Menüpontok
Híreink
2017-03-30

Cerbona energia müzliszelet kifejlesztése

A sporttevékenységet folytatók egyedi fogyasztói igényének kiszolgálásához a Naponta Kft. Cerbona márkanév alatt futó müzliszelet termékkínálatát bővítette, a jelenlegi kínálatában lévő termékeitől eltérő, de az adott termékkörébe jól illeszkedő, új termékcsoporttal. Ebbe a termékcsoportba tartoznak az energia müzliszeletek.

 

A piacon viszonylag nagy számban vannak olyan termékek, amelyeket energiatartalmuk alapján energiaszeletnek, vagy gabona- illetve gabonapehely-tartalmuk alapján tévesen müzli szeletnek tekintenek, de kifejezetten energia müzliszelet nincs a választékban, és a konkurens termékek ragasztóanyagának és szárazanyagának összetételében, felszívódással és minőségmegőrzéssel kapcsolatos jellemzőiben is lényeges eltérés van a tervezett termékhez viszonyítva. Az új fejlesztéssel elsősorban a sporttevékenységet, aktív életmódot folytató célcsoport igényeit szeretnék kiszolgálni.

A Cerbona eddigi müzliszelet kínálatában nem voltak olyan termékek, amelyek kifejezetten a sporttevékenységet / aktív életmódot folytatók egyedi igényeit szolgálták ki, pedig a piacon határozott igény lenne a müzliszelet termékkategóriában is ilyen speciális termékek iránt. A gyártó a piaci igényekre válaszolva olyan sportolást segítő termékcsalád kifejlesztését tűzte ki célul, melynek tápanyag-összetétele kielégíti a sportolás előtti-, közbeni-, és utáni igényeket. Ennek megfelelően a projekt célja egy magas energiatartalommal rendelkező müzli szelet kifejlesztése volt. 

A Naponta Kft. kutatás-fejlesztési projektjében megfogalmazott alapvető célkitűzései:

• A termék fő tömegét lassan felszívó szénhidrátok kell, hogy adják, melyeket magas rosttartalmú, teljes kiőrlésű gabonapelyhek és lassan felszívódó cukrok felhasználásával kell biztosítani
• A szeletnek olyan ásványi anyagot is tartalmaznia kell megfelelő mennyiségben, amely megakadályozza a sportolás utáni izomgörcs kialakulását 
• A fő tömeget adó extrudált gabonapelyheknek a minőség-megőrzési idő végéig ropogósnak kell maradnia, vagyis a termékeket összetartó ragasztószirup nem nedvesítheti át az extrudált pelyheket 
• A termék összes cukortartalmának legalább 30%-a lassú felszívódású cukorból kell, hogy álljon, és a cukor-tartalom 100%-ban a ragasztóanyaggal kerüljön a termékbe
• A termék minőség-megőrzési ideje nem lehet rövidebb 12 hónapnál, azaz tárolása közben az élvezeti értéket csökkentő avasodás nem indulhat el

A fentiek betartásával a terméknek meg kell őriznie kedvező élvezeti értékét is, külleme, ízvilága és állaga terén.

A Naponta Kft. által indított projektet a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala (SZTNH) K+F, kutatás-fejlesztési tevékenységnek minősítette. Az SZTNH állásfoglalása szerint a gyártó által összefoglalt feladatok 100% kísérleti fejlesztésnek minősülnek. A projekt szakszerű lebonyolításában társaságunk nyújtott segítséget a Naponta Kft.-nek.

Olvassa el cikkünket a Cerbona Slim szeletről is. (link)

 

Cerbona energia müzliszelet

Kapcsolódó szolgáltatásaink
K+F tanúsítvány
K+F minősítés megszerzése
A hivatalos kutatás-fejlesztési minősítés megszerzése. Ezen szolgáltatásunk segít a hivatalos K+F és innovációs minősítés megszerzésében, mely az esetleges kutatás-fejlesztési, vagy innovációs pályázat bírálat fontos kritériuma.
Innovációs projekt finanszírozása
Projekt finanszírozásának megteremtése
Az innováció projekt megvalósításához szükséges pénzügyi források biztosítása.  A szolgáltatás a projekt megvalósításához szükséges pénzügyi források felkutatása mellett az igénylés teljes folyamatában is segítséget nyújt, végig kíséri a megrendelőt a szerződéskötésig.
Megtérülés elemzés
Megtérülés elemzése
Az innovációs projekt gazdasági racionalitásának ellenőrzése. Ez a szolgáltatás segít, hogy az innovációs projektek folytatólagosan megőrizzék gazdasági racionalitásukat: megtérülési számítások, elemzések, javaslatokat készülnek.
Hírlevél feliratkozás
Kérjük adja meg az e-mail címét, hogy értesülhessen az új lehetőségekről, a legfrissebb tartalmakról!
Kérjük, pipálja ki az alábbi mezőt!
Segíthetünk?
Kérdése van?
Visszahívjuk
Adja meg telefonszámát és kollégánk hamarosan visszahívja Önt!
Kövessen minket a Facebookon!
KFI projektek sajátosságai

Innovációs projektek menedzsment sajátosságai a hazai KKV-k esetében

Töltse le a 20. Projektmenedzsment Fórumra készült prezentációnkat, amely rávilágít a hazai KKV-k esetében felmerülő olyan jellegű problémákra, mint az üzleti hasznosulás kérdése, vagy a projekt megvalósítása közben felmerülő kockázatok. Az előadás anyagából azt is kiderül, hogy milyen hatékony megoldások léteznek a problémák kezelésére, és hogy érdemes szakszerűen felépíteni egy innovációs projektet.

Letöltés

Friss innovációs híreink
A szellemi vagyon értéke, objektív értékelése
A saját fejlesztésű szellemi alkotások (új termékek, új technológiák és eljárások, új szoftverek) vállalati vagyon részeként való megjelenítése ma már létfontosságú a vállalkozások egyre szélesebb körének. Ennek feltétele, hogy az érintett szellemi alkotások piaci értéke vagyonértékelés keretében meghatározásra kerüljön. Megfelelő hazai gyakorlatban hiányban azonban sajnos elég kevés tájékozódási lehetősége van azoknak a vállalkozásoknak, amelyek élni szeretnének ezzel a lehetőséggel.
Szoftverfejlesztés és adókedvezmények
Szoftverfejlesztéssel foglalkozó vállalkozások számára jelenthet komoly segítséget, hogy a szoftverfejlesztést részben vagy egészben kutatás-fejlesztés tevékenységként végezve akár a teljes fejlesztési költség 10-12 százalékának megfelelő adókedvezmény is elérhető, amit a társasági (TAO) és a helyi iparűzési adó (HIPA) rendszerében lehet érvényesíteni.
Szoftverfejlesztés és kutatás-fejlesztés
Egyre gyakrabban merül fel a szoftverfejlesztéssel foglalkozó informatikai vállalkozások részéről az igény, hogy fejlesztéseikhez igénybe vegyék a kutatás-fejlesztési tevékenységhez kapcsolódó adókedvezményeket és támogatási lehetőségeket. Ennek feltétele, hogy az általuk tervezett szoftverfejlesztést kutatás-fejlesztésként tudják megfogalmazni és végrehajtani.
K+F és iparjogvédelmi tanácsadás

Az alábbi linkről letölthető díjtáblázatunk K+F és iparjogvédelmi tanácsadási feladatokhoz. Kérdés esetén kérje tanácsadóink segítségét a kapcsolat menüpontban.

Letöltés

Glósz és Társa Kft. · 1051 Budapest, Arany János u. 15. III. lph III./5. · Telefon: (+36 1) 302 4443 · E-mail: glosz@glosz.hu · www.glosz.hu