Menüpontok


Innovációs kontrolling 1

A KFI projekt és a stratégiai terv kapcsolódása

A kutatás-fejlesztési és innovációs projektek eredményes megvalósítását alapvetően befolyásolja az az innovációs stratégia, melynek részeként lebonyolításra kerülnek, ezért célszerű megismerni az innovációs projektek és innovációs stratégiák összefüggéseit és kapcsolódását. Ebben a modulban megmutatjuk, hogy az innovációs stratégiák hogyan kapcsolódnak a vállalati tervezési folyamathoz.

Bemutatjuk az innovációs stratégiák részeit, és leggyakoribb tervezési módszereit, különös tekintettel a kvalitatív és kvantitatív célkitűzések meghatározására, valamint az ezek elérését biztosító erőforrás- és intézkedési tervek kialakítására. Megmutatjuk, hogy hogyan épülnek fel az innovációs stratégiák az innovációs projektek alapját képező innovációs projektötletekből. Támpontot adunk az innovációs projektötletek azonosításához, tervezési és ellenőrzési szempontból fontos kvalitatív és kvantitatív jellemzőik meghatározásához.

Megmutatjuk, hogy az innovációs projektötleteket hogyan célszerű értékelni, rangsorolni, és megvalósításra javasolni az innovációs stratégia szempontjából. A modul elvégzése után azonosítani tudja, és le tudja írni az innovációs projektek alapját képező projektötleteket, és az arra alkalmas innovációs projektötletekből minősíthető és értékelhető jellemzőkkel rendelkező innovációs stratégiát tud felépíteni. 


A 2. számú modul a következő oktatásokban szerepel:

  • Teljes képzés: Innováció Menedzsment vezető szakértő
  • Rövid idejű képzés jogi szakértőknek: Innováció Menedzsment ipar-, és szerzői jogvédelem szakértő
  • Rövid idejű képzés pénzügyi szakértőknek: Innováció Menedzsment pénzügyi-számviteli szakértő
  • Rövid idejű képzés projektmenedzsereknek: Innovációs Projektmenedzser
  • Gyorsított képzés pénzügyi szakértőknek: Innováció Menedzsment kontrolling szakértő
  • Gyorsított képzés adószakértőknek: Innováció Menedzsment adózási szakértő
  • Innováció Menedzsment vezetőképzés: Gyorsított képzés vezetőknek
Érdeklődöm a téma és a szolgáltatás iránt
Innováció Menedzsment Akadémia
Segíthetünk?
Kérdése van?
Visszahívjuk
Adja meg telefonszámát és kollégánk hamarosan visszahívja Önt!
Friss innovációs híreink
A szellemi vagyon értéke, objektív értékelése
A saját fejlesztésű szellemi alkotások (új termékek, új technológiák és eljárások, új szoftverek) vállalati vagyon részeként való megjelenítése ma már létfontosságú a vállalkozások egyre szélesebb körének. Ennek feltétele, hogy az érintett szellemi alkotások piaci értéke vagyonértékelés keretében meghatározásra kerüljön. Megfelelő hazai gyakorlatban hiányban azonban sajnos elég kevés tájékozódási lehetősége van azoknak a vállalkozásoknak, amelyek élni szeretnének ezzel a lehetőséggel.
Szoftverfejlesztés és adókedvezmények
Szoftverfejlesztéssel foglalkozó vállalkozások számára jelenthet komoly segítséget, hogy a szoftverfejlesztést részben vagy egészben kutatás-fejlesztés tevékenységként végezve akár a teljes fejlesztési költség 10-12 százalékának megfelelő adókedvezmény is elérhető, amit a társasági (TAO) és a helyi iparűzési adó (HIPA) rendszerében lehet érvényesíteni.
Szoftverfejlesztés és kutatás-fejlesztés
Egyre gyakrabban merül fel a szoftverfejlesztéssel foglalkozó informatikai vállalkozások részéről az igény, hogy fejlesztéseikhez igénybe vegyék a kutatás-fejlesztési tevékenységhez kapcsolódó adókedvezményeket és támogatási lehetőségeket. Ennek feltétele, hogy az általuk tervezett szoftverfejlesztést kutatás-fejlesztésként tudják megfogalmazni és végrehajtani.

Glósz és Társa Kft. · 1051 Budapest, Arany János u. 15. III. lph III./5. · Telefon: (+36 1) 302 4443 · E-mail: glosz@glosz.hu · www.glosz.hu