Menüpontok


Innovációs kontrolling 2

Az innovációs projektek számszerű értékelése

Az innovációs projektekkel szemben is elvárás, hogy eredményességük lehetőség szerint számszerűen is értékelhető legyen, ezért célszerű megismerni az innovációs projektek számszerű értékelésének legfontosabb szempontjait és módszereit. Ebben a modulban először átismételjük a projektötletek innovációs stratégiában is megjelenített kvalitatív és kvantitatív jellemzőit, és bemutatjuk, hogy ezek felhasználásával hogyan állíthatók fel az innovációs projekt eredményességének meghatározásához szükséges mérőszámok.

Ezt követően először átismételjük az innovációs projektek megvalósítása során felmerülő kiadások, majd pedig megtanuljuk az innovációs eredmények hasznosítása során keletkező bevételek számviteli nyilvántartási eszközeit, miközben kitérünk az innovációs eredmények bevételt eredményező hasznosítási lehetőségeire. Megmutatunk több módszert az eredményesség meghatározására és mérésére, a kapott eredmények stratégiai tervekkel való összehasonlítására.

Áttekintjük a sikeresen megvalósított innovációk mérlegbe történő megjelenítésének lehetőségeit, ezek cégértékre gyakorolt lehetséges hatásait, valamint mérlegmenedzsmentben lehetséges felhasználásait. A modul elvégzése után tudni fogja, hogy hogyan lehet az innovációs projektek eredményességét számszerűen is meghatározni, mérni és elemezni, hogy hogyan lehet az ehhez szükséges adatokat és információkat összegyűjteni, és hogy hogyan lehet egy kedvező innovációs eredményt a cégérték és a mérlegszerkezet javítására felhasználni.


A 15. számú modul a következő oktatásokban szerepel:

  • Teljes képzés: Innováció Menedzsment vezető szakértő
  • Rövid idejű képzés jogi szakértőknek: Innováció Menedzsment ipar-, és szerzői jogvédelem szakértő
  • Rövid idejű képzés pénzügyi szakértőknek: Innováció Menedzsment pénzügyi-számviteli szakértő
Érdeklődöm a téma és a szolgáltatás iránt!
Innováció Menedzsment Akadémia
Segíthetünk?
Kérdése van?
Visszahívjuk
Adja meg telefonszámát és kollégánk hamarosan visszahívja Önt!
Friss innovációs híreink
Sajtó megjelenéseink - 2018.12.-2019.02.
Kutatás-fejlesztés, innováció, innovációmenedzsment témakörben számos sajtó megjelenéssel büszkélkedhetünk a terület iránt érdeklődő TV-k, újságok, online magazinok területéről. Az alábbiakban a legfrisebb sajtómegjelenéseinket soroltuk fel, a kivonatban található linkre kattintva tudja a teljes cikket elolvasni.
Szoftverfejlesztés és adókedvezmények
Szoftverfejlesztéssel foglalkozó vállalkozások számára jelenthet komoly segítséget, hogy a szoftverfejlesztést részben vagy egészben kutatás-fejlesztés tevékenységként végezve akár a teljes fejlesztési költség 10-12 százalékának megfelelő adókedvezmény is elérhető, amit a társasági (TAO) és a helyi iparűzési adó (HIPA) rendszerében lehet érvényesíteni.
Innováció vagy kutatás-fejlesztés?
Az innováció és a kutatás-fejlesztés viszonylag gyakran használt fogalmak, naponta találkozunk velük, mégsem egyszerű eligazodni közöttük, ha adott környezetben próbáljuk alkalmazni őket. Az innováció illetve a kutatás fejlesztés némileg mást jelent egy egyetemi kutató számára és a gazdaság szereplői számára, ahol alapvetően elsődleges cél a versenyképesség és az eredményesség.

Glósz és Társa Kft. · 1051 Budapest, Arany János u. 15. III. lph III./5. · Telefon: (+36 1) 302 4443 · E-mail: glosz@glosz.hu · www.glosz.hu