Menüpontok


Bevezetés

Innováció menedzsment a sikeres KFI projekt megvalósításának eszköze

Ez egy bevezető előadás, amelyben egyrészt támpontot adunk az innováció menedzsment koncepciónk megértéséhez, másrészt bemutatjuk, hogy az oktatási program miért és hogyan épül fel. Ehhez először meghatározzuk, hogy mit is tekintünk sikeres innovációnak, és rögtön egy feltételezést teszünk, amely szerint a sikeres innovációhoz bizonyos vállalati működési területek és/vagy szervezeti egységek összehangolt együttműködése, azaz innovációs menedzsment szükséges. Ennek alátámasztásához először bemutatjuk, hogy tapasztalatunk szerint a kutatás-fejlesztési és innovációs projektek megvalósításában mely vállalati működési területek és/vagy szervezeti egységek, hogyan vesznek részt.

Ehhez 6 szakaszra osztjuk a kutatás-fejlesztési projektek megvalósítási folyamatát, és bemutatjuk, hogy az adott vállalati működési területek és/vagy szervezeti egységek ezekben a szakaszokban milyen feladatokat látnak el. Szembetűnő lesz, hogy ezek a szervezeti egységek szoros együttműködésben végzi a feladataikat, miközben a kutatás-fejlesztési projekt a sikeres megvalósítás felé halad. A tananyag a kutatás-fejlesztési projekt sikeres megvalósításához szükséges feladatokat a megvalósítási folyamatban résztvevő szervezeti és működési egységeknek megfelelő 4 csoportba sorolja.

A szervezeti és működési egységek innovációs menedzsment folyamatban felmerülő feladatai pedig a tananyag moduljaihoz igazodnak. Így érthető válik a modulokban bemutatásra kerülő feladatok innovációs menedzsment folyamatban elfoglalt helye, szerepe és egymáshoz való kapcsolódása is. Az előadás meghallgatása után képet tud alkotni az innováció menedzsmentről, annak kutatás-fejlesztési és innovációs folyamatban betöltött szerepéről, az innováció menedzsment körében felmerülő feladatokról, azok egymásra épüléséről. Az előadás segítséget nyújt az oktatási program tartalmának és felépítésének megértéséhez, az oktatási program történő részvétel módjának és mértékének meghatározásához.


Az 1. számú modul a következő oktatásokban szerepel:

  • Teljes képzés: Innováció Menedzsment vezető szakértő
  • Rövid idejű képzés jogi szakértőknek: Innováció Menedzsment ipar-, és szerzői jogvédelem szakértő
  • Rövid idejű képzés pénzügyi szakértőknek: Innováció Menedzsment pénzügyi-számviteli szakértő
  • Rövid idejű képzés projektmenedzsereknek: Innovációs Projektmenedzser
  • Gyorsított képzés pénzügyi szakértőknek: Innováció Menedzsment kontrolling szakértő
  • Gyorsított képzés adószakértőknek: Innováció Menedzsment adózási szakértő
  • Innováció Menedzsment vezetőképzés: Gyorsított képzés vezetőknek
Érdeklődöm a téma és a szolgáltatás iránt
Innováció Menedzsment Akadémia
*A checkbox pipálásával - az Általános Adatvédelmi Rendelet alapján - hozzájárulok, hogy az adatkezelő a most megadott személyes adataimat az Adatvédelmi Rendelet, továbbá a saját Adatkezelési tájékoztatójának feltételei és az oldal Szerződési feltételeiben leírtak szerint kezelje, és kérésemnek megfelelően információt, üzleti ajánlatot küldjön a számomra.
Segíthetünk?
Kérdése van?
Visszahívjuk
Adja meg telefonszámát és kollégánk hamarosan visszahívja Önt!
Friss innovációs híreink
Kutatás-fejlesztési adókedvezmény igénybevételének kockázat csökkentése
A hazai adótörvények már régóta lehetőséget biztosítanak a vállalkozások számára, hogy a saját tevékenységi körben végzett kutatás-fejlesztési projektjeikhez kapcsolódóan adókedvezményeket vegyenek igénybe. Ezek a kedvezmények jelenleg három adónemet is érintenek: közvetlenül a társasági és a helyi iparűzési adót, közvetetten pedig az innovációs járulékot.
A K+F GDP arányos súlya Magyarországon
A kutatás fejlesztés területén nagyon jó indikátor az egyes országok tekintetében a k+f tevékenységekre ráfordított forrás mennyisége, amit általában GDP arányosan szokás értelmezni és összehasonlítani. A leginnovatívabb országok a GDP-jük akár több mint 4%-át is kutatásfejlesztésre, innovációra költik, míg vannak országok ahol ez az arány a nem mérhető tartományban van. Magyarország bár folyamatos javulást mutat e tekintetben, de még Európában is csak sereghajtónak számít.
A szellemi vagyon értéke, objektív értékelése
A saját fejlesztésű szellemi alkotások (új termékek, új technológiák és eljárások, új szoftverek) vállalati vagyon részeként való megjelenítése ma már létfontosságú a vállalkozások egyre szélesebb körének. Ennek feltétele, hogy az érintett szellemi alkotások piaci értéke vagyonértékelés keretében meghatározásra kerüljön. Megfelelő hazai gyakorlatban hiányban azonban sajnos elég kevés tájékozódási lehetősége van azoknak a vállalkozásoknak, amelyek élni szeretnének ezzel a lehetőséggel.

Glósz és Társa Kft. · 1051 Budapest, Arany János u. 15. III. lph III./5. · Telefon: (+36 1) 302 4443 · E-mail: glosz@glosz.hu · www.glosz.hu