Menüpontok
Híreink
2017-03-23

Április 6-án megrendezésre kerül a 20.Projektmenedzsment Fórum

A huszadik jubileumi fórumon a szakmában elismert szakértők, projektek felelős vezetőinek prezentációja várható, akik nemzetközi kutatás-fejlesztési beruházásokban, nagyvállalati innovációs projektekben, illetve egyéb, országos méretű, stratégiai jellegű projektekben vettek részt.

 

A Hírközlési és Informatikai Tudományos Egyesület (HTE) által huszadik alkalommal megrendezett Projektmenedzsment Fórum bővelkedik az új és hasznos tapasztalatokat megosztó, gyakorlott szakértőkben, így borítékolható, hogy az innováció menedzsment és projektmenedzsment témában érdeklődő látogatók értékes ismeretekkel gazdagodnak. A meghívott előadók között olyan vállalatok, szervezetek, intézmények képviseltetik magukat, mint a Magyar Telekom, a Kiemelt Kormányzati Beruházások Központja, vagy a Szent István Egyetem. A rendezvényen társaságunk ügyvezetője, Glósz Andrea is előadást tart a hazai KKV-k  számára fontos témában, amely érinti a KFI projektek üzleti szempontból sikeres megvalósítását, illetve, rávilágít ezen a területen jelentkező problémákra, kockázatokra és megoldási lehetőségekre. Az előadásban hallhatunk majd egy új kezdeményezésről, amelyet idén a Glósz és Társa Kft. indított útjára. Ez az Innováció Menedzsment Akadémia, amely az oktatás célirányos gyakorlati jellegét, és az oktatók tapasztalatát tekintve újdonságnak számít hazai viszonylatban. Az előadások után a vállalati szervezeti kultúra felmérési eredményeit megvitató kerekasztal beszélgetéssel zárul a rendezvény.

Az előadásban szereplő KFI területet érintő technikai-, műszaki-, iparjogvédelmi/szerzői jogi-, pénzügyi és gazdasági  kockázatokkal részletesen foglalkozik szakértőnk, Kiss János József úr cikkje. Az írásban a hazai KKV-k esetében felvetődő, projektszemléletből eredő problémákat szemlélteti, emellett alapjaiban megismerhetünk egy két részből álló programot is, amely ismerteti a projektek közben felmerülő kockázatok kezelésének folyamatát. Ezt a folyamatot társaságunk az elmúlt évek tapasztalata alapján dolgozta ki.  

A témával kapcsolatos cikk és prezentáció elérhető az alábbi két linken:

A cikk eléréséhez kattintson a ide
A Glósz és Társa Kft. rendezvényre készült prezentációját letöltheti itt

A rendezvény részletes programja és a regisztráció elérhető az alábbi linkekre kattintva:

A rendezvény részletes programjához kattintson ide
Regisztráció a 20. Projektmenedzsment Fórumra itt

HTE projektmenedzsment fórum

Kapcsolódó szolgáltatásaink
K+F tanúsítvány
K+F minősítés megszerzése
A hivatalos kutatás-fejlesztési minősítés megszerzése. Ezen szolgáltatásunk segít a hivatalos K+F és innovációs minősítés megszerzésében, mely az esetleges kutatás-fejlesztési, vagy innovációs pályázat bírálat fontos kritériuma.
Projektmenedzsment - innováció, K+F
Projektmenedzsment
Innovációs, K+F projektek célirányos, hatékony és szakszerű megvalósítása. A szolgáltatás tapasztalt szakemberekkel segíti a projektek célirányos, hatékony és szakszerű megvalósítását, az innovációs, K+F projekthez kapcsolódó területek támogatását.
Innováció menedzsment oktatás
Innováció menedzsment oktatása
Az innováció gyakorlati alkalmazásához szükséges ismeretek megszerzése. Tanulja meg, hogyan érdemes az innovációt optimálisan csinálni! Az innováció menedzsment gyakorlati alkalmazásához szükséges alapismeretek megszerzése, önálló, komplex szolgáltatás.
Segíthetünk?
Kérdése van?
Visszahívjuk
Adja meg telefonszámát és kollégánk hamarosan visszahívja Önt!
Hírlevél feliratkozás
Kérjük adja meg az e-mail címét, hogy értesülhessen az új lehetőségekről, a legfrissebb tartalmakról!
Kérjük, pipálja ki az alábbi mezőt!
Kövessen minket a Facebookon!
Kérjen ajánlatot!

Adatai megadásával Ön egyszerűen és gyorsan kérhet ajánlatot!

Friss innovációs híreink
A szellemi vagyon értéke, objektív értékelése
A saját fejlesztésű szellemi alkotások (új termékek, új technológiák és eljárások, új szoftverek) vállalati vagyon részeként való megjelenítése ma már létfontosságú a vállalkozások egyre szélesebb körének. Ennek feltétele, hogy az érintett szellemi alkotások piaci értéke vagyonértékelés keretében meghatározásra kerüljön. Megfelelő hazai gyakorlatban hiányban azonban sajnos elég kevés tájékozódási lehetősége van azoknak a vállalkozásoknak, amelyek élni szeretnének ezzel a lehetőséggel.
Szoftverfejlesztés és adókedvezmények
Szoftverfejlesztéssel foglalkozó vállalkozások számára jelenthet komoly segítséget, hogy a szoftverfejlesztést részben vagy egészben kutatás-fejlesztés tevékenységként végezve akár a teljes fejlesztési költség 10-12 százalékának megfelelő adókedvezmény is elérhető, amit a társasági (TAO) és a helyi iparűzési adó (HIPA) rendszerében lehet érvényesíteni.
Szoftverfejlesztés és kutatás-fejlesztés
Egyre gyakrabban merül fel a szoftverfejlesztéssel foglalkozó informatikai vállalkozások részéről az igény, hogy fejlesztéseikhez igénybe vegyék a kutatás-fejlesztési tevékenységhez kapcsolódó adókedvezményeket és támogatási lehetőségeket. Ennek feltétele, hogy az általuk tervezett szoftverfejlesztést kutatás-fejlesztésként tudják megfogalmazni és végrehajtani.
Innováció a gyakorlatban

A sikeres innováció gyakorlati megvalósítását célzó innováció menedzsment és az innováció menedzsment elemei alábbi információs füzetünkben részletesen megtekinthetőek.

Innováció menedzsment a gyakorlatban

K+F minősítés

Az alábbi esettanulmány egy fejlesztési projekt k+f tanúsítását mutatja be.

ESET LEÍRÁSA: A mezőgazdasági termékek nagykereskedelmével foglalkozó Agro Marketing ’95 Kft. kínálat bővítés céljából az intenzív haltermelés technológia fejlesztés keretében saját fejlesztésű vízlevegőztetési  technológia kifejlesztését határozta el. Az új eljárás alapötletei már íróasztalon feküdtek, a kutatás-fejlesztés elindítása előtt azonban a projektet kutatás-fejlesztési tevékenységnek(K+F tanúsítás) kellett minősíteni.

FELADATUNK: A megkeresést követően össze állítottuk a k+f stratégiát és kutatás-fejlesztés projektet, majd beadtuk a kérelmet a hivatalos k+f minősítés megszerzésére.

EREDMÉNY: A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala a minősítési kérelemben megjelölt projektet a tudományos kutatásról, fejlesztésről és innovációról szóló 2014. évi LXXVI. törvényben foglaltak alapján kutatás-fejlesztési tevékenységnek minősítette. Megnyílt az út a k+f pályázatokhoz és az adókedvezmények igénybe vételére.

Glósz és Társa Kft. · 1051 Budapest, Arany János u. 15. III. lph III./5. · Telefon: (+36 1) 302 4443 · E-mail: glosz@glosz.hu · www.glosz.hu