Menüpontok


Innovációs kontrolling 1

A KFI projekt és a stratégiai terv kapcsolódása

A kutatás-fejlesztési és innovációs projektek eredményes megvalósítását alapvetően befolyásolja az az innovációs stratégia, melynek részeként lebonyolításra kerülnek, ezért célszerű megismerni az innovációs projektek és innovációs stratégiák összefüggéseit és kapcsolódását. Ebben a modulban megmutatjuk, hogy az innovációs stratégiák hogyan kapcsolódnak a vállalati tervezési folyamathoz.

Bemutatjuk az innovációs stratégiák részeit, és leggyakoribb tervezési módszereit, különös tekintettel a kvalitatív és kvantitatív célkitűzések meghatározására, valamint az ezek elérését biztosító erőforrás- és intézkedési tervek kialakítására. Megmutatjuk, hogy hogyan épülnek fel az innovációs stratégiák az innovációs projektek alapját képező innovációs projektötletekből. Támpontot adunk az innovációs projektötletek azonosításához, tervezési és ellenőrzési szempontból fontos kvalitatív és kvantitatív jellemzőik meghatározásához.

Megmutatjuk, hogy az innovációs projektötleteket hogyan célszerű értékelni, rangsorolni, és megvalósításra javasolni az innovációs stratégia szempontjából. A modul elvégzése után azonosítani tudja, és le tudja írni az innovációs projektek alapját képező projektötleteket, és az arra alkalmas innovációs projektötletekből minősíthető és értékelhető jellemzőkkel rendelkező innovációs stratégiát tud felépíteni. 


A 2. számú modul a következő oktatásokban szerepel:

  • Teljes képzés: Innováció Menedzsment vezető szakértő
  • Rövid idejű képzés jogi szakértőknek: Innováció Menedzsment ipar-, és szerzői jogvédelem szakértő
  • Rövid idejű képzés pénzügyi szakértőknek: Innováció Menedzsment pénzügyi-számviteli szakértő
  • Rövid idejű képzés projektmenedzsereknek: Innovációs Projektmenedzser
  • Gyorsított képzés pénzügyi szakértőknek: Innováció Menedzsment kontrolling szakértő
  • Gyorsított képzés adószakértőknek: Innováció Menedzsment adózási szakértő
  • Innováció Menedzsment vezetőképzés: Gyorsított képzés vezetőknek
Érdeklődöm a téma és a szolgáltatás iránt
Innováció Menedzsment Akadémia
*A checkbox pipálásával - az Általános Adatvédelmi Rendelet alapján - hozzájárulok, hogy az adatkezelő a most megadott személyes adataimat az Adatvédelmi Rendelet, továbbá a saját Adatkezelési tájékoztatójának feltételei és az oldal Szerződési feltételeiben leírtak szerint kezelje, és kérésemnek megfelelően információt, üzleti ajánlatot küldjön a számomra.
Segíthetünk?
Kérdése van?
Visszahívjuk
Adja meg telefonszámát és kollégánk hamarosan visszahívja Önt!
Friss innovációs híreink
Kutatás-fejlesztési adókedvezmény igénybevételének kockázat csökkentése
A hazai adótörvények már régóta lehetőséget biztosítanak a vállalkozások számára, hogy a saját tevékenységi körben végzett kutatás-fejlesztési projektjeikhez kapcsolódóan adókedvezményeket vegyenek igénybe. Ezek a kedvezmények jelenleg három adónemet is érintenek: közvetlenül a társasági és a helyi iparűzési adót, közvetetten pedig az innovációs járulékot.
A K+F GDP arányos súlya Magyarországon
A kutatás fejlesztés területén nagyon jó indikátor az egyes országok tekintetében a k+f tevékenységekre ráfordított forrás mennyisége, amit általában GDP arányosan szokás értelmezni és összehasonlítani. A leginnovatívabb országok a GDP-jük akár több mint 4%-át is kutatásfejlesztésre, innovációra költik, míg vannak országok ahol ez az arány a nem mérhető tartományban van. Magyarország bár folyamatos javulást mutat e tekintetben, de még Európában is csak sereghajtónak számít.
A szellemi vagyon értéke, objektív értékelése
A saját fejlesztésű szellemi alkotások (új termékek, új technológiák és eljárások, új szoftverek) vállalati vagyon részeként való megjelenítése ma már létfontosságú a vállalkozások egyre szélesebb körének. Ennek feltétele, hogy az érintett szellemi alkotások piaci értéke vagyonértékelés keretében meghatározásra kerüljön. Megfelelő hazai gyakorlatban hiányban azonban sajnos elég kevés tájékozódási lehetősége van azoknak a vállalkozásoknak, amelyek élni szeretnének ezzel a lehetőséggel.

Glósz és Társa Kft. · 1051 Budapest, Arany János u. 15. III. lph III./5. · Telefon: (+36 1) 302 4443 · E-mail: glosz@glosz.hu · www.glosz.hu