Menüpontok
Híreink
2015-07-09

GINOP pályázatok a kutatás-fejlesztés és innováció területén

A következő időszakban előreláthatólag több kutatás-fejlesztési és innovációs (K+F+I) felhívás pályázható összesen 170 Mrd Ft-os keretösszeggel. Igényelhető támogatás alapkutatáshoz, alkalmazott kutatáshoz, kísérleti fejlesztéshez, valamint vállalati innovációs tevékenységhez is.

 

pályázatok - kutatás-fejlesztés és innováció

Jelenleg olyan ideálisnak is nevezhető helyzet áll elő, hogy a teljes kutatás-fejlesztési és innovációs területet lefedik a most aktuális és elérhető pályázatok.
Az aktuális pályázati lehetőségek közül az alábbiakban ajánlunk figyelmükbe be néhányat.

GINOP-2.2.1-15 - kutatási eredmények integrálása pályázati támogatás segítségével

Az alap- és alkalmazott kutatást támogató GINOP-2.2.1-15 „K+F versenyképességi és kiválósági együttműködések” felhívás keretében a vállalkozásoknak lehetősége nyílik kutatóhelyekkel és felsőoktatási intézményekkel való együttműködésre. Célja a hazai vállalkozások, kutatóhelyek és felsőoktatási intézmények között hosszú távon fenntartható, stratégiai jelentőségű együttműködések ösztönzése, üzletileg is hasznosítható tudományos eredmények, iparjogvédelmi oltalmak létrejötte, valamint új, piacképes termékek, szolgáltatások, technológiák, illetve ezek prototípusainak kifejlesztése. A támogatások eredményeként olyan tudományos kommunikációs hálózat jön létre, ami a piaci, ipari igények szolgálatában végez kutatásokat, a meglévő eszközök felhasználásával.

GINOP-2.1.7-15 - prototípusfejlesztés pályázati forrásból

A kísérleti fejlesztés a „Prototípusfejlesztés” GINOP-2.1.7-15 számú felhívás központi eleme, mely a mikro-, kis- és középvállalkozások (agrárvállalkozások is) házon belüli prototípusfejlesztésére koncentrál. Új termék vagy szolgáltatás létrehozására lehet pályázni úgy, hogy a bér- és anyagköltség, K+F szolgáltatás, korlátozott mértékben a tárgyi- és immateriális eszköz beszerzésének költsége, valamint a kiállítási részvétel elszámolható.

GINOP-2.1.1-15 - vállaltok K+F+I tevékenységének támogatása

A vállalati innováció kerül középpontba a „Vállaltok K+F+I tevékenységének támogatása” GINOP-2.1.1-15 számú felhívás esetében. A hangsúly az új, piacképes termékek, szolgáltatások, technológiák, illetve ezek prototípusai kifejlesztésének megvalósításán van. Tehát pályázni lehet új termék vagy szolgáltatás kifejlesztésére, valamint iparszerű hasznosításához, piacra viteléhez szükséges műszaki-technikai eszközökre. A fejlesztés elszámolható költségként tartalmazhatja a bér- és anyagköltséget, a K+F szolgáltatást (akár 50%-ban), tárgyi eszköz és immateriális eszköz beszerzést, valamint a kiállítási és vásári részvételt. Nagyszerű lehetőség gazdasági társaságok, így nagyvállalatok és agrárvállalkozások számára is, akik indulhatnak egyedül vagy konzorciumban.

A támogatás mértéke és aránya mindhárom pályázat esetén a projekt kutatás-fejlesztési és műszaki tartalmától, a pályázó vállalkozás KKV törvény szerinti besorolásától, valamint a fejlesztés megvalósításának helyétől függ, ezért pontosan csak a részletek ismeretében határozható meg.

A vállalkozások számára ez utóbbi két pályázat nyújt érdemleges támogatást,
melyekről további információkat az alábbi linken talál » Vállalati kutatás-fejlesztési és innovációs pályázatok

GINOP

pályázat

kutatás-fejlesztés

innováció

Kapcsolódó szolgáltatásaink
Innovációs projektgenerálás
Kutatás-fejlesztési vagy innovációs projekt létrehozása
Az innovációs, K+F projektek üzleti célú megvalósítának előkészítése. Az innovációs projektgenerálás szolgáltatásban az innovációs projekt üzleti célú hasznosításának előkészítése valósul meg, elkészül a kiválasztott elképzelések részletes projektterve.
Innovációs projekt finanszírozása
Kutatás-fejlesztési projekt finanszírozásának megteremtése
Az innováció projekt megvalósításához szükséges pénzügyi források biztosítása.  A szolgáltatás a projekt megvalósításához szükséges pénzügyi források felkutatása mellett az igénylés teljes folyamatában is segítséget nyújt, végig kíséri a megrendelőt a szerződéskötésig.
Projektmenedzsment - innováció, K+F
Projektmenedzsment
Innovációs, K+F projektek célirányos, hatékony és szakszerű megvalósítása. A szolgáltatás tapasztalt szakemberekkel segíti a projektek célirányos, hatékony és szakszerű megvalósítását, az innovációs, K+F projekthez kapcsolódó területek támogatását.
Hírlevél feliratkozás
Kérjük adja meg az e-mail címét, hogy értesülhessen az új lehetőségekről, a legfrissebb tartalmakról!
Aktuális pályázatok

GINOP 1.2.1-15, Mikro-, kis- és középvállalkozások kapacitás bővítő beruházásainak támogatása 5 - 50 millió Ft közötti vissza nem térítendő támogatással!

Letöltés »

GINOP 1.2.2-15, Mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése 50 – 500 millió Ft közötti támogatással!

Letöltés »

GINOP 2.1.1-15, Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása 50 és 1000 millió Ft közötti vissza nem térítendő támogatással!

Letöltés »

GINOP 2.1.7-15, Vállalatok prototípus, termék-fejlesztésének támogatása 10 és 130 millió Ft közötti vissza nem térítendő támogatással!

Letöltés »

VEKOP 2.1.7-15, Vállalatok prototípus, termék-fejlesztésének támogatása 10 és 130 millió Ft közötti vissza nem térítendő támogatással!

Letöltés »

Glósz és Társa Kft. · 1051 Budapest, Arany János u. 15. III. lph III./5. · Telefon: (+36 1) 302 4443 · E-mail: glosz@glosz.hu · www.glosz.hu