Menüpontok
Híreink
2016-01-06

Tasakolt teadrog csomagolásának fejlesztése, K+F minősítése

A Herbária Zrt. több mint 50 féle gyógynövény fajból, ezen belül mintegy 80 gyógynövény drogból állít elő tasakolt kiszerelésű termékeket, azonban a garantálható minőségű tea formájú hagyományos növényi gyógyszer a magyar piacon nem kapható, annak előállítására, az alapanyag kezelésére vonatkozó technológiai megoldások nem elérhetőek sem hazai sem nemzetközi szinten. A növényi gyógyszer előállításának csupán minőségi követelményei ismertek.

 

k+f minősítés a Herbáriánál

Mivel az egészséges életmódot folytató emberek körében mind hazai, mind pedig a nemzetközi piacra kiemelkedően jellemző a kiváló minőség elvárása ezért a Herbária Zrt. az innovációs projektjében célul tűzte ki a kiszámítható minőségű hagyományos növényi gyógyszergyártás feltételeinek megteremtését, az előállított termék minőségének emelését, valamint a szavatossági időn belüli megfelelő minőség megtartását. Ehhez szükséges egy GMP „D” kategóriájú üzem megvalósítása, ugyanis nemzetközi szinten a növényi gyógyszer előállítására vonatkozó megfelelő minősítés elérését a jelenlegi gyártási technológia megakadályozza, a képződő porszennyezés miatt.

Herbária Zrt. kutatás-fejlesztési projektjében elérni kívánt célkitűzéseit az alábbi pontokban foglalhatjuk össze:

  • Speciálisan gyógynövény drogok, azok tetszőleges részeinek (virág, szár, termés, gyökér stb.) időben elkülönülő tasakolására kifejlesztett gép és csomagolási technológiai know-how
  • Mely képes megtartani a növények fizikai és beltartalmi tulajdonságait, a portartalmat 5 tömegszázalék alatt tudja tartani. Minősítő követelmény a „Laboratóriumi vizsgálatok gyártásközi ellenőrzés – portartalom meghatározása” (GMP-05-17 belső szabályozás).
  • Mikrobiológiai szempontból garantálhatóan stabilan tartja a terméket csomagolás közben, így az a későbbiekben megfelel a kívánt szavatossági időnek, mely legalább 18 hónap.
  • Minimalizálja a keresztszennyezés lehetőségét és általában az idegen anyagok jelenlétét 2-5% alatt tartja.
  • A tasakolást 2-4 másodperc ciklusidővel képes végezni és rövid idő alatt átállítható egyik növényi drogról a másikra, hogy egy nap akár több növényi alapanyag jelentős volumenben (200-300 kg) történő csomagolása is megoldható legyen keresztszennyezések nélkül.
  • Képes egyedileg jelölni közvetlenül a csomagolóanyagon, hogy milyen terméket tartalmaz.
  • Lehetővé teszi, hogy a termék megfeleljen a nemzetközi gyógyszergyártási előírásoknak, a csomagolótér pedig GMP „D” besorolású lehessen.

Az innovációs fejlesztés során kialakításra kerül egy GMP „D” kategóriájú üzem ahol új pormentes és keresztszennyeződéseket minimalizáló növényi minőségű gyógyszer gyártására alkalmas új csomagolástechnika kerül kifejlesztésre a kutatás – fejlesztési és kísérleti fejlesztési eredmények alkalmazásával, valamint beszerzésre kerülnek a csomagoláshoz szükséges eszközök, berendezések (ionizátor, porelszívó, adagoló és mérőrendszer, tasakoló). Az innovációs projekt összköltsége csaknem 95 millió forint, melyhez a Herbária Zrt. több mint 50 millió forint összegű pályázati támogatást kíván igénybe venni.

A Szellemi Tulajon Nemzeti Hivatala a projektet a tudományos kutatásról, fejlesztésről és innovációról szóló 2014. évi LXXVI. törvény 36. § - ban és 38. § - ban foglaltak alapján saját tevékenységi körben végzett kutatás-fejlesztési tevékenységnek minősíti, mely 7%-ban alkalmazott kutatás és 93%-ban kísérleti fejlesztés.

K+F tanúsítás

A Glósz és Társa Kft. innováció-menedzsment szolgáltatás igénybevételének köszönhetően a projekt elnyerte a K+F minősítést, benyújtásra került a több mint 50 millió forint összegű vissza nem térítendő támogatás megszerzésére irányuló innovációs pályázat, valamint lehetőség nyílik a K+F adókedvezmények igénybevételére is.

K+F minősítés

innováció pályázat

innovációs projekt

K+F adókedvezmény

Kapcsolódó szolgáltatásaink
Innovációs projektgenerálás
Projektgenerálás
Az innovációs projektek üzleti célú hasznosításának előkészítése. Az innovációs projektgenerálás szolgáltatásban az innovációs projekt üzleti célú hasznosításának előkészítése valósul meg, elkészül a kiválasztott elképzelések részletes projektterve.
K+F tanúsítvány
K+F minősítés megszerzése
A hivatalos kutatás-fejlesztési minősítés megszerzése. Ezen szolgáltatásunk segít a hivatalos K+F és innovációs minősítés megszerzésében, mely az esetleges kutatás-fejlesztési, vagy innovációs pályázat bírálat fontos kritériuma.
Innovációs projekt finanszírozása
Projekt finanszírozásának megteremtése
Az innováció projekt megvalósításához szükséges pénzügyi források biztosítása.  A szolgáltatás a projekt megvalósításához szükséges pénzügyi források felkutatása mellett az igénylés teljes folyamatában is segítséget nyújt, végig kíséri a megrendelőt a szerződéskötésig.
Segíthetünk?
Kérdése van?
Visszahívjuk
Adja meg telefonszámát és kollégánk hamarosan visszahívja Önt!
Kövessen minket a Facebookon!
Friss innovációs híreink
A szellemi vagyon értéke, objektív értékelése
A saját fejlesztésű szellemi alkotások (új termékek, új technológiák és eljárások, új szoftverek) vállalati vagyon részeként való megjelenítése ma már létfontosságú a vállalkozások egyre szélesebb körének. Ennek feltétele, hogy az érintett szellemi alkotások piaci értéke vagyonértékelés keretében meghatározásra kerüljön. Megfelelő hazai gyakorlatban hiányban azonban sajnos elég kevés tájékozódási lehetősége van azoknak a vállalkozásoknak, amelyek élni szeretnének ezzel a lehetőséggel.
Szoftverfejlesztés és adókedvezmények
Szoftverfejlesztéssel foglalkozó vállalkozások számára jelenthet komoly segítséget, hogy a szoftverfejlesztést részben vagy egészben kutatás-fejlesztés tevékenységként végezve akár a teljes fejlesztési költség 10-12 százalékának megfelelő adókedvezmény is elérhető, amit a társasági (TAO) és a helyi iparűzési adó (HIPA) rendszerében lehet érvényesíteni.
Szoftverfejlesztés és kutatás-fejlesztés
Egyre gyakrabban merül fel a szoftverfejlesztéssel foglalkozó informatikai vállalkozások részéről az igény, hogy fejlesztéseikhez igénybe vegyék a kutatás-fejlesztési tevékenységhez kapcsolódó adókedvezményeket és támogatási lehetőségeket. Ennek feltétele, hogy az általuk tervezett szoftverfejlesztést kutatás-fejlesztésként tudják megfogalmazni és végrehajtani.
KFI projektek sajátosságai

Innovációs projektek menedzsment sajátosságai a hazai KKV-k esetében

Töltse le a 20. Projektmenedzsment Fórumra készült prezentációnkat, amely rávilágít a hazai KKV-k esetében felmerülő olyan jellegű problémákra, mint az üzleti hasznosulás kérdése, vagy a projekt megvalósítása közben felmerülő kockázatok. Az előadás anyagából azt is kiderül, hogy milyen hatékony megoldások léteznek a problémák kezelésére, és hogy érdemes szakszerűen felépíteni egy innovációs projektet.

Letöltés

Glósz és Társa Kft. · 1051 Budapest, Arany János u. 15. III. lph III./5. · Telefon: (+36 1) 302 4443 · E-mail: glosz@glosz.hu · www.glosz.hu