Menüpontok
Híreink
2017-03-20

Hamarosan megrendezésre kerül egy JVSZ konferencia a K+F és adóhatásai témában

A 2017 Április 11-én megrendezésre kerülő esemény várhatóan nagy érdeklődésre számíthat a kutatás-fejlesztés és a vonatkozó adórendszer kérdéskörében, mert a meghirdetett témában a szakma jeles képviselői tájékoztatják a résztvevőket a területet érintő legfontosabb információkról.

 

A konferencián a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala, a Nemzetgazdasági Minisztérium, valamint a Glósz és Társa Kft. szakértői tartanak előadást a vállalati kutatás-fejlesztési projekteket és az ehhez kapcsolódó adórendszert érintő témákban.

Ügyfeleink részére kedvezményes a regisztráció!

http://glosz.hu/kfi-projektek-es-az-adorendszer-gyakorlata

JVSZ konferencia

K+F és adóhatásai

Kapcsolódó szolgáltatásaink
Adókedvezmény igénybevétele
Adókedvezmények érvényesítése - K+F, innováció
Az adókedvezmények igénybevételéhez szükséges feltételek ellenőrzése. Ezen szolgáltatás során ellenőrizzük az adókedvezmények igénybevételéhez szükséges feltételeket, segítünk a jogszerű adókedvezmény igénybevételében.
K+F tanúsítvány
K+F minősítés megszerzése
A hivatalos kutatás-fejlesztési minősítés vagy szakértői vélemény megszerzése. Ez a szolgáltatásunk segíti a vállalkozásokat a jogszabályi feltételek fennállását igazoló kutatás-fejlesztési minősítés(K+F minősítés) megszerzésében, ezért a kutatás-fejlesztéshez kapcsolódó adókedvezmények kockázatmentes igénybevételének fontos eszköze.
Megtérülés elemzés
Megtérülés elemzése
Az innovációs projekt gazdasági racionalitásának ellenőrzése. Ez a szolgáltatás segít, hogy az innovációs projektek folytatólagosan megőrizzék gazdasági racionalitásukat: megtérülési számítások, elemzések, javaslatokat készülnek.
Segíthetünk?
Kérdése van?
Visszahívjuk
Adja meg telefonszámát és kollégánk hamarosan visszahívja Önt!
Kövessen minket a Facebookon!
KFI projektek sajátosságai

Innovációs projektek menedzsment sajátosságai a hazai KKV-k esetében

Töltse le a 20. Projektmenedzsment Fórumra készült prezentációnkat, amely rávilágít a hazai KKV-k esetében felmerülő olyan jellegű problémákra, mint az üzleti hasznosulás kérdése, vagy a projekt megvalósítása közben felmerülő kockázatok. Az előadás anyagából azt is kiderül, hogy milyen hatékony megoldások léteznek a problémák kezelésére, és hogy érdemes szakszerűen felépíteni egy innovációs projektet.

Letöltés

Innováció menedzsment oktatás

Az alábbi esettanulmány egy jelentős innovációs, K+F+I tevékenységet is folytató vállalkozás innovációs menedzsment tudása fejlesztésének esetét mutatja be.

ESET LEÍRÁSA: A makói ASS Bt., az azonos nevű német bútoripari vállalat magyarországi leányvállalataként, jelentős innovációs, fejlesztési tevékenységet folytat, főként a fa-, a műanyag és a fémipari technológiákat is igényelő bútorok és többcélú prezentációs táblák gyártása terén. A társaság saját kutatás-fejlesztési szervezeti egységet állított fel, ezért határozott igényként merült fel a területen dolgozók innovációs menedzsment tudásának fejlesztése.

FELADATUNK: A vállalat munkavállalóinak oktatása, korszerű innovációs menedzsment ismeretek célirányos átadása.

EREDMÉNY: Társaságunk saját fejlesztésű oktatási programjára alapozva, 2 napos elméleti oktatás keretében átadta az innovációs projektek célirányos szervezéséhez és lebonyolításához szükséges ismereteket a kutatás-fejlesztéssel foglalkozó munkavállalók részére. Ezt követően 3 folyamatban lévő fejlesztési projekt célirányos felállításához, és K+F tanúsításához nyújtott tanácsadás keretében, az elméleti ismeretek gyakorlatban történő átvitelét is segítettük.

K+F minősítés

Az alábbi esettanulmány egy fejlesztési projekt k+f tanúsítását mutatja be.

ESET LEÍRÁSA: A mezőgazdasági termékek nagykereskedelmével foglalkozó Agro Marketing ’95 Kft. kínálat bővítés céljából az intenzív haltermelés technológia fejlesztés keretében saját fejlesztésű vízlevegőztetési  technológia kifejlesztését határozta el. Az új eljárás alapötletei már íróasztalon feküdtek, a kutatás-fejlesztés elindítása előtt azonban a projektet kutatás-fejlesztési tevékenységnek(K+F tanúsítás) kellett minősíteni.

FELADATUNK: A megkeresést követően össze állítottuk a k+f stratégiát és kutatás-fejlesztés projektet, majd beadtuk a kérelmet a hivatalos k+f minősítés megszerzésére.

EREDMÉNY: A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala a minősítési kérelemben megjelölt projektet a tudományos kutatásról, fejlesztésről és innovációról szóló 2014. évi LXXVI. törvényben foglaltak alapján kutatás-fejlesztési tevékenységnek minősítette. Megnyílt az út a k+f pályázatokhoz és az adókedvezmények igénybe vételére.

Glósz és Társa Kft. · 1051 Budapest, Arany János u. 15. III. lph III./5. · Telefon: (+36 1) 302 4443 · E-mail: glosz@glosz.hu · www.glosz.hu