Menüpontok
Híreink
2015-11-19

Biocid fertőtlenítőszer kísérleti fejlesztés

A Hungaro Chemicals Kft. egy új biocid fertőtlenítőszer termékcsalád létrehozását tűzte ki célul, amely már az új EU rendeletnek (528/2012/EU) is megfelel. Az alkalmazott kutatást és kísérleti fejlesztést is tartalmazó projektet a cég K+F minősítés keretében kutatás fejlesztési tevékenységnek minősítette az SZTNH-nál.

 

Mint tudott a hivatalos K+F minősítés több alapvető előnnyel is jár. Egyrészt a K+F pályázati források eléréséhez alapvetően szükséges ez a hivatalos tanúsítvány, másrészt a kutatás-fejlesztés tevékenységre a vállalkozások adókedvezményt - társasági adó, iparűzési adó, innovációs járulék - vehetnek igénybe, ahol a jogosultság "bizonyítéka" a K+F minősítés.

K+F a vegyiparban

A fentiek ismeretében a Hungaro Chemicals Kft. menedzsmentje felkérte a Glósz és Társa Pénzügyi, Gazdasági,és Innovációs Tanácsadó Kft.-t, hogy a projekt kutatás fejlesztési szempontú minősítését készítse elő és eszközölje ki a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalánál. A minősítési folyamat rövid időn belül sikeresen lezajlott és novemberben pecsét és aláírás került a határozatra, amelyben az adott vállalati termékfejlesztést 7% alkalmazott kutatásként és 93% kísérleti fejlesztésként kutatás fejlesztési tevékenységnek minősítette a hatóság.

A projekt alapvető célja olyan új biocid fertőtlenítőszer receptúrák és gyártástechnológiák, termékcsaládok kifejlesztése, amely még eddig nem használt hatóanyag-adalékanyag párosítások által mind az európai uniós szabályozásnak, mind pedig a vonatkozó EN szabványoknak megfelel. A cég a kutatás-fejlesztés folyamatát több munkaszakaszra bontva tervezi, a receptúra tervek elkészítésétől kiindulva, a fizikai-kémiai-mikrobiológiai vizsgálatokon keresztül a gyártás tervezésig, a prototípus összeállításáig bezárólag.

A kifejlesztésre kerülő fertőtlenítőszernek a jogi és a szabványossági megfelelősségen túl természetesen a piaci elvárásoknak is messzemenően meg kell majd felelniük, mint például gazdaságosság, szavatosság, tisztítóhatás, hatékonyság, nagyüzemi gyárthatóság, hiszen a vállalti innováció, kutatás-fejlesztés alapvető célja piacképes termék kifejlesztése, létrehozása.

K+F minősítés

kísérleti fejlesztés

alkalmazott kutatás

Kapcsolódó szolgáltatásaink
Innovációs projektgenerálás
Kutatás-fejlesztési vagy innovációs projekt létrehozása
Az innovációs, K+F projektek üzleti célú megvalósítának előkészítése. Az innovációs projektgenerálás szolgáltatásban az innovációs projekt üzleti célú hasznosításának előkészítése valósul meg, elkészül a kiválasztott elképzelések részletes projektterve.
K+F tanúsítvány
K+F, Kutatás-fejlesztési minősítés megszerzése
A hivatalos kutatás-fejlesztési minősítés vagy szakértői vélemény megszerzése. Ez a szolgáltatásunk segíti a vállalkozásokat a jogszabályi feltételek fennállását igazoló kutatás-fejlesztési minősítés(K+F minősítés) megszerzésében, ezért a kutatás-fejlesztéshez kapcsolódó adókedvezmények kockázatmentes igénybevételének fontos eszköze.
Szellemi alkotás értéke
Szellemi alkotás vagyonértékelése
A kutatás-fejlesztési eredménytermék piaci értékének meghatározása Az innováció, a kutatás-fejlesztés eredménye, mint szellemi alkotás piaci értékkel bír, vagyonelemként történő nyilvántartásához szükséges, hogy ismert legyen a valós értéke.
Hírlevél feliratkozás
Kérjük adja meg az e-mail címét, hogy értesülhessen az új lehetőségekről, a legfrissebb tartalmakról!
Aktuális pályázatok

GINOP 1.2.1-15, Mikro-, kis- és középvállalkozások kapacitás bővítő beruházásainak támogatása 5 - 50 millió Ft közötti vissza nem térítendő támogatással!

Letöltés »

GINOP 1.2.2-15, Mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése 50 – 500 millió Ft közötti támogatással!

Letöltés »

GINOP 2.1.1-15, Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása 50 és 1000 millió Ft közötti vissza nem térítendő támogatással!

Letöltés »

GINOP 2.1.7-15, Vállalatok prototípus, termék-fejlesztésének támogatása 10 és 130 millió Ft közötti vissza nem térítendő támogatással!

Letöltés »

VEKOP 2.1.7-15, Vállalatok prototípus, termék-fejlesztésének támogatása 10 és 130 millió Ft közötti vissza nem térítendő támogatással!

Letöltés »
Kutatás-fejlesztés ? innováció

Hogyan határozható meg a kutatás-fejlesztés egy vállalkozás esetében? Milyen támogatások, pályázatok érhetőek el vállalalti innovációs, k+f projektek megvalósításához?
Alábbi kiadványunkban összefoglaltuk.

Innováció menedzsment a gyakorlatban

Glósz és Társa Kft. · 1051 Budapest, Arany János u. 15. III. lph III./5. · Telefon: (+36 1) 302 4443 · E-mail: glosz@glosz.hu · www.glosz.hu