Menüpontok
Híreink
2015-10-19

Magyar Termék Nagydíjas innováció

Idén szeptemberben kerültek kihírdetésre a 18. Magyar Termék Nagydíj Pályázat eredményei, a Magyar Termék Nagydíj tanúsító védjegy használatát elnyert pályázók és termékeik. A nyertesek között egy a Glósz és Tsa Tanácsadó Kft. által menedzselt innováció is helyet kapott, amihez ezúton is gratulálunk.

 

Termékdíjas innováció

Az idén 18. alkalommal megrendezett Magyar Termék Nagydíj pályázaton valamilyen termékkel, termékcsaláddal vagy szolgáltatással lehetett indulni, de nem képezhette pályázat tárgyát olyan technológiai eljárás, mely nem testesült meg termékben, illetve olyan szolgáltatás, mely a pályázat benyújtásakor nem került bevezetésre. A pályázatok elbírálása több fordulóban történt és a szakértői véleményeken túl számos szempontot: versenyképessség, energiatakarékosság, a szellemitulajdon-védelmi tudatosságot, fogyasztóvédelmi szempontokat is vizsgáltak a díj odaítélésekor és a kiírók Tanácsának döntése alapján a legkiemelkedőbbnek ítélt pályázatok elnyerték a Magyar Termék Nagydíj Tanúsító Védjegy használatát.

A nyertesek között nagy örömünkre megtalálható a Logo-Tex Ügyviteli Kft. „Mikrochipes azonosítási rendszer az egészségügyi textíliák mosásában" nevü figyelemre méltó fejlesztése is. A microchipes azonosítás, vagy a hatékony mosodai textilazonosítás alapvető szükséglet az ipari mosodai szolgáltatásokban, így a Logo-Tex esetében is felismerésre került már korán ez a szükséglet.

Alapos innováció menedzsment

Az innováció szükségességének felismerését követően társaságunk vállalta a projekt, az innovációs projekt teljes menedzselését - innováció menedzsment - a projektgenerálást, k+f minősítést, forrásszerzést az innováció adókedvezményeinek érvényesítését és segítettük a Magyar Termék Nagydíj pályázat pályázati dokumentáció elkészítését.

Mikrochipes azonosítás az egészségügyi textíliák mosásában

Az időközben megvalósult és a Magyar Termék Nagydíj Pályázatra beadott innováció egy az egészségügyi textiliák mosására kifejlesztett számítógéppel támogatott azonosítási rendszer. 

textiliák mosodai azonosítása

Az új fejlesztés bevezetése előtt az egészségügyi textíliák mennyiségi átadása-átvétele során minden egyes darab számolása emberi erővel történt. A számolás pontossága egy igen fontos tényező, mivel a számlázásnak, és a készletezésnek ez a kiinduló adata. A kézi számolással - az emberi tévesztési lehetőségből fakadóan - megközelítőleg 87%-os pontosságot tudtak csak elérni, ami számos ok miatt nem volt elégséges.
Az azonosítás technikai alapjául az RFID (Radio Frequency Identification) technológiát választották, amely úgy valósult meg, hogy az alkalmazott RFID technológia szerint minden azonosítandó textíliába egy chipet erősítenek varrással vagy az egészségügyben már használatos thermopatch folttal történő ráhegesztéssel. Minden ilyen chip rendelkezik egy azonosító kóddal egy 12 jegyű hexadecimális (tizenhatos számrendszerű) számmal, amely bármikor kiolvasható egy megfelelő olvasó egység használatával. Elegendő a tisztításra átvett textíliákat a folyamat elején egy leolvasó antenna előtt elvinni, és a rendszer rögzíti a megfelelő adatokat.
A leolvasási technológia mögött természetesen egy szoftver dolgozza fel a beérkezett adatokat és elvégzi az összes felmerülő informatikai feladatot: készletezés, beszerzés időzítés, számlázás, statisztikák, stb.
Az innováció megvalósítását és bevezetését követően az emberi erővel történő történő a mennyiségi átvétel max. 87%-os pontosságát sikerült közel 100 %-ra feltornázni.

Gratulálunk a Termék Nagydíjhoz!

innováció

Magyar Termék Nagydíj

Kapcsolódó szolgáltatásaink
Innovációs projektgenerálás
Kutatás-fejlesztési vagy innovációs projekt létrehozása
Az innovációs, K+F projektek üzleti célú megvalósítának előkészítése. Az innovációs projektgenerálás szolgáltatásban az innovációs projekt üzleti célú hasznosításának előkészítése valósul meg, elkészül a kiválasztott elképzelések részletes projektterve.
K+F tanúsítvány
K+F, Kutatás-fejlesztési minősítés megszerzése
A hivatalos kutatás-fejlesztési minősítés vagy szakértői vélemény megszerzése. Ez a szolgáltatásunk segíti a vállalkozásokat a jogszabályi feltételek fennállását igazoló kutatás-fejlesztési minősítés(K+F minősítés) megszerzésében, ezért a kutatás-fejlesztéshez kapcsolódó adókedvezmények kockázatmentes igénybevételének fontos eszköze.
Szellemi alkotás értéke
Szellemi alkotás vagyonértékelése
A kutatás-fejlesztési eredménytermék piaci értékének meghatározása Az innováció, a kutatás-fejlesztés eredménye, mint szellemi alkotás piaci értékkel bír, vagyonelemként történő nyilvántartásához szükséges, hogy ismert legyen a valós értéke.
Segíthetünk?
Kérdése van?
Visszahívjuk
Adja meg telefonszámát és kollégánk hamarosan visszahívja Önt!
Aktuális pályázatok

GINOP 1.2.1-15, Mikro-, kis- és középvállalkozások kapacitás bővítő beruházásainak támogatása 5 - 50 millió Ft közötti vissza nem térítendő támogatással!

Letöltés »

GINOP 1.2.2-15, Mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése 50 – 500 millió Ft közötti támogatással!

Letöltés »

GINOP 2.1.1-15, Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása 50 és 1000 millió Ft közötti vissza nem térítendő támogatással!

Letöltés »

GINOP 2.1.7-15, Vállalatok prototípus, termék-fejlesztésének támogatása 10 és 130 millió Ft közötti vissza nem térítendő támogatással!

Letöltés »

VEKOP 2.1.7-15, Vállalatok prototípus, termék-fejlesztésének támogatása 10 és 130 millió Ft közötti vissza nem térítendő támogatással!

Letöltés »
Rendezvény ajánló

Innovációval, innováció menedzsmenttel, kutatás-fejlesztéssel, innováció és k+f finanszírozással, pályázatokkal kapcsolatos rendezvények, konferenciák:

December 3., Budapest
K+F, Innováció
a 21. századi Európában

Az innováció, innováció menedzsment, és a K+F+I források
» a konferencia programja

December 10., Budapest
Pénz, de honnan? 
Fókuszban az EU pályázatok.
Innováció, innováció menedzsment, K+F+I pályázatok konferencia.
» a konferencia programja

Hírlevél feliratkozás
Kérjük adja meg az e-mail címét, hogy értesülhessen az új lehetőségekről, a legfrissebb tartalmakról!

Glósz és Társa Kft. · 1051 Budapest, Arany János u. 15. III. lph III./5. · Telefon: (+36 1) 302 4443 · E-mail: glosz@glosz.hu · www.glosz.hu