tanúsításához nyújtott tanácsadás keretében, az elméleti ismeretek gyakorlatban történő átvitelét is segítettük.

k+f minősítés

Az alábbi esettanulmány egy fejlesztési projekt k+f tanúsítását mutatja be.

ESET LEÍRÁSA: Mezőgazdasági termeltetéssel, termények és technológiai berendezések értékesítésével foglalkozó partnerünk üzleti tevékenységét az intenzív haltermelés területére is ki kívánta terjeszteni. Ehhez a nemzetközi piacon is újnak tekinthető, saját vízlevegőztetési berendezést kívánt kifejleszteni. A berendezés alapötletét képező eljárás már egy svéd találmányban rendelkezésre állt, azonban a találmány szerinti eljárás haltermelési technológiákban történő alkalmazására, a célra megfelelő berendezés hiányában eddig nem került sor. Partnerünk a berendezés kifejlesztését saját maga kívánta végrehajtani, amelyre kutatás-fejlesztési projektet állított fel. Partnerünk vissza nem térítendő támogatást szeretett volna bevonni a kutatás-fejlesztés megvalósításába, és igénybe szeretette volna venni a kutatás-fejlesztési tevékenységhez kapcsolódó adókedvezményeket is.

FELADATUNK: Feladatunk a tervezett projekt kutatás-fejlesztési minősítésének lebonyolítása volt.

EREDMÉNY: Társaságunk áttekintette a kutatás-fejlesztési projekt tervezett megvalósításával kapcsolatban rendelkezésre álló dokumentumokat. Mivel ezek nem voltak megfelelőek, ezért társaságunk újra elkészítette a kutatás-fejlesztési projekt terveit, és az erre vonatkozó dokumentációt. A tervezés újbóli elvégzése során egyszerűsíteni tudtuk a munkatervet, ami a tervezett költségvetés 9 %-kal történő csökkentését is lehetővé tette. Az új dokumentáció felhasználásával elkészítettük a kutatás-fejlesztési minősítéshez szükséges kérelmet, és lebonyolítottuk a minősítési eljárást. A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala 100 %-ban saját tevékenységi körben végrehajtott kutatás-fejlesztésnek, azon belül kísérleti fejlesztésnek minősítette a projektet. Társaságunk partnere ezért részt tudott venni az elérhető kutatás-fejlesztési pályázaton, és az adókedvezményeket is kockázatmentesen igénybe tudta venni a projekt sikeres megvalósítása után.

Glósz és Társa Kft. · 1051 Budapest, Arany János u. 15. III. lph III./5. · Telefon: (+36 1) 302 4443 · E-mail: glosz@glosz.hu · www.glosz.hu