Menüpontok
Híreink
2017-04-19

3 tengelyes elektromos hulladékszállító tehergépjármű fejlesztése

Az Elektromega Kft. által korábban kifejlesztett kéttengelyű elektromos hulladékszállító tehergépjármű tapasztalatai alapján megfogalmazásra kerültek azok a célkitűzések, amelyek a továbbfejlesztést lehetővé teszik az eddig elért eredményekhez képest.

 

A célkitűzés egy nagy hatótávolságú és teherbírású, háromtengelyű elektromos hulladékszállító tehergépjármű prototípusának kifejlesztése, amely a jelenlegi 180km fölötti kiterjesztett hatótávolsággal rendelkezik, valamint a járművel nagyobb tömeget lehetséges szállítani, mint a jelenlegi kéttengelyes változatokkal.

A céloknak megfelelően a következő fejlesztésekre van szükség:

A projekt általános célkitűzései:
• Energiahasznosítás hatékonyságának növelése
• A hajtásra fordítható energia arányának növelése
• Szállítható hulladék mennyiségének növelése
• Olyan vezérlés kialakítása, amely jó közelítéssel (8-10% hibával) alkalmazkodik a különböző sofőrök optimálistól eltérő vezetési technikájához

A jelen fejlesztés szempontjából fontos paraméterek a következők:
• Hatótávolsága 120 km gyűjtés közben és 180 km közúton
• Tömege 13,5 t üresen és 18,5 t hulladékkal tele, tehát a hasznos tömeg 5 t
• Akkumulátor kapacitása 95 kWh

Az Electromega Kft. által indított projektet a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala (SZTNH) a 2014 évi LXXVI. törvény 36 §-a (1) bekezdésében foglaltak alapján kutatás-fejlesztési tevékenységnek minősítette. Az SZTNH állásfoglalása szerint a gyártó által összefoglalt feladatok a 2014 évi LXXVI. törvény 38 §-a (1) bekezdésének a) pontjában foglaltak szerint a projekt kutatás-fejlesztési tevékenységeinek arányát 100% kísérleti fejlesztésnek minősítette. A gyártó a kutatás-fejlesztési tevékenységet az 1996. évi LXXXI törvény 4§ 32. pontja értelmében részben saját tevékenységi körben végzi. A projekt szakszerű lebonyolításában társaságunk nyújtott segítséget az Electromega Kft.-nek.
 

Elektromos hulladékszállító autó

Kapcsolódó szolgáltatásaink
K+F tanúsítvány
K+F minősítés megszerzése
A hivatalos kutatás-fejlesztési minősítés vagy szakértői vélemény megszerzése. Ez a szolgáltatásunk segíti a vállalkozásokat a jogszabályi feltételek fennállását igazoló kutatás-fejlesztési minősítés(K+F minősítés) megszerzésében, ezért a kutatás-fejlesztéshez kapcsolódó adókedvezmények kockázatmentes igénybevételének fontos eszköze.
Innovációs stratégia kialakítása
Innovációs stratégia kialakítása
A cég adottságainak és lehetőségeinek megfelelő fejlesztési koncepció kialakítása. A pontos stratégia segít a cég adottságainak és lehetőségeinek megfelelő fejlesztési koncepció kialakításában, elkészül a stratégiai döntéshozatalt támogató dokumentum.
Adókedvezmény igénybevétele
Adókedvezmények érvényesítése - K+F, innováció
Az adókedvezmények igénybevételéhez szükséges feltételek ellenőrzése. Ezen szolgáltatás során ellenőrizzük az adókedvezmények igénybevételéhez szükséges feltételeket, segítünk a jogszerű adókedvezmény igénybevételében.
Hírlevél feliratkozás
Kérjük adja meg az e-mail címét, hogy értesülhessen az új lehetőségekről, a legfrissebb tartalmakról!
Kérjük, pipálja ki az alábbi mezőt!
Kövessen minket a Facebookon!
Segíthetünk?
Kérdése van?
Visszahívjuk
Adja meg telefonszámát és kollégánk hamarosan visszahívja Önt!
Kérjen ajánlatot!

Adatai megadásával Ön egyszerűen és gyorsan kérhet ajánlatot!

K+F minősítés

Az alábbi esettanulmány egy fejlesztési projekt k+f tanúsítását mutatja be.

ESET LEÍRÁSA: A mezőgazdasági termékek nagykereskedelmével foglalkozó Agro Marketing ’95 Kft. kínálat bővítés céljából az intenzív haltermelés technológia fejlesztés keretében saját fejlesztésű vízlevegőztetési  technológia kifejlesztését határozta el. Az új eljárás alapötletei már íróasztalon feküdtek, a kutatás-fejlesztés elindítása előtt azonban a projektet kutatás-fejlesztési tevékenységnek(K+F tanúsítás) kellett minősíteni.

FELADATUNK: A megkeresést követően össze állítottuk a k+f stratégiát és kutatás-fejlesztés projektet, majd beadtuk a kérelmet a hivatalos k+f minősítés megszerzésére.

EREDMÉNY: A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala a minősítési kérelemben megjelölt projektet a tudományos kutatásról, fejlesztésről és innovációról szóló 2014. évi LXXVI. törvényben foglaltak alapján kutatás-fejlesztési tevékenységnek minősítette. Megnyílt az út a k+f pályázatokhoz és az adókedvezmények igénybe vételére.

K+F adókedvezmény

Az alábbi esettanulmány egy fejlesztési projekt k+f adókedvezmény igénybevételének esetét mutatja be.

ESET LEÍRÁSA: A vegyipari tevékenységet folytató Hungaro Chemicals Kft., az Észak-Alföldi Régióban, 2014-ben megvalósított egy K+F tanúsítvánnyal(K+F minősítés) kísérleti fejlesztésnek minősített beruházást. A fejlesztés teljes volumene 120 millió forint volt, amit 50 millió forint összegben technológia gépbeszerzést, 70 millió forint összegben termékszerkezetet érintő fejlesztéseket tartalmazott. A társaság a beruházást saját forrásokkal és beruházási hitellel finanszírozta, vissza nem térintendő támogatást nem kapott.

FELADATUNK: A megkeresést követően össze állítottuk a k+f stratégiát és kutatás-fejlesztés projektet, majd beadtuk a kérelmet a hivatalos k+f minősítés megszerzésére a k+f adókedvezmény igénybevételéhez.

EREDMÉNY: A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala a minősítési kérelemben megjelölt projektet a tudományos kutatásról, fejlesztésről és innovációról szóló 2014. évi LXXVI. törvényben foglaltak alapján kutatás-fejlesztési tevékenységnek minősítette. Megnyílt az út a k+f pályázatokhoz és a K+F adókedvezmények igénybe vételére.

Innováció menedzsment oktatás

Az alábbi esettanulmány egy jelentős innovációs, K+F+I tevékenységet is folytató vállalkozás innovációs menedzsment tudása fejlesztésének esetét mutatja be.

ESET LEÍRÁSA: A makói ASS Bt., az azonos nevű német bútoripari vállalat magyarországi leányvállalataként, jelentős innovációs, fejlesztési tevékenységet folytat, főként a fa-, a műanyag és a fémipari technológiákat is igényelő bútorok és többcélú prezentációs táblák gyártása terén. A társaság saját kutatás-fejlesztési szervezeti egységet állított fel, ezért határozott igényként merült fel a területen dolgozók innovációs menedzsment tudásának fejlesztése.

FELADATUNK: A vállalat munkavállalóinak oktatása, korszerű innovációs menedzsment ismeretek célirányos átadása.

EREDMÉNY: Társaságunk saját fejlesztésű oktatási programjára alapozva, 2 napos elméleti oktatás keretében átadta az innovációs projektek célirányos szervezéséhez és lebonyolításához szükséges ismereteket a kutatás-fejlesztéssel foglalkozó munkavállalók részére. Ezt követően 3 folyamatban lévő fejlesztési projekt célirányos felállításához, és K+F tanúsításához nyújtott tanácsadás keretében, az elméleti ismeretek gyakorlatban történő átvitelét is segítettük.

Innováció a gyakorlatban

A sikeres innováció gyakorlati megvalósítását célzó innováció menedzsment és az innováció menedzsment elemei alábbi információs füzetünkben részletesen megtekinthetőek.

Innováció menedzsment a gyakorlatban

Glósz és Társa Kft. · 1051 Budapest, Arany János u. 15. III. lph III./5. · Telefon: (+36 1) 302 4443 · E-mail: glosz@glosz.hu · www.glosz.hu