Menüpontok
Híreink
2015-11-19

Biocid fertőtlenítőszer kísérleti fejlesztés

A Hungaro Chemicals Kft. egy új biocid fertőtlenítőszer termékcsalád létrehozását tűzte ki célul, amely már az új EU rendeletnek (528/2012/EU) is megfelel. Az alkalmazott kutatást és kísérleti fejlesztést is tartalmazó projektet a cég K+F minősítés keretében kutatás fejlesztési tevékenységnek minősítette az SZTNH-nál.

 

Mint tudott a hivatalos K+F minősítés több alapvető előnnyel is jár. Egyrészt a K+F pályázati források eléréséhez alapvetően szükséges ez a hivatalos tanúsítvány, másrészt a kutatás-fejlesztés tevékenységre a vállalkozások adókedvezményt - társasági adó, iparűzési adó, innovációs járulék - vehetnek igénybe, ahol a jogosultság "bizonyítéka" a K+F minősítés.

K+F a vegyiparban

A fentiek ismeretében a Hungaro Chemicals Kft. menedzsmentje felkérte a Glósz és Társa Pénzügyi, Gazdasági,és Innovációs Tanácsadó Kft.-t, hogy a projekt kutatás fejlesztési szempontú minősítését készítse elő és eszközölje ki a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalánál. A minősítési folyamat rövid időn belül sikeresen lezajlott és novemberben pecsét és aláírás került a határozatra, amelyben az adott vállalati termékfejlesztést 7% alkalmazott kutatásként és 93% kísérleti fejlesztésként kutatás fejlesztési tevékenységnek minősítette a hatóság.

A projekt alapvető célja olyan új biocid fertőtlenítőszer receptúrák és gyártástechnológiák, termékcsaládok kifejlesztése, amely még eddig nem használt hatóanyag-adalékanyag párosítások által mind az európai uniós szabályozásnak, mind pedig a vonatkozó EN szabványoknak megfelel. A cég a kutatás-fejlesztés folyamatát több munkaszakaszra bontva tervezi, a receptúra tervek elkészítésétől kiindulva, a fizikai-kémiai-mikrobiológiai vizsgálatokon keresztül a gyártás tervezésig, a prototípus összeállításáig bezárólag.

A kifejlesztésre kerülő fertőtlenítőszernek a jogi és a szabványossági megfelelősségen túl természetesen a piaci elvárásoknak is messzemenően meg kell majd felelniük, mint például gazdaságosság, szavatosság, tisztítóhatás, hatékonyság, nagyüzemi gyárthatóság, hiszen a vállalti innováció, kutatás-fejlesztés alapvető célja piacképes termék kifejlesztése, létrehozása.

K+F minősítés

kísérleti fejlesztés

alkalmazott kutatás

Kapcsolódó szolgáltatásaink
Innovációs projektgenerálás
Projektgenerálás
Az innovációs projektek üzleti célú hasznosításának előkészítése. Az innovációs projektgenerálás szolgáltatásban az innovációs projekt üzleti célú hasznosításának előkészítése valósul meg, elkészül a kiválasztott elképzelések részletes projektterve.
K+F tanúsítvány
K+F minősítés megszerzése
A hivatalos kutatás-fejlesztési minősítés vagy szakértői vélemény megszerzése. Ez a szolgáltatásunk segíti a vállalkozásokat a jogszabályi feltételek fennállását igazoló kutatás-fejlesztési minősítés(K+F minősítés) megszerzésében, ezért a kutatás-fejlesztéshez kapcsolódó adókedvezmények kockázatmentes igénybevételének fontos eszköze.
Adókedvezmény igénybevétele
Adókedvezmények érvényesítése - K+F, innováció
Az adókedvezmények igénybevételéhez szükséges feltételek ellenőrzése. Ezen szolgáltatás során ellenőrizzük az adókedvezmények igénybevételéhez szükséges feltételeket, segítünk a jogszerű adókedvezmény igénybevételében.
Hírlevél feliratkozás
Kérjük adja meg az e-mail címét, hogy értesülhessen az új lehetőségekről, a legfrissebb tartalmakról!
Kérjük, pipálja ki az alábbi mezőt!
Aktuális pályázatok

GINOP 1.2.1-15, Mikro-, kis- és középvállalkozások kapacitás bővítő beruházásainak támogatása 5 - 50 millió Ft közötti vissza nem térítendő támogatással!

Letöltés »

GINOP 1.2.2-15, Mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése 50 – 500 millió Ft közötti támogatással!

Letöltés »

GINOP 2.1.1-15, Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása 50 és 1000 millió Ft közötti vissza nem térítendő támogatással!

Letöltés »

GINOP 2.1.7-15, Vállalatok prototípus, termék-fejlesztésének támogatása 10 és 130 millió Ft közötti vissza nem térítendő támogatással!

Letöltés »

VEKOP 2.1.7-15, Vállalatok prototípus, termék-fejlesztésének támogatása 10 és 130 millió Ft közötti vissza nem térítendő támogatással!

Letöltés »
Kövessen minket a Facebookon!
Kutatás-fejlesztés ? innováció

Hogyan határozható meg a kutatás-fejlesztés egy vállalkozás esetében? Milyen támogatások, pályázatok érhetőek el vállalalti innovációs, k+f projektek megvalósításához?
Alábbi kiadványunkban összefoglaltuk.

Innováció menedzsment a gyakorlatban

Glósz és Társa Kft. · 1051 Budapest, Arany János u. 15. III. lph III./5. · Telefon: (+36 1) 302 4443 · E-mail: glosz@glosz.hu · www.glosz.hu