Menüpontok


Innovációs kontrolling 2

Az innovációs projektek számszerű értékelése

Az innovációs projektekkel szemben is elvárás, hogy eredményességük lehetőség szerint számszerűen is értékelhető legyen, ezért célszerű megismerni az innovációs projektek számszerű értékelésének legfontosabb szempontjait és módszereit. Ebben a modulban először átismételjük a projektötletek innovációs stratégiában is megjelenített kvalitatív és kvantitatív jellemzőit, és bemutatjuk, hogy ezek felhasználásával hogyan állíthatók fel az innovációs projekt eredményességének meghatározásához szükséges mérőszámok.

Ezt követően először átismételjük az innovációs projektek megvalósítása során felmerülő kiadások, majd pedig megtanuljuk az innovációs eredmények hasznosítása során keletkező bevételek számviteli nyilvántartási eszközeit, miközben kitérünk az innovációs eredmények bevételt eredményező hasznosítási lehetőségeire. Megmutatunk több módszert az eredményesség meghatározására és mérésére, a kapott eredmények stratégiai tervekkel való összehasonlítására.

Áttekintjük a sikeresen megvalósított innovációk mérlegbe történő megjelenítésének lehetőségeit, ezek cégértékre gyakorolt lehetséges hatásait, valamint mérlegmenedzsmentben lehetséges felhasználásait. A modul elvégzése után tudni fogja, hogy hogyan lehet az innovációs projektek eredményességét számszerűen is meghatározni, mérni és elemezni, hogy hogyan lehet az ehhez szükséges adatokat és információkat összegyűjteni, és hogy hogyan lehet egy kedvező innovációs eredményt a cégérték és a mérlegszerkezet javítására felhasználni.


A 15. számú modul a következő oktatásokban szerepel:

  • Teljes képzés: Innováció Menedzsment vezető szakértő
  • Rövid idejű képzés jogi szakértőknek: Innováció Menedzsment ipar-, és szerzői jogvédelem szakértő
  • Rövid idejű képzés pénzügyi szakértőknek: Innováció Menedzsment pénzügyi-számviteli szakértő
Érdeklődöm a téma és a szolgáltatás iránt
Innováció Menedzsment Akadémia
Segíthetünk?
Kérdése van?
Visszahívjuk
Adja meg telefonszámát és kollégánk hamarosan visszahívja Önt!
Friss innovációs híreink
A szellemi vagyon értéke, objektív értékelése
A saját fejlesztésű szellemi alkotások (új termékek, új technológiák és eljárások, új szoftverek) vállalati vagyon részeként való megjelenítése ma már létfontosságú a vállalkozások egyre szélesebb körének. Ennek feltétele, hogy az érintett szellemi alkotások piaci értéke vagyonértékelés keretében meghatározásra kerüljön. Megfelelő hazai gyakorlatban hiányban azonban sajnos elég kevés tájékozódási lehetősége van azoknak a vállalkozásoknak, amelyek élni szeretnének ezzel a lehetőséggel.
Szoftverfejlesztés és adókedvezmények
Szoftverfejlesztéssel foglalkozó vállalkozások számára jelenthet komoly segítséget, hogy a szoftverfejlesztést részben vagy egészben kutatás-fejlesztés tevékenységként végezve akár a teljes fejlesztési költség 10-12 százalékának megfelelő adókedvezmény is elérhető, amit a társasági (TAO) és a helyi iparűzési adó (HIPA) rendszerében lehet érvényesíteni.
Szoftverfejlesztés és kutatás-fejlesztés
Egyre gyakrabban merül fel a szoftverfejlesztéssel foglalkozó informatikai vállalkozások részéről az igény, hogy fejlesztéseikhez igénybe vegyék a kutatás-fejlesztési tevékenységhez kapcsolódó adókedvezményeket és támogatási lehetőségeket. Ennek feltétele, hogy az általuk tervezett szoftverfejlesztést kutatás-fejlesztésként tudják megfogalmazni és végrehajtani.

Glósz és Társa Kft. · 1051 Budapest, Arany János u. 15. III. lph III./5. · Telefon: (+36 1) 302 4443 · E-mail: glosz@glosz.hu · www.glosz.hu