Menüpontok
Híreink
2017-04-06

Cerbona fehérje müzliszelet kifejlesztése

A Naponta Kft. az elmúlt években az egyedi fogyasztói csoportok speciális igényeinek kiszolgálását biztosító termékfejlesztéseket helyezte előtérbe a müzliszeletek fejlesztése során. Jelenlegi müzliszelet kínálatában ugyanakkor nincsenek olyan termékek, amelyek kifejezetten a sporttevékenységet folytatók egyedi igényeit szolgálnák ki, pedig a piacon határozott igény lenne a müzliszelet termékkategóriában is, ilyen speciális termékek iránt. A társaság ennek megfelelően olyan sport termékcsaláddal kívánja bővíteni müzliszelet termékkínálatát, melynek tápanyag-összetétele kielégíti a sportolás előtti-, közbeni és a sportolás utáni igényeket. Ennek a termékcsaládnak a második tagja a sportolás utáni fogyasztásra ajánlott magas fehérjetartamú tagjának kifejlesztése. 

 

A magyar piacon viszonylag nagy számban, változatos kiviteli formában és ízesítéssel találhatók müzliszeletek (leggyakoribb márkák: Cerbona, Cornexi, Nestle, Corny), de kifejezetten fehérje müzliszelet nincs a piacon. A jelenlegi piaci kínálat az ún. fehérjeszeletekre, a kifejezetten sporttevékenységet folytatók sportolás utáni tápanyagellátására specializálódott. A magyar piacon viszonylag széles kínálat található az ún. klasszikus fehérjeszeletekből (leggyakoribb márkák: Weider, Nutrend, BioTech USA, QNT, Olimp). A gyártó célja egy fehérjében gazdag élelmiszernek minősülő, de a fogyasztói igényeknek a jelenlegi piaci kínálatnál jobban megfelelő, egészségesebb terméket hozzon létre, ugyanerre a célra. Ezt a célt úgy kívánja elérni, hogy a müzliszelet adott célra előnyös tulajdonságait, a fehérjeszeletek célirányos tápanyag-összetételével kívánja kombinálni: A kifejlesztésre kerülő termékkel szembeni elvárás, hogy fehérjében gazdag legyen, azaz energiaértéke jelentős részét fehérje biztosítsa. Másrészt könnyen és gyorsan emészthetőnek kell lennie, hogy felszívódása rövid idő alatt, hatékonyan meg tudjon valósulni, mivel ez szükséges az izomépítéshez és a sérült izomszövetek regenerálódásához.

A Naponta Kft. kutatás-fejlesztési projektjében megfogalmazott célkitűzései:

• A fehérjében gazdag élelmiszerekre vonatkozó előírásainak megfelelően energiaértékének legalább 20 %-át fehérje kell, hogy biztosítsa 
• A fehérjetartalom a müzliszelet gyártási technológiájának legjobban megfelelő módon, tehát el-sősorban a ragasztóanyag, másodsorban a szárazanyag részeként kerüljön biztosításra 
• A termék összes cukortartalmának legalább 60 %-ban gyors felszívódású cukorból kell állnia, és a cukortartalomnak 100 %-ban a ragasztóanyaggal kell a termékbe kerülnie 
• A szárazanyag-keverékkel szembeni elvárás, hogy magas fehérjetartalmú gabonapelyhekből álljon (lehetőség szerint külön extrudált cukortartalom nélkül), de egyben gyártható is legyen a társaság jelenlegi termelési kapacitásai

A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala (SZTNH) a minősítés iránti kérelemben megjelölt projektet a tudományos kutatásról, fejlesztésről, és innovációról szóló 2014. évi LXXVI. törvény 36 § - a (1) bekezdésének alapján kutatás-fejlesztési tevékenységnek minősíti. Az SZTNH a projekt kutatás-fejlesztési tevékenységének arányát a következők szerint határozza meg: 100% kísérleti fejlesztés. A minősítés megszerzésében és a projekt szakszerű dokumentációjában társaságunk nyújtott segítséget a Naponta Kft.-nek. 

Olvassa el cikkünket a Cerbona Slim szeletről is. (link)
 

Cerbona fehérje müzliszelet

Kapcsolódó szolgáltatásaink
K+F tanúsítvány
K+F minősítés megszerzése
A hivatalos kutatás-fejlesztési minősítés megszerzése. Ezen szolgáltatásunk segít a hivatalos K+F és innovációs minősítés megszerzésében, mely az esetleges kutatás-fejlesztési, vagy innovációs pályázat bírálat fontos kritériuma.
Innovációs stratégia kialakítása
Innovációs stratégia kialakítása
A cég adottságainak és lehetőségeinek megfelelő fejlesztési koncepció kialakítása. A pontos stratégia segít a cég adottságainak és lehetőségeinek megfelelő fejlesztési koncepció kialakításában, elkészül a stratégiai döntéshozatalt támogató dokumentum.
Megtérülés elemzés
Megtérülés elemzése
Az innovációs projekt gazdasági racionalitásának ellenőrzése. Ez a szolgáltatás segít, hogy az innovációs projektek folytatólagosan megőrizzék gazdasági racionalitásukat: megtérülési számítások, elemzések, javaslatokat készülnek.
Segíthetünk?
Kérdése van?
Visszahívjuk
Adja meg telefonszámát és kollégánk hamarosan visszahívja Önt!
Kövessen minket a Facebookon!
Hírlevél feliratkozás
Kérjük adja meg az e-mail címét, hogy értesülhessen az új lehetőségekről, a legfrissebb tartalmakról!
Kérjük, pipálja ki az alábbi mezőt!
Kérjen ajánlatot!

Adatai megadásával Ön egyszerűen és gyorsan kérhet ajánlatot!

KFI projektek sajátosságai

Innovációs projektek menedzsment sajátosságai a hazai KKV-k esetében

Töltse le a 20. Projektmenedzsment Fórumra készült prezentációnkat, amely rávilágít a hazai KKV-k esetében felmerülő olyan jellegű problémákra, mint az üzleti hasznosulás kérdése, vagy a projekt megvalósítása közben felmerülő kockázatok. Az előadás anyagából azt is kiderül, hogy milyen hatékony megoldások léteznek a problémák kezelésére, és hogy érdemes szakszerűen felépíteni egy innovációs projektet.

Letöltés

Friss innovációs híreink
A szellemi vagyon értéke, objektív értékelése
A saját fejlesztésű szellemi alkotások (új termékek, új technológiák és eljárások, új szoftverek) vállalati vagyon részeként való megjelenítése ma már létfontosságú a vállalkozások egyre szélesebb körének. Ennek feltétele, hogy az érintett szellemi alkotások piaci értéke vagyonértékelés keretében meghatározásra kerüljön. Megfelelő hazai gyakorlatban hiányban azonban sajnos elég kevés tájékozódási lehetősége van azoknak a vállalkozásoknak, amelyek élni szeretnének ezzel a lehetőséggel.
Szoftverfejlesztés és adókedvezmények
Szoftverfejlesztéssel foglalkozó vállalkozások számára jelenthet komoly segítséget, hogy a szoftverfejlesztést részben vagy egészben kutatás-fejlesztés tevékenységként végezve akár a teljes fejlesztési költség 10-12 százalékának megfelelő adókedvezmény is elérhető, amit a társasági (TAO) és a helyi iparűzési adó (HIPA) rendszerében lehet érvényesíteni.
Szoftverfejlesztés és kutatás-fejlesztés
Egyre gyakrabban merül fel a szoftverfejlesztéssel foglalkozó informatikai vállalkozások részéről az igény, hogy fejlesztéseikhez igénybe vegyék a kutatás-fejlesztési tevékenységhez kapcsolódó adókedvezményeket és támogatási lehetőségeket. Ennek feltétele, hogy az általuk tervezett szoftverfejlesztést kutatás-fejlesztésként tudják megfogalmazni és végrehajtani.
K+F adókedvezmény

Az alábbi esettanulmány egy fejlesztési projekt k+f adókedvezmény igénybevételének esetét mutatja be.

ESET LEÍRÁSA: A vegyipari tevékenységet folytató Hungaro Chemicals Kft., az Észak-Alföldi Régióban, 2014-ben megvalósított egy K+F tanúsítvánnyal(K+F minősítés) kísérleti fejlesztésnek minősített beruházást. A fejlesztés teljes volumene 120 millió forint volt, amit 50 millió forint összegben technológia gépbeszerzést, 70 millió forint összegben termékszerkezetet érintő fejlesztéseket tartalmazott. A társaság a beruházást saját forrásokkal és beruházási hitellel finanszírozta, vissza nem térintendő támogatást nem kapott.

FELADATUNK: A megkeresést követően össze állítottuk a k+f stratégiát és kutatás-fejlesztés projektet, majd beadtuk a kérelmet a hivatalos k+f minősítés megszerzésére a k+f adókedvezmény igénybevételéhez.

EREDMÉNY: A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala a minősítési kérelemben megjelölt projektet a tudományos kutatásról, fejlesztésről és innovációról szóló 2014. évi LXXVI. törvényben foglaltak alapján kutatás-fejlesztési tevékenységnek minősítette. Megnyílt az út a k+f pályázatokhoz és a K+F adókedvezmények igénybe vételére.

K+F és iparjogvédelmi tanácsadás

Az alábbi linkről letölthető díjtáblázatunk K+F és iparjogvédelmi tanácsadási feladatokhoz. Kérdés esetén kérje tanácsadóink segítségét a kapcsolat menüpontban.

Letöltés

Glósz és Társa Kft. · 1051 Budapest, Arany János u. 15. III. lph III./5. · Telefon: (+36 1) 302 4443 · E-mail: glosz@glosz.hu · www.glosz.hu