Menüpontok
Híreink
2017-04-06

Cerbona fehérje müzliszelet kifejlesztése

A Naponta Kft. az elmúlt években az egyedi fogyasztói csoportok speciális igényeinek kiszolgálását biztosító termékfejlesztéseket helyezte előtérbe a müzliszeletek fejlesztése során. Jelenlegi müzliszelet kínálatában ugyanakkor nincsenek olyan termékek, amelyek kifejezetten a sporttevékenységet folytatók egyedi igényeit szolgálnák ki, pedig a piacon határozott igény lenne a müzliszelet termékkategóriában is, ilyen speciális termékek iránt. A társaság ennek megfelelően olyan sport termékcsaláddal kívánja bővíteni müzliszelet termékkínálatát, melynek tápanyag-összetétele kielégíti a sportolás előtti-, közbeni és a sportolás utáni igényeket. Ennek a termékcsaládnak a második tagja a sportolás utáni fogyasztásra ajánlott magas fehérjetartamú tagjának kifejlesztése. 

 

A magyar piacon viszonylag nagy számban, változatos kiviteli formában és ízesítéssel találhatók müzliszeletek (leggyakoribb márkák: Cerbona, Cornexi, Nestle, Corny), de kifejezetten fehérje müzliszelet nincs a piacon. A jelenlegi piaci kínálat az ún. fehérjeszeletekre, a kifejezetten sporttevékenységet folytatók sportolás utáni tápanyagellátására specializálódott. A magyar piacon viszonylag széles kínálat található az ún. klasszikus fehérjeszeletekből (leggyakoribb márkák: Weider, Nutrend, BioTech USA, QNT, Olimp). A gyártó célja egy fehérjében gazdag élelmiszernek minősülő, de a fogyasztói igényeknek a jelenlegi piaci kínálatnál jobban megfelelő, egészségesebb terméket hozzon létre, ugyanerre a célra. Ezt a célt úgy kívánja elérni, hogy a müzliszelet adott célra előnyös tulajdonságait, a fehérjeszeletek célirányos tápanyag-összetételével kívánja kombinálni: A kifejlesztésre kerülő termékkel szembeni elvárás, hogy fehérjében gazdag legyen, azaz energiaértéke jelentős részét fehérje biztosítsa. Másrészt könnyen és gyorsan emészthetőnek kell lennie, hogy felszívódása rövid idő alatt, hatékonyan meg tudjon valósulni, mivel ez szükséges az izomépítéshez és a sérült izomszövetek regenerálódásához.

A Naponta Kft. kutatás-fejlesztési projektjében megfogalmazott célkitűzései:

• A fehérjében gazdag élelmiszerekre vonatkozó előírásainak megfelelően energiaértékének legalább 20 %-át fehérje kell, hogy biztosítsa 
• A fehérjetartalom a müzliszelet gyártási technológiájának legjobban megfelelő módon, tehát el-sősorban a ragasztóanyag, másodsorban a szárazanyag részeként kerüljön biztosításra 
• A termék összes cukortartalmának legalább 60 %-ban gyors felszívódású cukorból kell állnia, és a cukortartalomnak 100 %-ban a ragasztóanyaggal kell a termékbe kerülnie 
• A szárazanyag-keverékkel szembeni elvárás, hogy magas fehérjetartalmú gabonapelyhekből álljon (lehetőség szerint külön extrudált cukortartalom nélkül), de egyben gyártható is legyen a társaság jelenlegi termelési kapacitásai

A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala (SZTNH) a minősítés iránti kérelemben megjelölt projektet a tudományos kutatásról, fejlesztésről, és innovációról szóló 2014. évi LXXVI. törvény 36 § - a (1) bekezdésének alapján kutatás-fejlesztési tevékenységnek minősíti. Az SZTNH a projekt kutatás-fejlesztési tevékenységének arányát a következők szerint határozza meg: 100% kísérleti fejlesztés. A minősítés megszerzésében és a projekt szakszerű dokumentációjában társaságunk nyújtott segítséget a Naponta Kft.-nek. 

Olvassa el cikkünket a Cerbona Slim szeletről is. (link)
 

Cerbona fehérje müzliszelet

Kapcsolódó szolgáltatásaink
K+F tanúsítvány
K+F, Kutatás-fejlesztési minősítés megszerzése
A hivatalos kutatás-fejlesztési minősítés vagy szakértői vélemény megszerzése. Ez a szolgáltatásunk segíti a vállalkozásokat a jogszabályi feltételek fennállását igazoló kutatás-fejlesztési minősítés(K+F minősítés) megszerzésében, ezért a kutatás-fejlesztéshez kapcsolódó adókedvezmények kockázatmentes igénybevételének fontos eszköze.
Innovációs stratégia kialakítása
Kutatás-fejlesztési és innovációs stratégiai tervezés
A cég adottságainak és lehetőségeinek megfelelő fejlesztési koncepció és stratégia kialakítása. A pontos stratégia segít a cég adottságainak és lehetőségeinek megfelelő fejlesztési koncepció kialakításában, elkészül a stratégiai döntéshozatalt támogató dokumentum.
Iparjogvédelmi szerződések
Iparjogvédelmi szerződések és oltalmi formák kialakítása
A hasznosításhoz szükséges és megfelelő jogi feltételek kialakítása. Segítünk a hasznosítás és a megfelelő jogi feltételek kialakításában. A megfelelő jogi szakértelemmel elkészült dokumentumok bíztosítják, hogy a cég hasznára hasznosul a szellemi tulajdon.
Segíthetünk?
Kérdése van?
Visszahívjuk
Adja meg telefonszámát és kollégánk hamarosan visszahívja Önt!
Hírlevél feliratkozás
Kérjük adja meg az e-mail címét, hogy értesülhessen az új lehetőségekről, a legfrissebb tartalmakról!
Kérjen ajánlatot!

Adatai megadásával Ön egyszerűen és gyorsan kérhet ajánlatot!

KFI projektek sajátosságai

Innovációs projektek menedzsment sajátosságai a hazai KKV-k esetében

Töltse le a 20. Projektmenedzsment Fórumra készült prezentációnkat, amely rávilágít a hazai KKV-k esetében felmerülő olyan jellegű problémákra, mint az üzleti hasznosulás kérdése, vagy a projekt megvalósítása közben felmerülő kockázatok. Az előadás anyagából azt is kiderül, hogy milyen hatékony megoldások léteznek a problémák kezelésére, és hogy érdemes szakszerűen felépíteni egy innovációs projektet.

Letöltés

Friss innovációs híreink
A vállalati innovációk nem jelennek meg a Magyarországról készült nemzetközi statisztikákban
Magyarország a statisztikák szerint sereghajtó az uniós tagországok K+F célú GDP arányos ráfordításai tekintetében. De ha jobban megvizsgáljuk a folyamatokat látszik, hogy a nemzetközi statisztikák akár 25 százalékot is torzíthatnak!
Kutatás-fejlesztési adókedvezmény igénybevételének kockázat csökkentése
A hazai adótörvények már régóta lehetőséget biztosítanak a vállalkozások számára, hogy a saját tevékenységi körben végzett kutatás-fejlesztési projektjeikhez kapcsolódóan adókedvezményeket vegyenek igénybe. Ezek a kedvezmények jelenleg három adónemet is érintenek: közvetlenül a társasági és a helyi iparűzési adót, közvetetten pedig az innovációs járulékot.
A K+F GDP arányos súlya Magyarországon
A kutatás fejlesztés területén nagyon jó indikátor az egyes országok tekintetében a k+f tevékenységekre ráfordított forrás mennyisége, amit általában GDP arányosan szokás értelmezni és összehasonlítani. A leginnovatívabb országok a GDP-jük akár több mint 4%-át is kutatásfejlesztésre, innovációra költik, míg vannak országok ahol ez az arány a nem mérhető tartományban van. Magyarország bár folyamatos javulást mutat e tekintetben, de még Európában is csak sereghajtónak számít.
k+f adókedvezmény

Az alábbi esettanulmány egy fejlesztési projekt k+f adókedvezmény igénybevételének esetét mutatja be.

ESET LEÍRÁSA: Egyedi robotrendszerek gyártásával foglalkozó partnerünk korábban nem vette igénybe a kutatás-fejlesztési adókedvezményeket, mert nem ismerte az erre irányuló lehetőségeket. Előzetes felmérése alapján ugyanakkor üzleti tevékenységének döntő hányada kísérleti fejlesztésnek tekinthető kutatás-fejlesztés, ezért a kutatás-fejlesztési adókedvezmények összege és pénzügyi hatása esetében akár jelentős is lehet. Partnerünk nem ismerte az adókedvezmények érvényesítéséhez szükséges adminisztratív feltételeket sem.

FELADATUNK: Feladatunk az adókedvezmények érvényesítéséhez szükséges feltételek teljesíthetőségének ellenőrzésére, adott esetben a szükséges feltételek megteremtésére irányult.

EREDMÉNY: Partnerünkkel közösen kiválasztásra került egy olyan jelentősebb nagyságú tipikusnak tekinthető projekt, amelyre alapozva ellenőrizhetővé vált a kutatás-fejlesztési adókedvezmények igénybevételéhez szükséges feltételek teljesítése. Mivel a projekt már befejezésre került, ezért áttekintettük, illetve a szükséges mértékig kiegészítettük a projektdokumentációt. Ennek során egyértelművé vált, hogy a partnerüknél alkalmazott könyvelési és dokumentációs rendszer kisebb kiegészítésekkel alkalmassá tehető a kutatás-fejlesztési projekt egyedi nyilvántartására, ezért az adókedvezmények érvényesítéséhez szükséges alapfeltételek egyszerűen megteremthetők. Partnerünk az eredménytermékeket is módszeresen rögzítette, ezért a kutatás-fejlesztési projekt sikeres befejezése is egyszerűen ellenőrizhető volt. Végül a dokumentáció felhasználásával szakértői véleményt szereztünk be a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalától a projekt kutatás-fejlesztési megfelelősségéről. Mivel a szakértői vélemény megszerzésére irányuló eljárás kedvező eredménnyel zárult, ezért partnerünk a jövőben kockázatmentesen veheti igénybe az adókedvezményeket hasonló projektjei esetén.

K+F és iparjogvédelmi tanácsadás

Az alábbi linkről letölthető díjtáblázatunk K+F és iparjogvédelmi tanácsadási feladatokhoz. Kérdés esetén kérje tanácsadóink segítségét a kapcsolat menüpontban.

Letöltés

Glósz és Társa Kft. · 1051 Budapest, Arany János u. 15. III. lph III./5. · Telefon: (+36 1) 302 4443 · E-mail: glosz@glosz.hu · www.glosz.hu